Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика технологічна на РА 2013.docx
Скачиваний:
165
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
38.73 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ЧЕРКАСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ТЕХНІКУМ

ПОГОДЖЕНО

Заступник директора з виробничого навчання

______________О.В. Романчук

"__"_______________2013___

ЗАТВЕРДЖЕНО

Директор технікуму

_________________Д.В.Галат

"__"_______________2013__

ПРОГРАМА

виробничої технологічної практики

напряму 070106 Автомобільний транспорт

спеціальності 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»

РОЗРОБНИКИ ПРОГРАМИ: Романчук Олег Васильович, заступник директора з виробничого навчання, викладач спецдисциплін.

  Обговорено на засіданні циклової комісії загльнотехнічних дисциплін та дисциплін професійно-практичної підготовки спеціальності 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»

"___" ____________ 20__ року, протокол N _____

Голова циклової комісії __________________ Бузиновський С.М.

Вступ

Метою виробничої технологічної практики є:

- ознайомлення студентів з виробничими і технологічними процесами безпосередньо на автотранспортних, авторемонтних підприємствах, станціях технічного ослуговування автомобілів

- удосконалення у виробничих умовах практичних умінь і навичок виконання робіт з ремонту обслуговування і експлуатації автотранспортних засобів отриманих під час проходження навчальних практик – слюсарної, зварювальної, верстатної, демонтажно-монтжної, з технічного обслуговування і ремонту автомобілів.

- закріплення знань, умінь і навичок, отриманих при вивченні дисциплін професійно-практичної підготовки: "Автомобілі", "Технічна експлуатація автомобілів". "Автомобільні двигуни", "Діагностика автомобілів", „Основи технології ремонту автомобілів”;

- збір інформації для виконання на 4-му курсі курсових проектів з дисциплін професійно-практичної підготовки «Основи технології ремонту автомобілів».

Практика повинна проводитися на зазначених раніше підприємствах, установах, організаціях різних форм власності із сучасним рівнем виробничих і технологічних процесів, організації праці економічної служби, та технічних служб, при цьому студент-практикант відповідно до чинного законодавства отримує робоче місце (оплачуване чи неоплачуване), відповідно до переліку посад, передбачених освітньо-кваліфікаційною характеристикою молодшого спеціаліста – механіка за спеціальністю «Обслуговування та ремонт автомобілів і тракторів» (відповідно до кваліфікаційних груп):

- механік;

- механік з ремонту автотранспорту;

- технік-конструктор; - механік виробництва; - механік автомобільної колони (гаража).

- технік-технолог;

- механік СТО;

- слюсар з ремонту автомобілів

До початку практики студент повинен:

- вивчити програму практики;

- отримати інструктаж з організації проведення практики, оформлення звітних документів та захисту звіту, бланк щоденника практики з направленням

(проводиться інструктивне заняття заступником директора з виробничого навчання та керівником практики від циклової комісії);

- отримати індивідуальне завдання для підготовки звіту з Теми 2 «Робота на штатних робочих місцях слюсаря з ремонту автомобілів» та тему технічного реферату.

Студент-практикант повинен вчасно прибути на підприємство – базу практики, оформити прибуття – керівником підприємства видається наказ (проект наказу готує відділ кадрів) про зарахування на практику на штатну посаду та призначення керівника практики від виробництва, студент-практикант повідомляє про влаштування на практику керівника практики від циклової комісії.

На час виробничої технологічної практики студент підпорядковується внутрішньому трудовому розпорядку господарства (підприємства), на нього поширюється загальне трудове законодавство.

Студенти-практиканти ведуть обов’язкові щоденники.

Перші два дні технологічної практики студенти ознайомлюються з підприємством (виробництвом) та проходять інструктажі з техніки безпеки. Під час роботи на штатних робочих місцях вивчають організацію робочого місця слюсаря з ремонту автомобілів, порядок ведення технічної та звітної документації, виявляють можливі недоліки в організації робочого місця і визначають шляхи їхнього усунення. Останні два дні на виробництві практиканти ознайомлюються з посадовими обов’язками механіка та проводять аналіз відповідності роботи служби головного механіка вимогам діючих нормативних документів, узагальнюють усі матеріали для оформлення щоденника і звіту, систематизують матеріали, зібрані для курсових проектів, завіряють характеристику та іншу звітну документацію за результатами практики в керівника практики від виробництва.

Останні три дні практики студент працює в технікумі – надає оформлені звітні документи (щоденник, звіт, реферат) керівнику практики від циклової комісії для попередньої перевірки, організовано проводяться виробничі екскурсії.

З метою надання допомоги студентам у виконанні програми практики в підготовці звітних документів керівник практики від циклової комісії проводить сам та організовує консультації зі спеціалістами виробництва.

Організація практики здійснюється згідно із «Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України».