Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Модуль 2

.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
18.36 Кб
Скачать

Вкажіть котра із груп зайва?за повнотою функцій управління що автоматизуються в інформаційних системах управління підприємством організацією можна виділити такі групи:ESP-СИСТЕМИ.

Вкажіть котра із ролей є зайвою? Менеджер повинен бути наділений повноваженнями і статусом щодо виконання ролі обличчя фірми в офіційних зустрічах.

Вкажіть котра із стадій зайва. Метод номінальної групи включає такі стадії: кожен член групи письмово і незалежно готовить своє бачення проблеми(підготовча стадія)

Вкажіть котра із стадій зайва. Процес прийняття рішень за Г.Саймоном має такі стадії: підготовчу.

Вкажіть котра із стадій зайва? Інформаційні системи організаційного типу пройшли три стадії свого розвитку: системи управління базами моделей.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Модель врума-йєттона підтримувана комп’ютером допомогає менеджеру вибрати придатний до ситуації стиль рішення демократичний.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. На проектній стадії менеджер повинен зясувати чи є ситуація що вимагає ухвалення рішення:структурованою

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Функціями менеджменту є регулювання.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий? Системи автоматизації управління за ступенем завершеності розробки поділяються на такі:подібні системи

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? Інформаційні системи менеджменту створюються на основі вивчення технології прийняття рішень з використанням методології системного підходу.

На оперативному рівні звичайно приймаються структуровані рішення.

На стратегічному рівні звичайно приймаються неструктуровані рішення.

На тактичному рівні звичайно приймаються напівструктуровані рішеня.

Серед особливостей які зумовлюють значні труднощі в розробці та побудові іннформаційнних систем організаційного типу можна назвати такі:системи мають просте сполучення із середовищем що включає багато вхідних і вихідних ланцюгів.

Схема розвитку(еволюції)інформаційних систем організаційного типу така:системи обробки даних-управлінські інформаційні системи-системи підтримки прийняття рішень.

Схема(процес)підготовки іі прийняття рішень має вигляд: цілевиявлення-розробка і прийняття рішень-організація виконання і контроль.

Вкажіть котра з цих рис недоцільна? Проблеми прийняття рішень в організаційному управлінні в своїй ситуаційній основі мають загальні риси: достатня визначеність наслідків дій.

Системи підтримки прийняття рішень виникли на початку 70-х років ХХ ст..

Який компонент не містить система підтримки прийняття рішень? Особи, що приймає рішення.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. До найважливіших цілей систем підтримки прийняття рішень належать: ускладнення аналізу можливих шляхів розв’язування проблем.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Реалізація цілей СППР забезпечує їх користувачів такими потенційними перевагами: СППР потребує для цього дуже багато часу через складність проблеми.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. СППР не можуть розв’язати за творця рішень окремі аспекти проблем,тим більше його замінити оскільки СППР може виправити помилки, допущені ОПР у процесі роботи з системою.

Вкажіть котрий із чинників зайвий. Існують такі головні чинники, що сприяють використанню СППР та попиту на них на нинішньому ринку: ОПР використовують СППР тому що втратити через незастосування комп’ютерних технологій є незначними.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Система підтримки прийняття рішень створює конкурентну перевагу за такими показниками: СППР має бути пристосованою до організації, СППР має бути універсальною.

Головними компонентами СППР є інтерфейс користувача, база даних (БД) і система управління базами даних(СУБД) , база моделей (БМ) і система управління базами моделей (СУБМ).

СППР є основною категорією управлінських інформаційних систем, які підтримують менеджерів у процесі прийняття неструктурованих і слабоструктурованих рішень.

Яка з характеристик не входить в концепцію побудови систем підтримки прийняття рішень? Недоступність.

Що означає робасність? Це означає що система здатна відновлюватись у разі виникнення помилкових ситуацій як зовнішнього так іі внутрішнього походження.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Використовуються такі основні режими взаємодії ОПР з СППР:пакетний.

Аналіз еволюції систем підтримки прийняття рішень дає змогу виділити таку кількість поколінь СППР : 3.

Яка із характеристик не характерна для систем підтримки прийняття рішень (СППР)? СППР не підвищує ефективність прийняття рішень , а лише продуктивність.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Основні відмінності СППР від традиційних звітних систем: технологія підтримки рішення виконується цілком автоматично.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. СППР класифікуються за територіальною приналежністю.

Основними користувачами систем підтримки прийняття рішень є менеджери вищого та середнього рівня.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Виконавчі інформаційні системи орієнтовані на: відсторонення топ-виконавців від необхідності проводити аналіз поточної продуктивності та запланованих дій.

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? ВІС не надає змоги менеджерам ідентифікувати різні стратегічні проблеми та в подальшому досліджувати інформацію для виявлення корінних причин їх виникнення.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Характерним для ВІС є те що вони: розробляються з урахуванням того, що користувачі мають середню компютерну підготовку.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Основними характеристиками ВІС є:орієнтація на подібні потреби окремих посадових осіб.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Цілями розробки ВІС є: забезпечення менеджерів інформацією традиційними методами.

Вкажіть котрий із пунктів зайвий. Головними принципами створення виконавчих інформаційних систем є: інформація ВІС має бути доступною для менеджерів середнього та нижнього рівня в організації.

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? Для забезпечення ефективності ВІС існує набір таких базових вимог: інструменти ВІС не повинні змінювати формат подання.

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? Розробники ВІІС не повинні заохочувати її використання менеджерами.

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? ВІС не можуть зменшити інформаційне перевантаження менеджерів.

Вкажіть яке із тверджень є неправильним? ВІС може функціонувати тільки в головному для її сприйняття оточенні.

Вкажіть котрий із пунктів є неправильним. Можна виділити такі причини, які викликають зростання інтересу в менеджерів-практиків до нових інтелектуальних технологій, що підтримують прийняття управлінських рішень: визначеність у процесах прийняття рішень підвищує роль прогнозних моделей, що імітують різні функціональні компоненти бізнесу.

Вкажіть котрий із пунктів є неправильним. Основні сфери застосування інтелектуальних систем пов’язані з підтримкою прийняття управлінських рішень у таких напрямках бізнесу як робота різного роду фондів.

Вкажіть котре із тверджень є неправильним? Основними структурними елементами СШІ є правила(у них виражені знання) іі дані (їх оцінюють за допомогою правил).

Вкажіть котре із тверджень є неправильним? Знання-це дані, які потрібні програми, щоб вона поводилася «інтелектуально».

Вкажіть котре із тверджень є неправильним? Існують різні трактування поняття «база знань» у СШІ.

Вкажіть котре із тверджень є неправильним? ЕС-це апаратне забезпечення що виконує функції експерта при розв’язанні задач з деякої предметної області.

Вкажіть котре із тверджень є неправильним?Експертна система повністю заміняє людину-експерта.

Вкажіть котре із тверджень є зайвим. Компонентами експертних систем є обчислювальні ресурси.

Що не є власністю експертної системи? Судження на базі кількісних фактів.

Експертна система відрізняється від інших програмних продуктів використанням не тільки даних але і знань.

Який із типів знань не існує в експертній системі у будь-який момент часу? Узагальнені знання із декількох предметних областей.

Вкажіть який із пунктів є неправильним. відмінними рисами ЕС є такі:вихідні результати є кількісними а не якісними.

Котра із рис не є характерною для експертних систем? Експертиза може проводитись в декількох предметних областях.

Котрий із пунктів характерний лише для експертних систем другого покоління?експертна система може вирішувати задачі динамічної бази даних предметної області.

Котрим із критеріїв недоцільно керуватися при застосуванні експертних систем до розв’язування задач? У процесі розв’язування задачі використовуються методи проведення аналогій чи абстрагування.

Для яких типів задач рекомендується використовувати експертні системи? Задач для яких є потреба у накопиченні знань, збереження їх тривалий час.

Вкажіть який із пунктів є неправильним. Відомі такі способи застосування експертних систем: професійна діяльність.

Вкажіть який із пунктів є неправильним. Області застосування експертних систем можуть бути згруповані в декілька основних класів: загальна діагностика.

Котре із обмежень не є характерним при застосуванні експертних систем? Експертні системи не застосовуються у предметних областях.

Котре із тверджень не вказує на перевагу експертної системи перед людиною-експертом? Експертні системи є інструментом у руках фахівця але не заміняють його.

Вкажіть котре із тверджень є неправильним? Інженер знань будує всю експертну систему і повинен уміти працювати з експертами в одній предметній області.

Вкажіть який із пунктів є неправильним. У технологічному аспекті процес побудови такої інтелектуальної системи кінцевого користувача полягає у застосуванні до фактів певної неструктуризованої групи правил оцінки.

Вкажіть який із пунктів є неправильним. Досвід побудови інтелектуальних електронних таблиць дозволяє виділити в цьому процесі такі етапи:кожне правило повинно виявляти себе тільки у разі виконання умов перерахованих у частині «ТО».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]