Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
95.94 Кб
Скачать

3. Дата заснування, зміни організаційно-правової форми, назви емітента

Державне підприємство «Південна залізниця» створене згідно чинного законодавства та зареєстроване 04.03.1992 року Виконавчим комітетом Харківської міської Ради (номер запису 1 480 120 0000 000 651).

З метою приведення у відповідність із чинним законодавством України змінено назву Статутного територіально-галузевого об’єднання «Південна залізниця» на державне підприємство «Південна залізниця» (наказ Міністерства інфраструктури України від 10.04.2012 №212), державну реєстрацію змін до установчих документів проведено 19.04.2012 (номер запису 14801050102000651) держаним реєстратором виконавчого комітету Харківської міської ради Щербина Л.М. Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців: серія АВ №967275 від 03.09.2013, видана реєстраційною службою Харківського міського управління юстиції Харківської області. Змін організаційно правової форми та інших змін назви Емітента не було.

4. Перелік засновників

Державне підприємство “Південна залізниця” (далі - Залізниця ) створене згідно із Законами України «Про транспорт», «Про залізничний транспорт», Цивільним та Господарським кодексами України, засноване на державній власності, входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і підпорядковане Державній адміністрація залізничного транспорту України (далі Укрзалізниця).

5. Структура управління підприємством (органи управління підприємством, порядок їх формування та компетенція згідно з установчими документами підприємства)

Керівництво Залізницею здійснює її начальник, який призначається на посаду Кабінетом Міністрів України згідно з чиним законодавством за поданням Уповноваженого органу управління Уповноважений орган управління з начальником Залізниці укладає контракт, в якому визначають строк дії контракту, обов’язки і відповідальність його як керівника підприємства, умови його матеріального забезпечення, порядок звільнення (зокрема дострокового) з посади, а також інші умови за погодженням сторін. Керівництво Залізницею забезпечується начальником Залізниці через Управління Залізниці – відокремлений апарат, організаційна структура якого затверджується начальником Залізниці. Начальник Залізниці: - самостійно вирішує питання діяльності Залізниці за винятком тих, що віднесені Статутом або чинним законодавством до компетенції інших органів управління; - діє без довіреності від імені Залізниці, представляє її в усіх установах та організаціях; - розпоряджається коштами та майном відповідно до чинного законодавства; - укладає договори, видає довіреності, відкриває в установах банків поточний, валютний та інші рахунки; - несе повну відповідальність за стан та діяльність Залізниці; - несе відповідальність за формування та виконання фінансових планів; 2 - за погодженням з Уповноваженим органом управління затверджує штатний розпис в частині керівного складу та організаційну структуру Залізниці; - затверджує положення про відокремлені структурні підрозділи Залізниці та структурні підрозділи апарату управління Залізниці; - призначає на посаду і звільняє з посади начальників відокремлених структурних підрозділів Залізниці керівників та спеціалістів структурних підрозділів аппарату управління Залізниці. Призначення на посаду керівних працівників Управління Залізниці здійснюється згідно зі штатним розписом та чинною номенклатурою посад; - несе персональну відповідальність за організацію додерження законодавства з охорони праці та пожежної безпеки; - визначає та забезпечує реалізацію політики безпеки у сфері охорони праці, пожежної та екологічної безпеки, безпеки руху.