Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Карта позиціонування

.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
15.98 Кб
Скачать

Карта позиціонування:

Висока

Зовнішній вигляд

1

3 3

2 4

44444



Низька

Низька Ціна Висока

Карта позиціонування "Зовнішній вигляд - ціна". Цифри відповідають назвам конкуруючих продуктів: 1 ТМ Glouton; 2 ТМ Рошен; 3 ТМ АВК; 4 ТМ Київ-Конті

З цього виходить що компанії конкуренти не достатньо уваги приділяють зовнішньому вигляду, а так як ціна нашого продукту менша за ціну конкурентів, ми маємо всі шанси на те щоб отримати більше споживачів як мінімум на свята, тому що наше печиво створене спеціально у подарункових упаковках для свят.

Параметри позиціонування:

•імідж компанії

•відповідність продукції міжнародним стандартам якості

•смакові властивості

•частота оновлення асортименту

Проаналізувавши зведену карту позиціонування, можна сказати, що параметрами для позиціонування будуть:

•Смакові властивості продукції – як показали об’єктивні і суб’єктивні карти позиціонування ця характеристика у ТМ Glouton є кращою, ніж у конкурентів. Отже, споживачі та експертні оцінки підтверджують, що смак шоколаду цього виробника є найкращим.

•Частота оновлення асортименту – даний параметр є важливим з точки зору мінливості та непередбачуваності споживчих переваг. Важливим є той факт, щоб кожен споживач зміг знайти собі шоколад за своїм власним смаком.

•Імідж компанії – є неменшважливою характеристикою, ніж дві попередні. Імідж компанії визначає якість продукції та відповідність її стандартам якості. Також імідж визначає національну приналежність торгівельної марки. Необхідно створити наступне позиціонування: «Найкращий український шоколад – завжди смачний, завжди різний». Необхідно донести до споживачів, що шоколад даного виробника є найкращим, найсмачнішим, виготовлений лише із високоякісної сировини. Тільки шоколад виробництва «Glouton» здатен задовольнити навіть найвибагливішого споживача. Тобто, необхідно проводити позиціонування на емоційній основі. Також необхідно наголошувати на тому, що «Glouton» - один з небагатьох саме українських виробників шоколадної продукції.