Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы на вступ.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.05.2015
Размер:
40.9 Кб
Скачать

15. Керівництво редакції:

Головний редактор, заступники редактора, редакційний колектив, секретаріат .

Завдання: колектив обговорює, приймає рішення щодо всіх питань з приводу діяльності редакції, визначає обсяг діяльності друку, видання на певний період з метою забезпечення широти проблем, оперативність.

16.Основні підрозділи управління творчою частиною редакції

Як індивідуальне, так і колективне творчість в області журналістики обмежена рамками періодичного видання - конкретної газети, завданнями і планами редакції. Документальність журналістики обмежує це творчість і рамками реальних фактів і ситуацій, які вивчає і відображає журналіст. Це закономірне обмеження, але не звуження творчості журналіста. Об'єкт докладання його творчих сил нічим не обмежений. Це вся навколишня його дійсність, все життя - як окремої людини, так і всього суспільства. Їх вивчення вимагає віддачі всіх творчих здібностей журналіста. Ефективність його діяльності визначається водночас її виробничим характером. Редакція газети - це не тільки творчий, але й виробничий колектив. Він працює по общередакціонних планом і виробничого графіка. Це визначає характер роботи і кожного члена редакційного колективу, в першу чергу кожного журналіста. У певний, відоме йому час він зобов'язаний пред'явити керівництву свою продукцію - твір заздалегідь обумовленого характеру і обсягу. Без цього неможливий випуск періодичного видання. Тільки виходячи з виробничо-творчого характеру журналістської праці, можна моделювати і планувати роботу редакції. Ця особливість журналістської праці різко відрізняє його від діяльності письменника, художника чи композитора. Як правило, вони не обмежені вимогами виробничого процесу і пов'язаного з ним творчого завдання, набагато вільніше у виборі теми свого твору та її інтерпретації. Лише робота архітекторів, більшість яких входять до колективи архітектурних майстерень, має з цього боку чимало спільного з працею журналіста.

18. Секретаріат- провідна ланка, що здийснює специфічні функції та завдання, спрямовує творчу та виробничу діяльність журналістського колективу.

Основні завдання: - участь у плануванні - координація роботи відділів - керування ред.службами

22) Відділ у системі редакційного апарату.

Отдел – творческая структура редакционного аппарата газеты. Структурная единица редакции, разделение ее творческого труда для полного и всестороннего освещения отдельных вопросов, тем, жанров. Выполняет редакционную, литературную и массовую работу, регулирует освещение проблем, осуществляет планирование, организует авторский колектив. Проводит работы с корреспондентами, готовит материалы к печати, обеспечивает их качество и точность.

В современной газете - основная творческая составляющая коллектива. Класификация:

- отраслевые

- региональные

- функциональные

- жанровые

- внештатные

- временные

Отраслевые - посвященные конкретной отрасли жизнедеятельности страны (образование хозяйство и т.д.).

Региональные - рассказывают о событиях в определенном регионе.

Функциональные - выполняют функции, которые не входят в обязанности отраслевых отделов, связанные с обеспечением издания материалами определенного характера, которые необходимы для контента издания. Например - отдел писем, иллюстраций.