Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OP / OP / Акт проведення розслідування нещасного випадку (форма Н-5) нов.doc
Скачиваний:
136
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
115.71 Кб
Скачать

4. Причини нещасного випадку

  1. Технічні причини:

Технічних причин комісія не вбачає.

4.2 Організаційні причини:

Порушення Правил дорожнього руху України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. №1306:

- п. 9.9. «Аварійна світлова сигналізація повинна бути ввімкнена:

а) у разі вимушеної зупинки на дорозі;»

- п. 15.11. «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості стоянка поза населеним пунктами дозволяється лише на майданчиках для стоянки або за межами дороги »

  1. Психофізіологічні причини:

Психофізіологічних причин комісія не вбачає

5. Заходи щодо усунення причин виникнення нещасного випадку

п/п

Найменування

заходу

Строк

виконання

Виконавець

Відмітка про виконання

1.

Висновки комісії розслідування даного ДТП довести до відома колективу ТОВ «Веселка»

16.01.2012

Головний інженер ТОВ «Веселка»

2.

Провести позапланові інструктажі щодо дій водіїв під час ДТП та аварійних ситуацій згідно з вимогами чинних Правил дорожнього руху України з водіями ТОВ «Веселка»

17.01.2012

Головний інженер ТОВ «Веселка»

6. Висновок комісії

6.1. Розглянувши зібрані матеріали, комісія розслідування нещасного випадку, який стався з водієм автотранспортних засобів ТОВ «Веселка» Смирновим В.П., дійшла до висновку що:

- згідно з п. 15.1 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 р. № 1232, нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом, тому що стався під час виконання водієм автотранспортних засобів Смирновим В.П. своїх трудових обов’язків і підлягає обліку в Товаристві з обмеженою відповідальністю «Веселка» та Територіальному управлінні Держгірпромнагляду в Харківській області;

- комісії розслідування скласти акт за формою Н-1.

6.2. Особа, яка допустила порушення нормативно-правових актів з охорони праці та інших документів, що призвело до нещасного випадку:

- Петров Сергій Андрійович – водій автотранспортних засобів ТОВ «Сервіс» зупинив керований ним автомобіль ГАЗ-3302 в умовах недостатньої видимості поза населеними пунктами на проїзній частині автомобільної дороги та не ввімкнув аварійну світлову сигналізацію, чим порушив вимоги Правил дорожнього руху України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. №1306:

- п. 9.9. «Аварійна світлова сигналізація повинна бути ввімкнена:

а) у разі вимушеної зупинки на дорозі;»

- п. 15.11. «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості стоянка поза населеними пунктами дозволяється лише на майданчиках для стоянки або за межами дороги».

6.3. Члени комісії зустрічалися з потерпілим Смирновим В.П. та його дружиною Смирновою Н.І. з метою розгляду питань щодо соціальних проблем, які виникли внаслідок нещасного випадку, розглянули пропозиції щодо їх розв'язання відповідними органами, роз'яснили потерпілому його права у зв'язку з настанням нещасного випадку.