Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

План

.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
33.96 Кб
Скачать

У статті «Інші звичайні витрати» показують: витрати на оплату відсотків, витрати від участі в капіталі, собівартість реалізованих необоротних активів, втрати від уцінки фінансових інвестицій та інші витрати від звичайної діяльності.

У статті «Надзвичайні витрати» - втрати від стихійного лиха, аварій та інші втрати, які нехарактерні для підприємства і ймовірність їх повтору мала. Згідно П(С)БО № 25 п.42 в Звіті про фінансові результати надзвичайні витрати показують повністю без коректувань на податок, на прибуток.

У статті «Податок на прибуток» показують поточний податок на прибуток згідно Декларації на прибуток за податковим обліком.

Підприємства, які відносяться до суб’єктів малого підприємництва, можуть вибирати різні системи розрахунку податку на прибуток або єдиний податок, або загальний податок на прибуток. Якщо підприємство обрало єдиний податок, то в Звіті сума податку показується в рядках 130 та 131; а якщо загальний податок – тоді податок на прибуток показують в рядку 170.

Висновок

Отже, бухгалтерська звітність — це система узагальнення показників, що характеризують господарсько-фінансову діяльність підприємств за попередній період (місяць, квартал, рік).

Бухгалтерська (фінансова) звітність подається відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність", а також положень (стандартів) бухгалтерського обліку, нормативно-правових актів, що регламентують питання фінансової звітності.

Фінансова звітність – це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.

Метою складання фінансової звітності є забезпечення користувачів повною, правдивою, неупередженою інформацією про фінансові результати діяльності і фінансовий стан підприємства.

Значення бухгалтерської звітності полягає в тому, що вона є джерелом інформації про результати господарсько-фінансової діяльності підприємства; за відповідними показниками підприємства аналізують свою діяльність, одержують інформацію для подальшого її планування в умовах ринкових відносин.

Основне завдання звітності полягає в пошуку резервів подальшого розвитку і вдосконалення діяльності підприємств, досягнення стабільності на ринку.

Вимоги до бухгалтерської звітності:

- гарантувати реальність і достовірність даних, що забезпечується документальним обґрунтуванням усіх записів, здійсненням інвентаризації, дотриманням правил оцінки статей балансу, розподілом прибутків і витрат за відповідними звітними періодами;

- забезпечувати своєчасність формування даних для оперативного управління господарською діяльністю організацій і підприємств.

Список використаної літератури

Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” № 996 – ХІV, від 16.07.99 р.

Постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 р. N 419, “Про затвердження Порядку подання фінансової звітності” ( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ N 1543 від 12.10.2000)

“Про затвердження Положення про спрощену форму бухгалтерського обліку суб'єктів малого підприємництва” Наказ Міністерства фінансів України від 30 вересня 1998 року №196 із змінами і доповненнями, внесеними наказами Міністерства фінансів України від 25 лютого 2000 року №39, від 7 грудня 2000 року №315

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва". Наказом Міністерства фінансів України від 25 лютого 2000 р. №39.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності". Наказ Мінфіну України від 31.03.99 р. №87.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 "Баланс". Наказом Мінфіну України від 31.03.99 р. №87.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 "Звіт про фінансові результати ". Наказом Мінфіну України від 31.03.99 р. №87.

Бухгалтерський фінансовий облік. / За редакцією професора Ф. Ф. Бутинця. – Житомир: ПП “Рута”, 2002 р. – 688 с.

Фінансовий менеджмент./ навчальний посібник:/ За редакцією професора Г.Г. Кірєйцева.- Київ: ЦУЛ, 2002 р.

Фінансовий аналіз суб’єктів господарювання./ Л.А. Лахтіонова : Монографія. – К.: КНЕУ, 2001 р.

Бухгалтерський облік: Лишиленко О.В.: навчальний посібник. 2 – ге вид., - Київ: Видавництво “Центр навчальної літератури”, 2003 р.

Фінанси підприємства./ Підручник за ред. професора А.М. Поддєрьогіна. – К.: КНЕУ, 1998. –368с.

Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Ткаченко Н.М. 6-те вид. – К.: А.С.К., 2002 р.

Бухгалтерський фінансовий облік: Посібник за ред. Н.В Чабанова, Ю.А. Василенко К.: “Академія” 2002 р.