Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
64.79 Кб
Скачать

Висновки

Підчас проходження ознайомчої практики, яка тривала два тижні, були закріплені теоретичні знання, отримані за трирічний період навчання, практичною діяльністю.

Також було опановано загальні прийоми та методи прийняття управлінських рішень. Застосування різноманітних методів управління дало змогу визначити найефективніші з них.

За цей період я ознайомилась зі змістом і завданнями управління підприємством громадського харчування, а саме:

  1. Мною були визначені основні типові завдання, що вирішує менеджер у професійній діяльності;

  2. Я ознайомилась з переліком первинних посад та сферами майбутньої діяльності менеджерів.

  3. З'ясувала місце та роль менеджменту на підприємстві.

В процесі проходження ознайомчої практики було використані такі методи управління персоналом: делегування повноважень і завдань, обговорення в колективі, бесіди з підлеглими, критика та заохочення, службовий нагляд і контроль за результатами праці, інформація та комунікація, директиви та вказівки.

Проходження економічної (виробничої) практики на базі кав’ярні «Золотий Дукат» дало змогу ознайомитися зі сферами діяльності менеджерів, проаналізувати економічну діяльність підприємства, охарактеризувати господарсько-фінансові операції підприємства, опанувати методи прийняття управлінських рішень.

Під час проходження практики ми ознайомилися з реальними ситуаціями, які потребують вирішення в умовах існуючих інформаційних, нормативних та ресурсних обмежень, вивчили економічну діяльність та структуру управління підприємством.

Список використаної літератури

1. Про затвердження Положення про порядок здійснення аналізу фінансового стану підприємств, що підлягають приватизації [Текст]: Наказ Міністерства фінансів України від від 26 січня 2001 року N 49/121 // Урядовий кур’єр. – 2001. – 9 лютого. – С. 6.

2. Жукова М.А. Менеджмент в туристском бизнесе [Учебное пособие] / М.А.Жукова. - М.: КНОРУС, 2006. - 192 с.

3. Кифяк В.Ф. Організація туристичної діяльності в Україні [Підручник] / В.Ф.Кифяк.- Чернівці: Книги-ХХІ, 2003. - 300 с.

4. Кононенко О. Анализ винансовой отчетности [Учебник] / О. Кононенко. - Х.: Фактор, 2005. – 156 с

4. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент [Навчальний посібник] / Л. І. Нечаюк, Н. О. Телеш. - К.: Центр навчальної літератури, 2003. - 348 с.

5. Портал ідей для бізнесу [Електронний ресурс] Режим доступу: http://franchising.ua/