Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
03.08.2013
Размер:
32.26 Кб
Скачать

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 3 квiтня 2002 р. N 453

Київ

Про затвердження Порядку погашення кредиторської

заборгованостi Мiнiстерства оборони за отриманi

вiйськове майно, товари, продукцiю, виконанi роботи,

наданi послуги i заборгованостi Нацiональної

акцiонерної компанiї "Нафтогаз України" перед

Мiнiстерством оборони, якi утворилися на

1 сiчня 2002 року

( Постанова не дiє з 31.12.2002 року згiдно

з пунктом 4 даної Постанови )

На виконання статтi 62 Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рiк" ( 2905-14 ) Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

1. Затвердити Порядок погашення кредиторської заборгованостi Мiнiстерства оборони за отриманi вiйськове майно, товари, продукцiю, виконанi роботи, наданi послуги i заборгованостi Нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз України" перед Мiнiстерством оборони, якi утворилися на 1 сiчня 2002 р. (далi - Порядок), що додається.

2. Державному казначейству щомiсяця зараховувати до спецiального фонду державного бюджету кошти, якi надiйдуть вiд Нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз України" в рахунок погашення заборгованостi перед Мiнiстерством оборони вiдповiдно до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Росiйської Федерацiї про передачу з України до Росiйської Федерацiї важких бомбардувальникiв ТУ-160, ТУ-95МС, крилатих ракет повiтряного базування великої дальностi та обладнання понад обсяги, передбаченi на вiдповiдний перiод у помiсячному розписi доходiв загального фонду Державного бюджету України на 2002 рiк ( 2905-14 ) згiдно з кодом 240500, з подальшим спрямуванням їх Мiнiстерству оборони для погашення кредиторської заборгованостi за отриманi вiйськове майно, товари, продукцiю, виконанi роботи, наданi послуги.

3. Мiнiстерству фiнансiв, Державному казначейству, Мiнiстерству оборони та Нацiональнiй акцiонернiй компанiї "Нафтогаз України" забезпечити проведення розрахункiв згiдно з Порядком.

4. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування i дiє до 31 грудня 2002 року.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабiнету Мiнiстрiв України

вiд 3 квiтня 2002 р. N 453

ПОРЯДОК

погашення кредиторської заборгованостi Мiнiстерства

оборони за отриманi вiйськове майно, товари, продукцiю,

виконанi роботи, наданi послуги i заборгованостi

Нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз України"

перед Мiнiстерством оборони, якi утворилися на

1 сiчня 2002 року

1. Цей Порядок визначає механiзм розрахункiв з погашення кредиторської заборгованостi Мiноборони за отриманi вiйськове майно, товари, продукцiю, виконанi роботи, наданi послуги i заборгованостi НАК "Нафтогаз України" перед Мiноборони, якi утворилися на 1 сiчня 2002 року.

2. Учасниками розрахункiв згiдно з цим Порядком є:

Держказначейство;

Мiноборони;

НАК "Нафтогаз України" (та її пiдприємства);

Державне пiдприємство "Енергоринок";

кредитори Мiноборони - суб'єкти господарювання, що безпосередньо постачають вiйськове майно, товари, продукцiю, виконують роботи, надають послуги i є безпосереднiми споживачами енергоносiїв (електроенергiї, газу, теплової енергiї) або отримувачами послуг з водопостачання i водовiдведення та мають заборгованiсть перед НАК "Нафтогаз України", енерго- i теплопостачальними компанiями, пiдприємствами i органiзацiями водопостачання i водовiдведення на 1 сiчня 2002 року;

дебiтори НАК "Нафтогаз України" - енерго- i теплопостачальнi компанiї, пiдприємства i органiзацiї водопостачання i водовiдведення, генеруючi компанiї та iншi пiдприємства i органiзацiї, якi мають заборгованiсть перед НАК "Нафтогаз України" та її пiдприємствами за спожитий природний газ на 1 сiчня 2002 р. (крiм споживачiв, якi мають дебiторську заборгованiсть перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ туркменського походження).

3. Розрахунки згiдно з цим Порядком проводяться за згодою їх учасникiв на пiдставi актiв звiряння заборгованостi та спiльних протокольних рiшень, пiдписаних усiма учасниками цих розрахункiв, шляхом залучення тимчасово вiльних коштiв державного бюджету. Для всiх учасникiв розрахункiв, що проводяться згiдно з цим Порядком, у Держказначействi вiдкриваються вiдповiднi рахунки.

4. Учасники розрахункiв, якi є безпосереднiми споживачами енергоносiїв (електроенергiї, газу, теплової енергiї) розраховуються з енерго-, газо- i теплопостачальними компанiями за передачу (транспортування) та постачання енергоносiїв.

5. Обсяги фактично проведених розрахункiв вiдображаються в облiку державного бюджету у доходах та видатках спецiального фонду як надходження коштiв вiд реалiзацiї надлишкового озброєння, вiйськової i спецiальної технiки, iншого майна Збройних Сил та утворених вiдповiдно до законiв України вiйськових формувань, а також як видатки на потреби Збройних Сил.

Соседние файлы в папке контрольная по информ.системы