Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
28.16 Кб
Скачать

Шкурко Тетяни ДІД/м-10

Практична робота № 1.

Організація прогнозування і планування в управлінні

Закон України

Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України

Цей Закон визначає правові, економічні та організаційні засади формування цілісної системи прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку України, окремих галузей економіки та окремих адміністративно-територіальних одиниць як складової частини загальної системи державного регулювання економічного і соціального розвитку держави. Законом встановлюється загальний порядок розроблення, затвердження та виконання зазначених прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку, а також права та відповідальність учасників державного прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України.

Цей закон складається з 6 розділів та 19 статей.

В першому розділі вказані основні терміни, які вживаються у законі; принципи державного прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України; стаття 3 визначає законодавство про державне прогнозування та розроблення програм.

У другому розділі надається система прогнозних і програмних документів економічного та соціального розвитку, розробка прогнозних та програмних документів економічного та соціального розвитку; прогноз економічного та соціального розвитку України на середньостроковий період та короткостроковий період; надана державна програма економічного та соціального розвитку України на короткостроковий період.

У третьому розділі вказана розробка прогнозних та програмних документів економічного та соціального розвитку Автономної Республіки Крим, областей, районів та міст, надан прогноз розвитку АР Крим, областей, районів і міст на середньостроковий та короткостроковий періоди.

У четвертому розділі надані розробки прогнозів та програм розвитку галузей; прогнози розвитку галузей економіки на середньостроковий період та програми розвитку галузей економіки.

У п'ятому розділі вказані повноваження Верховної Ради України та повноваження Кабінету Міністрів України, повноваження центрального органу виконавчої влади та повноваження ради міністрів АР Крим, місце вивих державних адміністрацій та місцевих органах самоврядування, щодо державного прогнозування та розроблення програм економічного та соціального розвитку та вказана відповідальність посадових осіб за порушення цього закону.

У шостому розділі вказан термін, коли закон набирає чинності, а саме з дня опублікування.

Кабінет Міністрів України повинен затвердити структуру та порядок державного розроблення та програмних документів економічного і соціального розвитку, визначити перелік галузей економіки, щодо яких розробляються прогнози та програми їх розвитку, і відповідальні виконавці та у тримісячний строк забезпечити підготовку методичних рекомендацій прогнозних та програмних документів економічного і соціального розвитку.

Соседние файлы в папке Шкурко АПЗУ