Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Modul_1

.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
21.75 Кб
Скачать

Варіант 1

  1. Для основних підходів до менеджменту характерні наступні роки становлення:

  • Ситуаційний – 80-ті роки

  • Системний – в середині 70-х років

  • Процес ний – наприкінці 50-х років

  1. Виробничо господарські організації різних форм власності, державні та приватні структури, діяльність яких безпосередньо пов’язана з використанням, охороною та іншими формами взаємодії з довкіллям – це… об’єкти екологічного менеджменту.

  2. Система відносин між організацією та контролюючими природними структурами, яка виникає і формується в процесі використання методів впливу (управління і стимулювання) на природоохоронну діяльність, екологічні несприятливі ситуації – це: предмет екологічного менеджменту.

  3. Соціальні утворення (групи людей), діяльність яких координується загальними положення (метою) підприємства (організації, фірми) структури, в межах якої здійснюються заходи з організації виробництва, надання послуг тощо – це: організації.

  4. Організації, які виникають і функціонують, як правило, без довгострокової усвідомленої мети – це: неформальні організації.

  5. Організація, робота якої піддається свідомому плануванн, у ній діють правила заохочення працівників (мотивацій) та організації всіх виді робіт в межах цієї структури: формальна організація.

  6. Вид діяльності, зумовлений необхідністю розподілу праці та спеціалізацією у сфері управління з метою ефективного розв’язання комплексу екологічних пролем – це: функція екологічного менеджменту.

  7. Цілеспрямована, свідома діяльність, пов’язана з розробленням, запровадженням, реалізацією, контролюванням різноманітних заходів природоохоронного характеру, які повинні, забезпечити раціональне використання і збереження природних ресурсів, дотримання екологічної безпеки – це: екологічний менеджмент.

  8. Сситемно екологічний підхід - це : врахування всієї сукупності екологічних аспектів, їх системних властивостей…

  9. Розподіліть механізми реалізації управління екологічної безпеки відповідно до рівнів і значень:

А) критерії екологічного аудиту – 2 вимоги законодавчих…

Б) Докази екологічного аудиту – 3 допустимі зафіксовані факти…

В) Висновок екологічного аудиту – 1 оцінка об…

Г) Аудитор – 6 особа яка має каліф…

Д) Веріфаєр – 4 офіційна акредитована нез…

Е) Сертифікація аудитора – 5 встановлення каліф…

  1. Розподілити визначення відповідно до їх правильних значень:

А) критерії екологічного аудиту – 2 вимоги законодавчих та…

Б) Докази екологічного аудиту – 3 документально зафікс…

В) Висновок екологічного аудиту – 1 оцінка об…

Г) Аудитор - 4

  1. Діяльність спрямована на досягнення оптимального ступеня впорядкування у певній галузі через встановлення нормативів для обов’язкового загального і багатократного використання стосовно об’єктів, явищ, процесів тощо, реальних або перспективних завдань – це: стандартизація

  2. Дієва система законодавчо-нормативних положень та заходів її реалізації покликана забезпечити захист екологічних, економічних, соціально-правових інтересів суспільства, господарюючих суб’єктів і кожного громадянина – це: механізм екологічної відповідальності.

  3. Складова еколого-економічного механізму взаємопов’язана з інженерно-економічною діяльністю, із обґрунтуванням рекомендацій екологічного аудиту, експертизи, еколого-економічних рішень, екологічних програм та проектів – це: екологічний інжинирінг.

  4. Стандартизації серії ISO 14000 почали розробляти початок 90-х рр. XX cт.

  5. Об’єктивність процесу екологічного аудиту досягається: незалежністю аудитора.

  6. Поняття «екологічний менеджмент» вперше зявилося у: «порядку денному на XХI ст.» 1992 рік.

  7. Виробничо-господарські організації різних форм власності, держані та приватні структури, діяльність яких безпосередньо пов’язана з використанням охороною та іншими формами взаємодії з довкіллям – це: об’єкти екологічного менеджменту

  8. Стандарти якості серії ISO визначать вимоги до проведення екологічного аудиту: ДСТУ ISO 14000, ДСТУ ISO 19011 та ЗУ «Про екологічний аудит»

  9. Вкажіть елементи системи екологічного управління:попереднє, оперативне, завершальне управління

  10. Дія яку виконують, щоб усунути виявлену невідповідність – це: коригувальна дія

  11. Відкоректуйте формулу : MH20 = 9(%H/100)*Mпалива

  12. Вкажіть формулу за якою проводять розрахунок кількості шкідливих домішок, які утворюються при роботі транспорту: Mi=Mпалива * Gi

  13. Які показники враховуються при розрахунку екологічного навантаження забруднюючих речовин на даній території на одиницю площі: сумарна кількість забруднюючих речовин і площа території

  14. Сукупність повідомлень які об’єктивно відображають розвиток господарських і природних процесів, що передаються каналами зв’язку для здійснення управління – це: потоки інформації

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]