Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
El_keys / 1. Нормативно-правове забезпечення / наказ МОНУ про затвердження заходів 3.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
55.3 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Н А К А З

Київ

7 липня 2003 р. № 440

Про затвердження заходів Міністерства освіти і

науки України на виконання Програми реалізації

державної політики у сфері боротьби з незаконним

обігом наркотичних засобів, психотропних речовин

і прекурсорів на 2003-2010 роки.

З метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 р. № 877 “Про затвердження Програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки” та удосконалення заходів превентивного характеру щодо запобігання незаконному вживанню наркотичних засобів і психотропних речовин шляхом освіти , інформування та виховання навичок здорового способу життя

н а к а з у ю :

1. Затвердити заходи Міністерства освіти і науки України на виконання Програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки (Додаються).

2. Міністерству освіти Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

2.1 Поглиблено проаналізувати стан справ та причини поширення наркоманії серед дітей та молоді , а також виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 27.02.02р. №148 “Про підвищення рівня профілактичної роботи серед дітей та молоді по запобіганню незаконному вживанню наркотичних засобів та психотропних речовин” та від 12.02.01р. №57 “Про заборону тютюнокуріння в навчальних закладах та установах Міністерства освіти і науки України”.

2.2 Розробити та затвердити регіональні заходи щодо виконання Програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки.

2.3 Про результати вжитих заходів та хід виконання зазначеної Програми інформувати Міністерство освіти і науки України щорічно до 30 грудня та до 30 червня , починаючи з 2003 року.

3. Структурним підрозділам Міністерства освіти і науки України проводити роботу з виконання галузевих заходів та про її наслідки інформувати департамент розвитку професійно-технічної освіти до 30 грудня та до 30 червня щорічно, починаючи з 2003 року.

4. Департаменту економіки та соціального розвитку (Кулікову П.М.) під час формування бюджету Міністерства освіти і науки України передбачати кошти на фінансування заходів Програми що будуть реалізовуватись за рахунок державного бюджету.

5. Видавництву “Педагогічна преса” (Кузнецову Ю.Б.) організувати в засобах масової інформації постійно діючі рубрики із досвіду роботи навчальних закладів щодо пропаганди та формування навичок здорового способу життя серед дітей та молоді.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників державного секретаря Огнев”юка В.О. та Степка М.Ф.

Міністр В.Г.Кремень

Додаток до наказу Міністерства

освіти і науки України

від 07.07.2003 р. за № 440

Заходи

Міністерства освіти і науки України на виконання Програми

реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним

обігом наркотичних засобів, психотропних речовин

і прекурсорів на 2003 – 2010 роки

1. Провести дослідження науково-обгрунтованих принципів профілактики наркозалежності серед дітей і підлітків.

Науково-методичні центри середньої,

професійно-технічної освіти, Український

науково-методичний центр практичної

психології і соціальної роботи АПН України

2004 року

2. Розробити науково-обгрунтовану методологію та методику антинаркотичного профілактичного навчання серед молоді та дітей, а також включити до навчальних програм вищих та професійно-технічних навчальних закладів, що готують фахівців для роботи з населенням, антинаркотичну освітню тематику з питань пропаганди здорового способу життя, соціальних аспектів боротьби з наркоманією та запобігання їй.

Департамент вищої освіти, Департамент

професійно-технічної освіти, Департамент

загальної середньої та дошкільної освіти,

Науково-методичні центри середньої,

професійно-технічної освіти, Український

науково-методичний центр практичної

психології і соціальної роботи АПН України

2004-2009 роки

3. На основі вивчення соціально-психологічних аспектів профілактики наркотичної залежності серед неповнолітніх підготувати і видати для батьків, педагогів, психологів а також інших спеціалістів, які залучені до навчально-виховного процесів, посібники з проблем формування у дітей та підлітків негативного ставлення до вживання наркотичних засобів і психотропних речовин.

Український науково-методичний центр

практичної психології і соціальної роботи АПН

України, Науково-методичні центри середньої,

професійно-технічної освіти, Інститут проблем

виховання АПН України