Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Политология / Питання 38-40

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
224.77 Кб
Скачать

Питання38-40

Влада – спосіб реалізації загальних інтересів та досягнення загальних цілей. Одним із видів соціальної взаємодії є влада політична. Вона характеризується такими ознаками:

1. Політична влада закріплює пріоритетність інтересів суб'єктів влади, які стають загальнообов'язковими для всіх верств населення.

2. Політична влада за своєю суттю містить протиріччя між суб'єктом та об'єктом владарювання, тобто влада є здатністю підкоряти, чинити вплив за допомогою певних засобів, що викликає опір у частини населення. Також пануючий суб'єкт має перевагу (статус, авторитет, інформованість, знання та ін.).

3. Взаємовідносини суб'єктів, оволодіння певною сукупністю засобів, які забезпечують формування та реалізацію здатності одних нав'язувати свою волю іншим.

4. Ознакою політичної влади є також об'єктивні умови – відносини, які обумовлюють вольові дії людей. За суб'єктивно-вольовими відносинами завжди стоять об'єктивний взаємозв'язок, потреби та інтереси.

5. На сучасному етапі розвитку суспільства домінуючими формами панування суб'єктів стають політичний вплив, довіра, співробітництво, стимулювання, а також залучення народних мас до прийняття політичних рішень.

6. Політична влада існує та функціонує в різноманітних видах: державна, партійна, регіональна, міжнародна та ін.

Відмінність державної влади від політичної полягає в тому, що держава передбачає існування особливого апарату з притаманними йому матеріальними засобами впливу на людей, спираючись на інститути права.

Політична влада може функціонувати без спеціального апарату примусу, не спираючись на інститути права, а за допомогою організацій на основі політичних та ідеологічних цінностей. Політична влада має бути ідеологічно обгрунтована. Взаємодія політичних партій, лідерів, лоббістських організацій буде ефективною для реалізації своїх цілей.

Про ефективність влади можна судити по її функціях. Функціями політичної влади є:

Забезпечення панування певних соціальних груп у суспільстві.

Управління суспільним життям, включаючи підтримку громадського порядку з позицій інтересів тих чи інших соціальних груп.

Підтримка цілісності та єдності суспільства.

Політична владa спирається на державні інститути (здійснюється через діяльність законодавчих, виконавчих та судових інститутів) та передбачає задоволення інтересів великих груп людей.

Політична влада державно-улаштованого суспільства пов'язана з поняттям владної піраміди. Вона складається з вертикальних владних відносин, інститутів та норм, які гарантують збереження та стійкість відносин, розподіл ролей.

У зв'язку з питанням реалізації політичної влади стає питання політичної стабільності в суспільстві. Визнає народ цю владу? Обґрунтована, необхідна ця влада, інакше кажучи, легітимна ця влада чи ні?

Легітимність влади – це стан, коли правочинність даної влади визначають суспільство і міжнародне співтовариство.

Макс Вебер запозичив цей термін із галузі правознавства для типологізації існуючих видів панування та виділив три основних типи легітимності:

1. Традиційний – влада діє за правилами, які склалися традиційно, "бо завжди так було". Традиційні норми розглядаються як нерухомі. Джерело легітимності – традиційна свідомість.

2. Легальний – влада грунтується на визнанні встановлених юридичних норм, що регулюють відносини владарювання і підкорення. Джерело – загальне розуміння норм, встановлених законом.

3. Харизматичний – влада грунтується на вірі мас у особисті здібності політичного лідера. Джерело – особистий авторитет правителя.

На основі порівняння існуючих політичних систем Д. Істон виділив такі типи легітимності:

1. Ідеологічний – влада спирається на переконання або віру людей у правильність тих ідеологічних цінностей, які нею проголошені. Джерело – ідеологічні цінності.

2. Структурний – коли люди цінують механізми і норми існуючої системи влади. Джерело – специфічні політичні структури.

3. Персоналістський – виникає внаслідок морального схвалення народом осіб, що перебувають при владі (перетинається з харизматичним типом).

У реальній політиці ці типи легітимності влади, як правило, доповнюють один одного.

В Україні, як і в усьому пострадянському просторі, сформувався тип владарювання, якому притаманні риси традиційної, харизматичної та раціонально-легальної легітимності.

Проблеми забезпечення легітимності політичної влади в сучасній Україні пов'язані з економічною та соціальною нестабільністю суспільства, що знижує можливості влади.

Категорія "політична влада" – одна з пануючих в політології. Феномен влади передбачає дослідження взаємозв'язку між дією, інститутами та соціальною структурою. У цьому і виявляється багатоаспектність влади.

Рівень дії – здатність суб'єкта діяти у власних інтересах, переслідуючи власні цілі, впливати на хід подій.

Інституціональний рівень – здатність влади надавати повноваження тим або іншим суб'єктам або інститутам, приймати рішення та здійснювати їх на практиці.

Ефективна політична влада повинна забезпечувати захист суспільства і сприяти його розвитку. Стабільність та міцність влади залежать від легітимності.

Соседние файлы в папке Политология