Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
22.53 Кб
Скачать

Інерфейс між С і Асемблером

Розробити процедуру мовою Асемблер, що виконує дії згідно з отриманим варіантом завдань. Процедура має знаходитися в окремому файлі та викликатися з програми, написаної мовою С, яка реалізує введення даних (читання з файла) та виведення результату. Скомпілювати обидва файли за допомогою компілятора командного рядка bcc.exe з відповідними опціями. Запустити програму на виконання в ОС і td.exe.

Варіанти завдань

  1. Реалізувати процедуру, що зашифровує рядок з допомогою операції xor з заданим числом (маскою). Процедура отримує такі параметри: адресу рядка та маску.

  2. Реалізувати процедуру, що дописує в кінець масиву число. Процедура отримує такі параметри: адресу масива, кількість елементів у ньому та число, що необхідно дописати.

  3. Реалізувати процедуру, що вилучає з масиву всі від’ємні числа. Процедура отримує такі параметри: адресу масива та кількість елементів у ньому.

  4. Реалізувати процедуру, що вилучає з масиву число. Процедура отримує такі параметри: адресу масива, кількість елементів у ньому та номер числа, яке треба вилучити.

  5. Реалізувати процедуру, що виконує циклічний зсув рядка на один символ праворуч. Процедура отримує параметри із стеку та повертає адресу зміненного рядка.

  6. Підрахувати кількість одиничних біт у шістнадцятирозрялному числі. Процедура на Асемблері отримує число як параметр і повертає кількість одиниць у ньому.

  7. Підрахувати, скільки разів у файлі зустрічається кожна буква.

  8. Замінити у текстовому файлі всі маленькі латинські літери на великі.

  9. З клавіатури вводиться рядок. Знайти та вивести на екран кількість повторень цього рядка у файлі.

  10. З клавіатури вводиться рядок. Знайти та вивести на екран номер позиції, з якоі починається останній повтор цього рядка у файлі.

  11. Знайти та вивести на екран кількість розбіжностей у двох файлах.

Соседние файлы в папке (2012) Лаби_СП