Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratornye_TSPP_2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
1.44 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 1

Тема: Розробка технічного завдання.

Мета:навчитися створювати технічне завдання для програми.

Приклад розробки технічного завдання

1 Розробка технічного завдання на створення проекту автоматизованої системи керування контрактами й митним оформленням комплектуючих

1.1 Введення

Найменування проекту - проект автоматизованої системи керування контрактами й митним оформленням комплектуючих.

Коротка характеристика: проект є частиною автоматизованої системи керування зміною встаткування системи й призначений для автоматизації документообігу при митному оформленні міжнародних вантажів ( основних вузлів технологічного, що устаткуваннявідправляються, на ремонт або його комплектуючих) і подальшого складання технічної й економічної документації при модернізації встаткування.

Область застосування програмного продукту - використання його як повнофункціонального програмного комплексу для організації документообігу ремонтний відділ підприємства, формування й оформлення відповідної документації, а також нагромадження даних для статистичної обробки з використанням широко доступних засобів (Oracle і т.д).

1.2 Підстава для розробки

Розробка даного проекту ведеться на підставі завдання на дипломне проектування.

1.3 Призначення розробки

Ціль створення системи: забезпечити широкі можливості для швидкого формування митної, технічної й економічної документації.

Укажемо функціональне й експлуатаційне призначення розроблювального програмного виробу.

Функціональне призначення: автоматизація документообігу.

Експлуатаційне призначення: програмний комплекс може застосовуватися на всіх ЕОМ підрозділів підприємства, що задовольняють мінімальним вимогам до програмних і апаратних засобів для нормального функціонування додатка.

1.4 Вимоги до проекту

При реалізації й використанні АСУ повинні бути враховані вимоги до функціональних характеристик, надійності системи, параметрам технічних засобів, інформаційної й програмної сумісності.

1.4.1 Вимоги до функціональних характеристик

Состав виконуваних функцій даної АСУ представлений нижче. Організація вхідних даних - заповнення таблиць - не дозволяє користувачеві вносити некоректні дані, тому що в програмі жорстко зазначені всі межі значень, що допускаються, і параметрів для уведення даних у таблиці, визначені типи даних у таблицях, підключена система календаря для даних типу «дата». У реалізованої АСУ реалізована система підказок і контекстна допомога.

АСУ повинна мати наступні функції:

  • формувати довідкові таблиці: довідник підрозділів, устаткування, що комплектують, вузлів, матеріалів, кодів УКТВЭД, імпортної ГТД, експортної ГТД, довідник строків;

  • формувати робочі таблиці БД - пакувальний аркуш, графік виконання робіт, замовлення, оформлення замовлень, що містять інформацію для подальшого використання;

  • забезпечити доступ до документів Excel і Word з розробленого додатка у вигляді складених звітів по заданих шаблонах;

  • формувати службові документи (службові записки й т.п.);

  • обробляти й формувати пакувальні аркуші;

  • створювати відомості й списки різних рівнів;

  • забезпечити складання матричним і іншими видами звітів.

1.4.2 Вимоги до надійності

АСУ повинна стійко функціонувати й не приводити до збоїв операційної системи. Для цього повинна бути проведена її попереднє налагодження. У випадку виникнення збоїти повинні видаватися коректні повідомлення із вказівкою подальших дій користувачеві.

АСУ повинна забезпечувати контроль вхідної й вихідної інформації на відповідність заданим форматам даних і видавати підказки, якщо дані уведені не коректно.

АСУ повинна забезпечувати обробку помилкових дій користувача з видачею відповідних повідомлень.

Надійне функціонування розроблювальної АСУ буде забезпечуватися при використанні сучасних ЕОМ і чіткому дотриманні рекомендацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]