Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Алла / €««  / диплом / Vstup€

.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
21.5 Кб
Скачать

Вступ

При створенні програмного продукту для дизайну інтер'єру ставилися наступні цілі:

1) розробити програмний продукт, що дозволить автоматично змоделювати каталог меблів для дизайну кімнати обраної категорії, використовуючи загальні правила підбору кольорів;

2) зменшити витрати часу на підбір меблів потрібної категорії;

3) створити такий програмний продукт який давав би змогу застосовувати і використовувати його на ЕОМ з будь-якою операційною системою сімейства Windows, створити продукт, який давав би змогу працювати з ним не тільки фахівцям, а й початківцям;

4) дати користувачу можливість вводити розмірні параметри кімнати, її тип та можливість динамічно заповнити простір кімнати використовуючи автоматично сформульований каталог меблів.

До функціональних вимог слід віднести наступні :

• ведення розмірних параметрів кімнати;

• ведення інформації про тип кімнати;

• запуск автоматичного підбору каталогу меблів;

• відкриття автоматично сформованої кімнати з уже підібраним каталогом меблів;

• динамічне зпаповнення кімнати меблями;

Зручний у використанні інтерфейс дозволяє швидко, з найменшою затратою часу побудувати модель кімнати з потрібними параметрами та автоматично сформувати каталог меблів. При вводі потрібних параметрів кімнати модель автоматично змінює свої розміри до вказаних користувачем. Програма дає можливість вибрати потрібний тип кімнати (спальня, робочий кабінет, гостьова кімната) де, після встановлення потрібних розмірів, починає формуватися каталог меблів призначений для тієї чи іншої кімнати.

Каталог меблів формується автоматично на основі парамітрів що задає користувач.

Програма також дає можливість користувачу динамічно, на свій розсуд, заповнювати простів кімнати меблями.

Можливість динамічно управляти компонентами дизайну дає користувачу простір для творчості та самовираження. Користувач має можливість самостійно оформити свій житлово-побутовий простір враховуючи свої власні вподобання. Цей фак відіграє дуже важливу роль для життя людини.

Більшість людей асоціюють дизайн в основному тільки з підбором тонів та кольорів, але це не зовсім так. Мова йде про весь життєвий простір в цілому. Страждаючій клаустрофобією людині може не сподобатися занадто заставлена меблями кімната, що буде створювати у неї відчуття замкнутого простору, багато предметів інтер'єру для цього користувача будуть зайвими, непотрібним — це не дає відчуття простору і свободи. Людина починає відчувати себе закритою, обмеженою в чомусь, навіть якщо це не так.

Колір же завжди був пов'язаний з настроєм і, чим більше колірних відмінностей та відтінків навколо, тим виразніший виходить ефект. Але, слід бути обережним і брати до уваги той факт, що всі ці кольори повинні гармоніювати один з одним, - в іншому випадку це приведе тільки до дисгармонії.

Все вищезазначене, поза будь-яким сумнівом, всього лише мала частина тих наукових досліджень про те, як дизайн і особливості інтер'єру впливають на людину, як мешканця або ж гостя, що є особливо важливим: елементарна психологія один з найважливіших аспектів.

Отже, можна зробити висновок, що загальна гармонія і відповідність, нестандартність, чистота та порядок, краса і зручність - ось основні вимоги, яким повинна відповідати кожна квартира. Розміри кімнати, розстановка меблів, якість та, що не менш важливо, кількість останньої - все має гармоніювати один з одним та складати одне ціле. Для задоволення цих вимог і був розроблений проект по дизайну інтер'єру з використанням 3D графіки та мови програмування Python.

Вирішення проблем які виконує даний програмний продукт є досить актуальним в наш час, адже житло — це психологічне притулок людини в наше стрімке століття урбанізації та руху, прискорення темпу життя з його стресовими ситуаціями.

Саме з цією метою створюються сучасні програми які допомагають людям облаштовувати свій домашній простір з найменшою затратою часу на виконання даних операцій.

Я впевнена, що не залежно від того хто Ви, житель міста чи села, всім нам хочеться затишку в квартирі або будинку. Наймати дизайнера дороге задоволення, але за допомогою програм можна досить швидко вирішити цю проблему своїми силами. На ринку інформаційних технологій є досить широкий вибір програм, що можуть допомогти людині вирішити проблеми по облаштуванню свого особистого простору. Але багато з існуючих програм для дизайну інтер'єру є платними, потребують додаткового програмного забезпечення чи апаратного устаткування, а ціни за їх використання є досить високими, або ж додаткових навичок чи вмінь. Створений мною програмний продукт є непоганою альтернативою для вирішення цієї проблеми. Адже він вирішує основні завдання, що зазвичай ставить перед собою користувач, є безкоштовним та не потребує особливих навичок, устаткування та програмного забезпечення.

Соседние файлы в папке диплом