Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Trening6507.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
178.69 Кб
Скачать

Додатки

Робота повинна мати чітку і логічну структуру, складовими якої є вступ, основна частина та висновки, література.

У вступі необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми, її теоретичну і практичну значущість. Треба також вказати предмет, мету і завдання тренінгу, які методи дослідження використовувались при виконанні роботи.

При написанні основної частини роботи необхідно відповідно до плану глибоко й всебічно розкрити сутність проблеми. Слід використовувати матеріали літературних джерел. Поряд з нормативними документами, статистичними даними необхідно використовувати фактичні дані.

На всі ці матеріали потрібно робити посилання за встановленою формою.

У висновках необхідно підвести підсумки дослідження, дати рекомендації з усіх його аспектів, виходячи зі змісту роботи. Рекомендації можуть бути розроблені групою студентів як самостійно, так і на підставі вивчення й узагальнення передового досвіду, висвітленого у літературних джерелах. Вони повинні бути обґрунтованими, реальними, мати теоретичну і практичну цінність.

Проектні роботи мають бути подані безпосередньо підчас їх презентації. Методика оцінювання проектів є аналогічною методиці оцінювання курсових робіт та враховує: повноту відповідей на поставлені питання, аналіз джерел, креативність, охайність оформлення, посилання на джерела, логічність, тощо.

3.2. Критерії оцінки ефективності тренінгу

Контроль та оцінка знань, навичок та вмінь студентів, здобутих ними під час тренінгу, здійснюється керівником ділової гри за такими критеріями:

  • На кожному заняття студент отримує бали від 0 до 10 за шкалою 6, 8, 10. Максимальна кількість балів, яку студент має змогу отримати за 7 тренінгових занять складає 70 балів;

  • За зміст підготовлених звітів про результати маркетингової діяльності підприємства, їх презентація та оцінка на кінцевому занятті (за обраною шкалою) студент може отримати 30 балів.

Шкала оцінки знання студентів за результатами проведеного тренінгу має такий вигляд.

Критерії до оцінки тренінгу для студентів 3 – го курсу спеціальності маркетинг

Критерій оцінки

Шкала

1. Повнота викладання матеріалу. Студенти в команді повинні максимально стисло вміти розкрити всю проблематику даного питання. В залежності від даних вимог, кожна команда отримає відповідний бал.

0, 6, 8, 10 балів

2. Регулярність надання результатів. Кожна команда повинна надавати результати зробленої роботи на пізніше ніж друге заняття. У разі не виконання вимог, викладач має змогу зменшити кількість балів до 0.

0, 6, 8, 10 балів

3. Робота в команді. Цей критерій має на увазі активність всіх учасників команди.

0, 6, 8, 10 балів

4. Презентація. Кожна команда в кінці тренінгу має представити на останнє заняття презентацію, яка має включати основні рекомендації, що виникла у процесі роботи над тренінгом та всі етапи його етапи.

0, 6, 8, 10 балів

5. Пропозиції щодо цінової політики підприємства.

0, 6, 8, 10 балів

6. Пропозиції щодо товарної політики підприємства.

0, 6, 8, 10 балів

7. Пропозиції щодо комунікаційної політики підприємства.

0, 6, 8, 10 балів

8. Пропозиції щодо збутової політики підприємства.

0, 6, 8, 10 балів

9. Креативність. Під цим критерієм слід розуміти нові та цікаві пропозиції студентів, які застосовувались у процесі роботи над тренінгом та презентацією.

0, 6, 8, 10 балів

10. Оформлення роботи згідно вимог.

0, 6, 8, 10 балів

Студенти отримують 6 балів (це є базовим балом) у разі, якщо вони проаналізували та розкрили сутність перших трьох завдань по кожній темі. Студенти отримують 8 балів якщо вони проаналізували проблематику четвертого завдання та 10 балів, у разі повного розкриття даних питань у межах даної теми.

Підсумкова шкала оцінювання має наступний вигляд:

  • до 50 балів – незадовільно;

  • 50 – 80 – добре;

  • 85 – 100 – відмінно.

Таким чином, за роботу у цьому тренінгу студент може отримати максимально 100 балів. Підсумкова оцінка формується на основі прийнятої шкали переводу 100 – бальної оцінки у системі ECTS та традиційну 4-х бальну. Позитивна оцінка за участь у тренінгових заняттях є необхідною умовою для отримання загальної позитивної оцінки по треніговій дисципліні, оскільки пропуск більше половини занять ні дає підстави для отримання позитивної оцінки з тренінгу в цілому.

На заключному тренінговому занятті студенти від кожної ігрової команди презентують результати функціонування і розвитку свого підприємства. У короткому виступі розповідається про обрану стратегію, про те, у якій мірі вона була реалізована, які перспективи має тренінгове підприємство. За цю презентацію студенти певної команди можуть отримати до 30 балів. Протягом кожного ігрового періоду всі члени команди у відповідності до своїх функціональних обов’язків коротко нотують, які рішення були ними прийняті. Такі нотатки складають персональний звіт члена команди.

Таким чином, індивідуальна оцінка роботи кожного студента складається з його індивідуальних результатів (відвідування, звіт) та результатів роботи команди (презентація).

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПРОМІЖНИХ РОБІТ ТА ПРОЕКТНОЇ РОБОТИ

Проектна робота має бути виконаною і оформленою з додержанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути написаний чітким розбірливим почерком (без виправлень) або надрукований на принтері через 1,5 міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Roman, 14 пт.

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівим — 20 мм, правим — 10 мм, верхнім — 20 мм, нижнім — 20 мм. Відстань між заголовком і текстом має бути в межах 15–20 мм.

Текстова частина роботи, рисунки, таблиці мають бути написані чорнилом (пастою) одного кольору (чорного, синього, фіолетового) або надруковані на принтері.

Розділи та підрозділи слід нумерувати арабськими цифрами та друкувати з абзацним відступом.

Номер підрозділу включає номер розділу відокремлений крапкою (1.1, 1.2, 1.3 і т. д.).

Після номеру розділу та підрозділу в тексті роботи крапку не ставлять.

Заголовки

Розділи та підрозділи повинні мати заголовки, що чітко й коротко відображають їхній зміст.

Заголовки розділів і підрозділів слід друкувати з абзацним відступом з великої літери без крапки в кінці та без підкреслень.

Якщо заголовок складається з двох речень, їх відокремлюють крапкою. За використання набірних друкарських форм заголовки розділів і підрозділів слід виділяти шрифтом.

Переліки

У тексті розділів або підрозділів можуть бути переліки. Перед кожною позицією переліку слід ставити дефіс або (за необхідності послатися в тексті на один із переліків) малу літеру, після якої ставлять дужку. Для подальшої деталізації переліку необхідно використовувати арабські цифри, після яких ставлять дужку.

Приклад

а)___________________________________________________

б)___________________________________________________

1)_________________________________________________

2)_________________________________________________

в)___________________________________________________

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]