Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
26-11-2014_12-55-36 / УММ Прок.надзор 2015 Внниця. doc-1.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
392.7 Кб
Скачать

Практичне завдання

1. Робота з нормативно-правовими актами:

1.1. Ознайомитися з Положенням про порядок проведення органами прокуратури перевірок при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів, затвердженим наказом Генерального прокурора України від 12 листопада 2012 року No 111.

1.2. Ознайомитися з Наказом Генерального прокурора України №3 гн від 07.11.12« Про організацію прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів».

Аналітичне завдання:

1.1. Складіть таблицю поділу повноваженнь прокурора з нагляду за додержанням і застосуванням законів на загальні та спеціальні, із зазначенням номативно правового акту, яким ці повноваження передбачено.

1.2. Підготуйте проект подання прокурора района до регіонального Фонду соціального захисту інвалідів про усунення порушень щодо соціального захисту інвалідів.

1.3.Підготуйте проект постанови про порушення адміністративного провадження.

Теми для самостійної роботи студента:

5.1. Завдання прокурорського нагляду за додержанням законів.

5.2. Повноваження прокурора при здійсненні загального нагляду, їх характер і 
класифікація.

5.3. Подання прокурора при здійсненні загального нагляду.

5.4. Вимоги до документів прокурорського реагування.

5.5. Діяльність прокурора по захисту конституційних прав громадян.

5.6. Підстави і порядок порушення прокурором дисциплінарного і адміністративного провадження.

Тема 6. Нагляд за додержанням законів органами, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство.

Нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність. Предмет і завдання прокурорського нагляду за виконанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність. Повноваження прокурора щодо здійснення нагляду за оперативно-розшуковими органами. Прокурорський нагляд за виконанням законів органами дізнання та досудового слідства Предмет і завдання нагляду. Повноваження прокурора у процесі здійснення нагляду за органами дізнання та досудового слідства. Правові акти прокурорського нагляду за органами досудового розслідування. Поняття та організаційні питання процесуального керівництва. Повідомлення про підозру.Єдиний державний реєстр досудових розслідувань. Прокурорський нагляд за додержанням органами дізнання і досудового слідства вимог закону про прийом, реєстрацію, облік і вирішення заяв і повідомлень про злочин. Прокурорський нагляд за застосуванням органами досудового розслідування заходів процесуального примусу та вчиненням інших процесуальних дій. Прокурорський нагляд за законністю і обгрунтованістю притягнення громадян до кримінальної відповідальності; реалізація права підозрюваного (обвинуваченого) на захист, продовження строків досудового розслідування і тримання під вартою, припинення і закриття кримінального провадження.

План семінарського заняття

1. Нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність. Предмет, завдання, об’єкти прокурорського нагляду за виконанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність. Повноваження прокурора.

2. Прокурорський нагляд за виконанням законів органами, що здійснюють дізнання та досудове слідство. Поняття та організаційні питання процесуального керівництва.

3. Єдиний державний реєстр досудових розслідувань. Прокурорський нагляд за додержанням органами дізнання і досудового слідства вимог закону про прийом, реєстрацію, облік і вирішення заяв і повідомлень про злочин.

4. Прокурорський нагляд за законністю і обгрунтованістю притягнення громадян до кримінальної відповідальності: реалізація права підозрюваного (обвинуваченого) на захист, продовження строків досудового розслідування і тримання під вартою, припинення і закриття кримінального провадження. Особливі повноваження прокурора в умовах воєнного, надзвичайного стану або у районі проведення антитерористичної операції

Соседние файлы в папке 26-11-2014_12-55-36