Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

відгук про відвідування театру-1

.docx
Скачиваний:
103
Добавлен:
02.08.2013
Размер:
17.24 Кб
Скачать

Міністерство охорони здоров'я України

Запорізький державний медичний університет

Відгук

про відвідування театру

Виконала студентка 1 курсу 13 групи

медичного факультету

Трушицина Юлія Ігорівна

м. Запоріжжя

2010

Я відвідала Запорізький музично-драматичний театр ім. В.М. Магара. Обрала саме цей театр, оскільки багато чула і мріяла побачити гастрольну виставу «Маленькі подружні злочини» і якраз в цьому театрі проходив Міжнародний фестиваль «Данапріс», де і показували цю виставу.

Вистава «Маленькі подружні злочини»- це психологічний детектив. Вона створена за п’єсою відомого французького драматурга Еріка Мануіла Шмітта. Режисер-постановник Кшиштор Зануссі, режисер - Дмитро Чирипюк, сценографія та костюми – Єва Старовінська, звукорежисер – Олексій Кітель.

У виставі приймали участь актори Національного театру ім. Франка: Ліза- народна артистка України Ірина Дорошенко та Жіль- народний артист України Олексій Богданович.

Автор вистави, на мою думку, обрав дуже цікаву і актуальну у всі часи тему. Це була історія любові-ненависті двох особистостей. Подивившись виставу, задумуєшся над багатьма речами, по- справжньому розумієш цінність любові, стосунків та життя в цілому. Глибокий психологізм стосунків та персонажів показаний автором через, на перший погляд, не важливі, звичайні побутові дрібниці, захоплює глядача з перших хвилин дійства і тримає в напрузі до самого завершення вистави, адже кожен наступний момент готує несподіванки і кардинальні зміни у стосунках героїв, розвитку сюжету і навіть оформленні сценічного простору.

Я захоплююсь роботою режисера, адже як вдало він врахував характери героїв та вдало підібрав акторів, які змогли б їх передати.

Емоційність виставі додавав музичний супровід, у найбільш психологічно напружені моменти грала тривожна і хвилююча музика.

Вражає гра талановитих акторів, які передавали кожну емоцію так, ніби пропускаючи її через себе. Чудова імпровізація. Єдине, мені здалося, що були деякі сцени, коли актори трохи перегравали, перебільшували з мімікою та жестами.

Також мені сподобалось оформлення, цікава гамма кольорів. Наприклад, яскраво виділявся червоний колір: червоний диван, вино, червоний колір помади на губах Лізи, а загалом це клір кохання, радості життя, задоволення. Кожен з предметів декору був задіяний і мав своє призначення: статуетка, торшер, ноутбук, книжкова шафа, книги, диван, крісло, стіл, сходи, вікно, магнітофон.

На жаль, я не знайшла тексту літературного твору, хоча мені було б дуже цікаво прочитати цю історію кохання.

Вистава була вражаючою, вона змусила мене задуматись над ціною кохання, адже як часто ми самі руйнуємо своє щастя і свою любов. Вона була настільки хвилююча, що я від першої хвилини і до кінця, перебувала в стані психологічної напруги, було цікаво спостерігати за розвитком дії, з кожною сценою напруга все більше і більше зростала. Сподобався також фінал вистави, всі довго здогадувались, міркували, висували ідеї щодо фіналу, але він був непередбачений.

Якби не прекрасна налагоджена робота режисера та всього колективу, то глядач би не отримав такого величезного задоволення. Мені настільки сподобалась вистава і настільки зачепила за «живе», що був момент коли я ледве стримала сльози. Із задоволенням би дивилась такі «справжні» вистави, які проникають в душу та від перегляду яких отримуєш величезну насолоду.

ПРЕМ'ЄРА 27 січня 2011 року

Політика, мистецтво, кохання - це "коктейль", який завжди має вибухову дію! Одного вечора скуштувати цей п'янкий напій вирішили відомий політичний діяч Леоне Саваста і знана письменниця та кумир інтелігенції Паола Боварі. Певна річ, вони не підозрювали, що за ними спостерігає дехто третій, - випадковий свідок побачення, молодий драматург П'єтро Дегані. Але якщо на побаченні присутні троє, так чи інакше, виникає трикутник… - любовний трикутник, який дуже нагадує італійську комедію дель-арте з її колоритними Арлекіном, Коломбіною та П'єро!.. Цей класичний любовний трикутник знаходить несподіване вирішення в комедії "Сублімація кохання"!

Спектакль створили:

режисер-постановник - Руслан Проценко

художник-постановник - Ірина Кохан

музичне оформлення - Олександр Сурженко

хореографія та пластика - Тетяна Астаф'єва

концертмейстер - заслужена артистка України

Світлана Ващенко

художник з освітлення - заслужений працівник культури України

Анатолій Іванов

звукорежисер - Нінель Савенко

помічники режисера - Сергій Мостовий, Олена Сичова

постановка бійки - Євгеній Дзига

Дійові особи та виконавці:

ЛЕОНЕ Костянтин Дерновий,

Андрій Косодій

ПАОЛА Наталія Зубик,

Галина Капралова

П'ЄТРО Дмитро Клопот,

Віталій Павелко

АРЛЕКІН Юрій Єрьоменко

КОЛОМБІНА Альона Павелко

П'ЄРО Костянтин Ночвінов,

Сергій Чмихало