Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Blok_3.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
93.52 Кб
Скачать

61.Право громадян на об’єднання в політичні партії та порядок його реалізації

Право громадян на свободу об’єднання регулюється Конституцією України та Законами «Про об’єднання громадян» від 16 червня 1992 p., «Про благодійництво та благодійні організації» від 16 вересня 1997p., «Про молодіжні та дитячі громадські організації» від 12 січня 1998p., «Про політичні партії в Україні» від 5 квітня 2001p., іншими нормативно-правовими актами. Конституція встановила, що громадяни мають право на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей. Ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об’єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи нена-лежність до політичних партій або громадських організацій. Конституція гарантує рівність перед законом усіх об’єднань громадян.

Дія Закону «Про об’єднання громадян» не поширюється на релігійні, кооперативні організації, об’єднання громадян, що мають основною метою одержання прибутків, комерційні фонди, профспілки, інші об’єднання громадян, порядок створення і діяльності яких визначається відповідним законодавством.

Обмеження зводяться до таких положень:

- забороняється утворення і діяльність об’єднань громадян, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, воєнізованих формувань; різновиду об’єднань громадян в органах виконавчої та судової влади і виконавчих органах місцевого самоврядування, військових формуваннях, а також на державних підприємствах, у державних навчальних закладах та інших державних установах та організаціях.

62. Систематизація нормативно-правових актів, її мета та види.

Систематизація нормативно-правових актів - це діяльність, пов'язана з упорядкуванням і удосконаленням законодавчих та інших нормативно-правових актів, зведення їх у єдину внутрішньо узгоджену систему.

Здійснювати систематизацію нормативно-правових актів необхідно для:- усунення суперечностей між нормативними актами;- підвищення якості та ефективності законодавства;- забезпечення доступності його використання громадянами, державними органами, громадськими організаціями, комерційними корпораціями.

Розрізняють три способи (форми) систематизації нормативно-правових актів'.- кодификацію;- інкорпорацію;- консолідацію.

Кодифікація - спосіб (форма) систематизації законодавчих актів, який полягає в їх удосконаленні через зміну змісту (переробку і узгодження) юридичних норм

Результати кодифікації:Конституція,Кодекс,Основи законодавства,Статут,Положення,Правила.

Кодекс - єдиний, зведений, юридичне і логічно цілісний, внутрішньо узгоджений нормативний акт.

Основи законодавства - кодифікований акт, що містить концептуальні поняття, цілі і завдання правового регулювання, принципи, які встановлюють основні напрямки регулювання певної сфери суспільних відносин.

Статут - кодифікаційний акт, що регулює діяльність певних відомств, міністерств, організацій, ту чи іншу сферу управління (Статут автомобільного транспорту, Статут залізниць, Статут підприємства).

Положення - кодифікаційний акт, що визначає правовий статус, завдання і компетенцію державних органів і установ (Положення про службу в органах внутрішніх справ).

Правила - кодифікаційний акт, що визначає не правовий статус, а правовий порядок якогось виду діяльності (Правила дорожнього руху).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]