Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ZPS111

.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
101.89 Кб
Скачать

Який з нижче наведених видів діяльності Системи УкрСЕПРО не здійснює: ЗДІЙСНЮЄ  сертифікацію продукції, процесів і послуг; •    сертифікацію систем якості;  •    атестацію виробництва; •    акредитацію випробувальних лабораторій і центрів; •    акредитацію органів по сертифікації продукції; •    акредитацію органів по сертифікації систем якості; •    атестацію аудиторів по перерахованих видах діяльності.

Який рік міжнародна організація споживачів оголосила міжнародним роком споживацької освіти: 2010 рік

Який термін реєстрації об’єктів добровільної сертифікації від дня надходження повного комплекту документів на реєстрацію: Термін не повинен перевищувати 20 днів

Який фактор не можна віднести до 4 груп факторів, що впливають на якість продукції: 4 групи: технічні; організаційні; економічні; суб’єктивні.

Яким документом регламентовані основні положення системи сертифікації УкрСЕПРО: ДСТУ3410

Якими нормативно-правовими актами України регулюється захист прав споживачів:

Які відносини не регулюються законодавством про захист прав споживачів: Закон про права споживачів регулює відносини, що виникають між споживачами і виробниками, виконавцями, продавцями при продажу товарів, виконанні робіт, наданні послуг, встановлює права споживачів при придбанні

товарів (робіт, послуг).

Які органи забезпечують реалізацію прав споживачів: До системи органів державної влади, що забезпечує реалізацію прав споживачів, входять: спеціально уповноважений центральний орган виконавчої

влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальні органи; Рада міністрів АР Крим; місцеві державні адміністрації; органи та установи державного санітарного нагляду України; інші органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, а також органи судової влади.

Які права має споживач на відповідну якість? Виберіть правильні відповіді: 1. Має право жадати від продавця, щоб якість купленого ним то-вару відповідала вимогам нормативних документів. 2.  Вимоги до товару щодо його безпеки для життя, здоров’я і майна споживача встановлюються нормативними документами. 3. Продавець зобов’язаний передати покупцеві товар, що за якіс-тю відповідає вимогам нормативної документації, а також інфо-рмації про товар, що дається продавцем.

Які права споживачів не визначенні міжнародним співтовариством: Не всі права споживачів, визнані міжнародним співтовариством (право на інформацію, на безпеку, на освіту, на відшкодування шкоди, право об'єднуватися в споживацькі організації для захисту власних інтересів), були належним чином законодавчо врегульовані, а ті, які знайшли віддзеркалення в законодавстві, не мали механізму реалізації і тому носили декларативний характер.

Якщо встановлено, що при додержанні споживачем правил використання, товари завдають або можуть завдати шкоди життю, здоров'ю, майну споживача чи навколишньому природному середовищу:

, виробник (виконавець, продавець) зобов'язаний негайно припинити їх виробництво (реалізацію) до усунення причин заподіяння шкоди, а в необхідних випадках - вжити заходів щодо вилучення їх з обігу і відкликання у споживачів.

Якщо для безпечного використання продукції, її зберігання, транспортування та утилізації необхідно додержуватися спеціальних правил, хто зобов'язаний розробити ці правила: Якщо для безпечного використання продукції, її зберігання, транспортування та утилізації необхідно додержуватися спеціальних правил, виробник (виконавець) зобов'язаний розробити такі правила та довести їх до продавця або споживача, а продавець - до споживача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]