Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

tvorche_12

.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
28.14 Кб
Скачать

Творче завдання, 12 тема. Робота студентки 2 курсу, спеціальності 6502, 2 групи, Чернишової Вікторії

Критерії (країни) характеристики

Економічна система

Ліберально-ринкова (США, Англія)

Соціально-ринкова (Німеччина)

Корпоративно-ринкова з системою розподільного соціалізму (Швеція)

Державно-керована, корпоративно-ринкова (Японія)

Культура (релігійні, етичні, філософські цінності)

Демократично-патриціанська/індивідуалістсько-залежна, історичні корені в просвітницькому ідеалізмі, аристократичні уявлення про правління.

Демократично-елітна, індивідуалістично-утриманська. Корені менталітету – у суперечностях між просвітницьким гуманізмом, соціалістичним колективізмом та існуванням аристократичної еліти.

Демократично-елітна, індивідуалістично-утриманська. Корені менталітету – у суперечностях між просвітницьким гуманізмом, соціалістичним колективізмом та існуванням аристократичної еліти.

Пошук номіналістичного консенсусу. Культурні відмінності між Японією та США і Європою спричинили виникнення переважно групової форми капіталізму, що ґрунтується на консенсусі між різними японськими групами, на відміну від індивідуалістичного капіталізму на Заході.

Власність (домінантна форма власність на матеріальні ресурси, засоби виробництва)

Домінантна форма власності на матеріальні ресурси та засоби виробництва, також є приватна власність. Незначна державна власність у промисловості. Уряд США підтримує приватну власність, свободу підприємництва.

Приватна власність, деякі види державної, муніципальної та кооперативної власності. Важливо зазначити, що для ФРН не характерна націоналізація, «змішана економіка» будується на поєднанні трьох форм власності, трьох секторів і трьох типів підприємств:

• - приватна власність, приватний сектор, приватні підприємства;

• - державна власність, державний сектор, державні підприємства;

• - суспільна (загальнонародна) власність, суспільний сектор, підприємства суспільної орієнтації (ті, що працюють на досягнення суспільно значущої мети).

Усі три сектори перебувають у зоні ринкових відносин і конкурують між собою, будують взаємовідносини на ринкових засадах. Владі монополій протиставляється контроль за їхньою діяльністю з боку всіх інших підприємств. На засадах ринкової конкуренції вони мають підтвердити своє право на існування і забезпечити демократичний контроль за діяльністю інших.

В основу корпоративно-ринкової ситстеми покладено концепцію «функціонального соціалізму» шведських соціал-демократів:поєднання приватних і суспільних засад економічного розвитку на функціональній основі. Існував великий приватний промисловий сектор. Модель включає різні форми власності: державну, корпоративну, комунальну і кооперативну.

Основна маса матеріальних ресурсів і засобів виробництва знаходиться у власності кейрецу - фінансово-промислових груп з еластичними зв'язками на базі взаємного володіння акціями, договорів, постійних контактів. Різко зменшується частка акцій, що перебувають в індивідуальній власності. Важливим аспектом є те, що утворюються величезні конгломерати колективної власності.

Свобода (індивідуалістсько-конкурентні або кооперативно-групові цінності)

Уряд США підтримує приватну власність, свободу підприємництва. Окремі особи, а не уряд організовують і спрямовують виробництво товарів і послуг відповідно до потреб споживачів. Можна сказати, що У суспільстві зростає рівень соціальної диференціації. Характерною є важливість досягнення особистого успіху.

Держава не приймає пряму участь у формуванні економіки, а лише контролює дотримання всіх правил. Об'єднання Німецьких Профспілок розробило проекти закону, які передбачали участь робітників у керуванні підприємствами. Тобто, побудоване на засадах економічної демократії суспільство забезпечує демократичний контроль у таких формах:

• - створення умов для виникнення економічної контрвлади;

• - участь трудящих та службовців в управлінні (через ради) з метою захисту інтересів виробників та споживачів (протиставляється контролю з боку профспілок);

• - «прозорість» (гласність) підприємницької діяльності.

Участь працівників у спільному прийнятті рішень на рівні компаній і на виробничому рівні. Виникли принципи функціонального соціалізму, соціального партнерства та солідарності, що їх розуміють як компроміс зацікавлених груп, різних соціальних сил, відображено у програмах соціал-демократичних партій Данії і Норвегії.

В умовах економічної системи Японії не було ліквідовано в перші роки історичні обмеження свободи підприємництва: діяв прямий розподіл ресурсів із періоду введення воєнного контролю в 1939—1941 pp. Важливо зазначити, що був високий рівень розвитку національної самосвідомості, переважання інтересів нації над інтересами конкретної людини. Корпоративні принципи, ідеї і символи панують як на мікроекономічному, так і макроекономічному рівнях.

Держава (ступінь державного втручання в економіку)

У США активно проводилась політика монетаризму. Уряд намагався обмежувати виникнення монополій і здійснювати справедливий розподіл національного доходу за рахунок встановлення прогресивної шкали оподаткування. Мінімальне державне втручання в економічне життя. Для США властива менша роль федерального уряду, нижчі податки та державні витрати щодо ВНП, ніж в інших капіталістичних країнах. Незначною є держвласність у промисловості. Уряд підтримує приватну власність, свободу підприємництва. Боровся з монополією.

У Великій Британії уряд відмовився проводити централізовану політику цін і доходів для унеможливлення інфляції, в такий спосіб дотримуватись політики монетаризму та суворого бюджету. Уряд обмежує виникнення монополій та здійснює справедливий розподіл національного доходу за рахунок встановлення прогресивної шкали оподаткування. Пропонувалось встановити жорсткий контроль за використанням природних ресурсів.

Відбувалися інтеграція й утвердження державного регулювання у первинній моделі ринкового господарства (законодавча діяльність, фіскальна політика (оподаткування), державні витрати, державне підприємництво).

Виконання державою таких функцій, як контроль за діяльністю монополій та їх обмеження; забезпечення вільного ціноутворення і цінової конкуренції; здійснення перерозподілу доходів на користь незахищених верств через податки та бюджетне фінансування соціальних програм.

Використовувались спеціальні податки на інвестиції, тим самим уряд у періоди високої кон’юнктури перешкоджав перегрів економіки країни.

Підвищена роль держави через воло­діння часткою підприємств, надання суб­сидій окремим виробництвам. Економічна політика соціал-демократичного уряду Швеції є цілком самостійною, незалежною від зовнішнього впливу.

Співпраця між державою та бізнесом тісніша ніж у США та Європі, особливо щодо розміщення капіталів і застосування промислової політики в економіці. Держава створила необхідні умови для розвитку найперспективніших галузей економіки.

Інституції (домінантні інституції)

У США окремі особи, а не уряд організовують і спрямовують виробництво товарів і послуг відповідно до потреб споживачів. Співпраця між місцевою владою, адміністраціями штатів і федеральним урядом. Антимонопольне законодавство, представницька демократія, державне адміністрування, «верховенство права».

У Англії корпоративістські підприємства, картелі, сильні профспілки, «верховенство права».

Діяли корпоративістські підприємства, картелі, сильні профспілки, «верховенство права». Об'єднання Німецьких Профспілок розробило проекти закону, які передбачали участь робітників у керуванні підприємствами.

Принцип згоди представників різних соціальних груп: взаємодія між організаціями працівників та роботодавців. Було створено центральні консультаційні органи з метою визначення соціально-економічної політики країни.

Використовується індикативне планування, воно базується на консенсусі уряду та основних груп. Представники промисловості спільно з японським міністерством міжнародної торгівлі та промисловості розробляють питання стратегії, визначають напрями розвитку економіки та ключові галузі для вкладання капіталів. Довірчий найм і комуналістична правова система, комуналістичні фірми, парламентська демократія. Управління планування, кейрецу.

Продуктивні сили (рівень розвитку)

Впливовим був закон про зайнятість, за яким уряд підтримував високий рівень забезпечення робочих місць за допомогою заходів антициклічного характеру.

Треба розглянути такий аспект, як значні резерви робочої сили. Важко уявити, але навіть у найважчі часи нацисти не призивали в армію кваліфікованих робітників. До них додалися мільйони переселенців зі східних областей колишнього німецького рейху, що готові були працювати буквально за бутерброд. Об'єднання Німецьких Профспілок розробило проекти закону, які передбачали участь робітників у керуванні підприємствами.

Проводилася активна політика на ринку праці. Держава гарантувала працівникам гідний рівень життя, вжила заходів з поліпшення умов праці, розширила умови соціального забезпечення, до того ж було створено потужну мережу соціальних служб.

Бізнесові фірми виконували функцію державного соціального забезпечення, яке було відсутнє. Також вони поліпшували умови праці.

Розподіл (сутність розподільного механізму)

Індивідуальне прагнення корисності, обмежене дією влади ти груп, що представляють інтереси корпорацій.

Економічна система вільного підприємництва. Від 1960 р. в Англії запроваджується метод індикативного планування.

Індивідуалістсько-конкурентні цінності та політичне правління у формі боротьби за владу породжують систему, в якій панує приватна власність, вільний ринок та гонитва за максимізацією прибутку, які уряд затверджує нормою закону.

У руках найбільших відповідальних підприємців був зосереджений апарат розподілу. Індивідуальне прагнення корисності, притаманне для суб’єктів приватного сектору.

Основний принцип шведської системи розподільчого соціалізму полягає у розмежуванні двох економічних функцій: створення багатства та його розподілу. Перша виконується на основі вільного підприємництва приватним сектором, друга - прямим втручанням соціалістичного уряду з метою усунення, на його погляд, несправедливості у розподілі.

Організація системи планування. Общинно-зумовлене прагнення збільшення індивідуальної корисності

Інші

Упродовж 1960-х років США відійшли від неоліберальної моделі, віддавши перевагу неоестатистському варіанту змішаної економіки, що передбачав планування економічного розвитку Неоетатистська модель у Англії та неоліберальна модель у США.

.

Неоліберальна модель. Концепцію соціального ринкового господарства було покладено в основу економічної політики, яку проводив у ФРН Л. Ерхард.

Модель системи розподільного соціалізму.

Шведська модель характеризувалась такими рисами:

  • Великий приватний промисловий центр;

  • Великий держсектор, що фінансується за рахунок податків;

  • Активна політика на ринку праці;

  • Високий рівень вирівнювання доходів.

Державно-керована корпоративна ринкова економіка.

Застосовується індикативне планування, що базується на консенсусі уряду та основних груп.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]