Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інфо по практиці / Наскрiзна програма перед-ї практики[1].doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
148.99 Кб
Скачать

Зміст практики

Зміст переддипломної практики студентів визначається переліком питань, які включені в про­граму практики.

Обсяг часу, відведеного на опрацювання окремих питань програми може уточнюватися керівниками практики зі студентом-прак­тикантом відповідно з врахуванням особливостей бази практики, сфери діяльності суб"єкта господарювання. Конкретний перелік питань переддипломної практики, а також орієнтовний роз­поділ часу для їх опрацювання наведені у тематичному плані її проходження.

Складений календарний план проходження студентом практики на конкретній базі має бути затверджений керівником практики від підприємства і кафедри і оформлений зі всіма необхідними реквизитами.

Форми і методи контролю

Проходження переддипломної практики студентом контролює­ться керівниками практики від підприємства (установи) та кафедри. Практикант повинен своєчасно виконувати завдання практики та дотримуватися режиму роботи та правил внутрішнього розпорядку на підприємстві — базі практики.

Студент-практикант веде щоденник, у якому коротко описує зміст виконаної роботи. Виконання програми по кожному розділу практики завіряється підписом керівника прак­тики від підприємства і передається на рецензування керівнику практики від кафедри.

Після закінчення практики керівник від під­приємства дає рецензію на загальний звіт про проходження практики і виставляє оцінку за 4-х бальною шкалою яка характеризує рівень знань та навичок, отриманих студентом під час проходження практики, сумлінність виконання ним програми практики.

Вимоги до складання звіту про практику

Практикант складає звіт про практику, в якому висвітлює виконану роботу. В звіті студент надає повну відповідь на кожне питання програми.

З метою всебічного вивчення питань, передбачених програмою практики, студент має: зібрати відповідний масив цифрової інформації за тематичним напрямком питання, обрати необхідний для дослідження інструментарій оцінки, розрахувати систему найбільш інформативних показників, прокоментувати отримані результати аналізу, з"ясувати причини і наслідки змін ключових показників, надати рекомендації щодо вдосконалення управління фінансами на підприємстві, обгрунтувати дійєвість власних пропозицій і опрацьований матеріал стисло викласти в Звіті про результати проходження практики. Розкриття питань лише на теоретичному рівні, шляхом переказу матеріалів, викладених у навчальних посібниках, інструкціях та лекціях, у Звіті про практику не допускається.

Звіт про виконану роботу практикант складає у відповідній послідовно­сті за розділами, що передбачені тематичним планом прохо­дження практики. Усі додатки до звіту мають бути пронумеровані. Посилання у текстовій ча­стині звіту на додатки дається із вказівкою на номер додатку. Звіт, а також наведені в ньому таблиці, схеми, рисунки, список літератури мають бути оформлені у відповідності з встановленими вимогами. Звіт про практику перевіряє і підписує керівник практики від підприємства.

Практикант подає звіт про проходження практики на рецензування керівнику практики від кафедри за два тижні до закінчення практики.

До звіту додається затверджений керівниками практики календарний план, щоденник, рецензія керівника практики від підприємства, у якій зазначаються позитивні сторони та недоліки роботи студента, а також оцінюється рівень розкриття студентом питань практики.

Порядок розташування основних елементів звіту та супроводжуючих його документів має бути наступним:

  1. титульна сторінка;

  2. щоденник;

  3. відгук наукового керівника від підприємства на роботу студента;

  4. календарний план, затверджений керівниками практики, підписаний студентом, завірений печаткою підприємства;

  5. зміст звіту;

  6. матеріали звіту;

  7. додатки до звіту;

  8. список використаної літератури.