Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

2_Vstup

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
35.84 Кб
Скачать

4

ВСТУП

Для здійснення виробничої діяльності підприємства повинні мати необхідні засоби праці і матеріальні умови. Вони є найважливішим елементом продуктивних сил і визначають їхній розвиток.

Важливе практичне значення та виробничу спрямованість мають питання аналізу забезпечення та використання запасів на підприємствах оскільки повне забезпечення виробничими запасами виробництво та їх ефективне використання є передумовою подальшого розвитку виробництва на підприємствах.

Актуальність теми полягає у тому, що добре побудований, належним чином організований облік малоцінних та швидкозношуваних предметів, тобто якісна поінформованість про їх наявність та рух мають суттєве значення в управлінні виробничою діяльністю кожного підприємства. Тому сьогодні об'єктивно виникли умови для перегляду існуючої практики організації аудиту МШП. Вся система досліджень по даному об'єкті обліку розглянута під кутом зору вимог ринкових відносин.

Об'єктом дослідження є ПАТ «Північний ГЗК». Основними видами товарів підприємства є залізорудний концентрат та залізорудні обкотиші.

Предметом дослідження визначено малоцінні та швидкозношувані предмети в умовах ринкових відносин.

Метою роботи є виявлення передумов, теоретичне й практичне обґрунтування вдосконалення методики аналізу малоцінних та швидкозношуваних предметів в умовах ринкових відносин на основі опрацьованого законодавства та інструктивного матеріалу, літературних джерел.

Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання:

  • розкрити економічну сутність аудиту наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів в умовах ринкової економіки та надати характеристику джерел його проведення;

  • здійснити огляд нормативно-законодавчих документів, що регламентують облік і аудит наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів;

  • охарактеризувати підприємство ПАТ «Північний ГЗК», розглянути його галузеві особливості;

  • оцінити техніко-економічні показники діяльності ПАТ «Північний ГЗК» та його фінансовий стан.

  • розробити та обґрунтувати організаційні і методичні аспекти аудиту наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів;

  • провести аудит наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів на ПАТ «Північний ГЗК»;

  • здійснити перевірку правильності відображення наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів в регістрах обліку та звітності ПАТ «Північний ГЗК»;

  • узагальнити результати аудиторської перевірки наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів.

У процесі написання курсової роботи застосовувались загальнонаукові та специфічні методи обліку та аудиту, серед яких можна відмітити: метод балансового узагальнення, подвійного запису, прийоми групування, а також аналітичні методи, методи зустрічної перевірки та взаємного контролю операцій і документів із застосуванням аналітичних і логічних прийомів, контролю за формою і змістом бухгалтерських документів та інші.

При написанні роботи використані підручники за редакцією Г.В. Савицька, М. Г. Чумаченька, В. І. Іващенко, В. В. Буряковского, а також основними джерелами інформації при аналізі наявності та руху малоцінних та швидкозношуваних предметів є форми звітності та внутрішні дані підприємства ПАТ «Північний ГЗК».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]