Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
13.16 Кб
Скачать

Однією з причин що заважає інтенсивному розвитку української держави , це відсутність сформованої державної нації. Труднощі пов'язані не тількі зі світоглядом громадян україни який викривлен багатьма роками совєтської окупації , а також тим , що сучасна нація формується на базі не одного , а декількох етносів , де основними є український та російський. Які за своїм світоглядом є майже протилежними.

Один з ціх світоглядів прагне консервації старого , звичного їм устрою життя , інший прагне змін у всьому . І це визнається навіть офіційно що громадяни України розділені ідеологично та світоглядно.

Тоб то для успішного формування нації ,а значить, і для побудови процвітаючого самодостатнього суспільства, необхідне поглинання українським етносом російського. Це здається парадоксалним на тлі суцільної русіфікації України.

Отже для виконання цього необхідно щоб була значна кількісна перевага українського етноса. Це не тількі перевага у фізичному розумінні , а також переходу російськомовних українців в українській світогляд та інформаційний простір . Але за життя одного покоління це майже неможлива і тому тут суттєву роль має відіграти українська діаспора.

Тоб то повернення в Україну декількох мільйонів українців прискорив би процес формування української нації.

І ось з 22 по 25 червня у Львові відбувся конгрес "Діаспора як чинник утвердження держави Україна в міжнародній спільноті: сучасний вимір, проекція в майбутнє".

Представники української діаспори сказали що Україна, яка за наших часів уже перейшла два важливих історичних етапи - відновлення своєї незалежності в 1991 році та Помаранчеву революцію, - яка дала впевненість і віру народу у власні сили, ще перейде й третій етап: синьо-жовте відродження, що зукраїнізує Україну.

А також те що , українська діаспора міняє тактику й стратегію. Якщо раніше діаспора допомагала українцям і Україні із зовні, то тепер, коли вона стаєсуб'єктом державотворення, розроблятиме програми з повернення українців на батьківщину.

В Україні ті, хто повернеться, в основному візьмуться за розвиток малого й середнього бізнесу, стануть фермерами тощо.

Українці діаспори розуміють, що теперішня олігархічна космополітична державна влада в Україні не сприятиме поверненню.

Але вони все одне повертатимуться. Бо знають, де знаходиться земля предків, і використовуватимуть для цього міжнародне й українське законодавство.

А влада вічною не буває, особливо космополітична.

* був використан матеріал з інтернет видання "Українська правда"

Соседние файлы в папке Відповіді