Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент персоналу (221 питання).doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.49 Mб
Скачать

30. Загальні засади ефективності в економіці та управлінні.

Економічна ефективність виробництва може мати різні прояви — скорочення виробничих витрат, зростання валового доходу, прибутку, рентабельності, про­дуктивності праці тощо. Ефективність виробництва визначається співвідно­шенням результату діяльності на виході та сукупних витрат на вході. Головне економічне завдання виробничого підприємства полягає в над­банні доходу, який перевищує витрати: чим більшою буде різни­ця між ними, тим краще. Принцип економічної доцільності, вигоди має панувати й у сфері управління організаціями, зокрема в менеджменті персона­лу. Кожне управлінське рішення маг передбачати розв"язання конкретної проблемної ситуації, одержання заздалегідь визначе­ного результату. Оцінювати ефективність менеджменту персоналу можна по-різному, залежно від того, який саме аспект ефективності ви­вчається. Від цього залежатиме спосіб вираження результату й витрат (вивчення динаміки продуктивності праці результат - обсяг виробни­цтва за відповідний період, а витрати - су­марний робочий час, використаним для виробництва даного обсягу продукції, або кількість працівників, що брали участь у виробництві. Показники ефективності менед­жменту персоналу:

- загальна продуктивності організації: П=Д/В, де Д — сукупний дохід, одержаний від реалізації товарів та по­слуг; В — сукупні витрати на виробництво.

- показник продук­тивності праці: Ппр=О/Чсо, де О — обсяг виробленої продукції; Чсо — середньоблікова чисельність персоналу.

- показник продуктивності трудових ресурсів: Птр=Д/Вп, де Вп — сумарні витрати на персонал за звітний період.

31. Загальні положення та типовий зміст контракту з аутсорсингу.

Договір аутсорсингу є тим фундаментом, на якому побудовано взаємовідношення між споживачем аутсорсингових послуг і аутсорсером. При складанні договору аутсорсингу слід звернути особливу увагу на конфіденційність, тобто на дотримання службової і комерційної таємниці, а також на нерозголошення особистих даних співробітників, які стануть відомі компанії.

Договір аутсорсингу повинен містити вимоги, що стосуються кваліфікації та професійного досвіду персоналу аутсорсера, який залучатиметься до вирішення завдань замовника. Це особливо важливо, якщо укладається договір аутсорсингу на надання робочої сили, особливо з ближнього зарубіжжя.

Для зменшення податкових ризиків доцільно до складу договору аутсорсингу включити всі існуючі умови, передбачені законодавством, в тому числі предмет договору, порядок виконання та здачі робіт, порядок і умови оплати послуг. Предмет договору необхідно сформулювати гранично конкретно. У тексті договору слід використовувати термінологію Податкового Кодексу.

Склад договору повинен передбачати правильне документальне оформлення наданих послуг: рахунки-фактури, акти надання послуг, підписані обома сторонами. Необхідно приділити особливу увагу відповідальності за якість послуг аутсорсингових послуг та дотримання термінів здачі звітності. Договір аутсорсингу повинен передбачати компенсацію втрат замовника, понесених внаслідок неякісного виконання робіт організацією - виконавцем. Склад договору повинен передбачати відповідальність у вигляді відшкодування збитків або у вигляді штрафних санкцій.

Популярними видами аутсорсингових послуг є бухгалтерський аутсорсинг і IT-аутсорсинг. Договір бухгалтерського аутсорсинга має свої особливості юридичного оформлення і являє собою договір аутсорсингу, деталізований під завдання аутсорсингу бухгалтерського обліку.