Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6,7 laba / LR_07.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
160.77 Кб
Скачать

Варіант 3.3

  1. Створіть таблицю виборів до Верховної Ради України, що складається з чотирьох стовпців і п'яти рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№ ", "Партія", "Отримано голосів", "Відсоток ".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 4,5 см, а третій і четвертий вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку кожного рядка таблиці, використовуючи порядковий номер, назви українських партій, кількість отриманих голосів виборців (будь-які числа від 1 до 9000000), а останній стовпець залиште порожнім. Для введення тексту користуйтесь шрифтом Times New Roman, розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте додатковий рядок і внесіть в нього дані.

  6. Перед третім стовпцем вставте один стовпець шириною 2,5 см, назвіть його "Дата створення" і заповніть датами створення партій (від 01.01.93 до 31.12.99).

  7. Четвертий стовпець зробіть шириною 3,5 см, а останній — 2,5 см.

  8. В останній стовпець вставте формули, за якими розраховують відсоток отриманих партіями голосів, якщо виборців в Україні приблизно 20 000 000.

  9. Відсортуйте дані за вмістом четвертого стовпця таблиці за зменшенням отриманих голосів.

  10. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші три комірки останнього рядка і введіть у них текст "Разом", а в комірки четвертого і п'ятого стовпців — формули, за якими розраховують кількість всіх виборців, що проголосували, і загальний відсоток участі у виборах.

  11. Виберіть висоту рядка 1 см і вирівняйте їх висоту починаючи з другого.

  12. Комірки третього стовпця починаючи з другої до передостанньої включно поділіть на дві комірки та використайте другу з них для введення дати реєстрації партії (будь-яка дата, не раніше за першу).

  13. Додайте перший рядок таблиці, об'єднайте у ньому всі комірки і введіть назву "Вибори до Верховної Ради України у 2002 р. ". Збережіть документ у своїй папці під назвою "BJlP_33.doc".

  14. Використайте команду " Повторять строки заголовков" для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю і переконайтесь у перенесенні першого рядка таблиці. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Варіант 3.4

  1. Створіть таблицю продажу принтерів, що складається з п'яти стовпців і чотирьох рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "Тип принтера", "Кількість", "Ціна", "Вартість".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 3,5 см, третього — 2 см, а четвертий і п'ятий вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку таблиці, використовуючи порядковий номер, назви принтерів (Epson, HP тощо), їх кількість (від 1 до 20), ціну (від 800 до 1500), а останній стовпець залиште порожнім. Для введення тексту користуйтесь шрифтом Times New Roman, розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте додатковий рядок і внесіть у нього дані.

  6. Перед третім рядком вставте один стовпець шириною 2,5 см, назвіть його "Формат" і заповніть датами (A3 або А4).

  7. Повторно вирівняйте ширину п'ятого і шостого стовпців таблиці.

  8. В останній стовпець таблиці вставте формули, за якими розраховують вартість проданих принтерів (ціна х кількість).

  9. Відсортуйте дані другого стовпця за абеткою.

  1. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші три комірки останнього рядка і введіть у них текст "Разом ", а в комірки четвертого і шостого стовпців — формули, за якими розраховують кількість всіх проданих принтерів та їх загальну вартість.

  2. Виберіть висоту рядків 1 см і вирівняйте їх висоту починаючи з другого.

  3. Комірки п'ятого стовпця починаючи з другої до передостанньої включно поділіть на дві комірки та використайте другу з них для введення попередньої ціни цього принтера.

  4. Додайте перший рядок таблиці, об'єднайте в ньому всі комірки і введіть назву "Продаж принтерів в І кварталі 2002 р. ". Збережіть документ у своїй папці під назвою "BЛP_34.doc".

  5. Використати команду " Повторять строки заголовков" для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю і переконайтесь, що перший рядок перенесено. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Соседние файлы в папке 6,7 laba