Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozrakhunkova_robota_RE.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
6.48 Mб
Скачать

Заняття №9

Тема: Будівельний комплекс

Мета: охарактеризувати будівельний комплекс як міжгалузеву систему, яка стимулює розвиток всього народного господарства, виявити специфіку галузевої і територіальної структури.

Питання до семінару:

    1. Галузева структура будівельного комплексу. З якими міжгалузевими комплексами або виробництвами цей комплекс найбільш тісно пов’язаний?

    2. Групування галузей та виробництв будівельного комплексу за факторами розміщення підприємств. Які виробництва будівельної індустрії і чому тяжіють до джерел сировини, а які – до районів споживання?

    3. Які склад сировинної бази будівельної індустрії ? Які корисні копалини використовують для виробництва будівельних матеріалів ?

    4. Географія та фактори розміщення підприємств промисловості будівельних матеріалів (виробництва залізобетону, металевих конструкцій, столярних виробів, покрівельних матеріалів, цегли, цементу і т.д.).

    5. Охарактеризуйте особливості та специфіку розміщення підприємств цементної промисловості України. Які чинники зумовили найбільший в Україні розвиток цементної промисловості в Донбасі та Придніпров’ї?

    6. Обґрунтуйте тезу, що рівень розвитку будівельного комплексу значною мірою впливає на темпи розвитку і розміщення всіх галузей народногосподарського комплексу України. Які закономірності і тенденції розвитку капітального будівництва на Україні? Що розуміють під поняттями: нове будівництво, об'єкт будівництва, розширене будівництвом, реконструкція приміщень, технологічне переоснащення.

    7. Охарактеризуйте екологічні проблеми, що виникають у зв’язку з діяльністю підприємств будівельної індустрії. Які, на Вашу думку, перспективи розвитку будівельного комплексу ?

Нотатки з питань семінару:

Заняття №10

Тема: Географія агропромислового комплексу України

Мета: З’ясувати суть АПК, розкрити типи та структуру АПК, вивчити закономірності розміщення, функціонування і розвитку галузей агропромислового комплексу України, взаємозв’язки у комплексі; його значення для господарства країни, особливості його територіальної організації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]