Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1й курс / Новая папка / информатика модуль 2 вопросы28-42.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.03.2015
Размер:
253.95 Кб
Скачать

28. Як ідентифікувати комірку електронної таблиці

Введення інформації в комірки робочого аркушу процес доволі простий. Спочатку комірку, у яку вводяться дані, зробіть активною. Для цього перемістіть курсор миші, що має вигляд масного білого хреста, на цю комірку, та один раз клацніть лівою кнопкою. Після цього можна вводити дані з клавіатури (при цьому курсор введення знаходиться усередині комірки, такий режим називається редагуванням в комірці) Активізуйте комірку “А1” першого аркуша робочої книги. Введіть із клавіатури текст “Витрати і податки”. Закінчіть введення, натиснувши клавішу “Enter” У вас активізувалася комірка “А2”, а в “А1” з’явився введений текст, що не вмістився у формат даної комірки і вийшов за її межі.

29. Як назівається файл,що створений у табличному процесорі Exсel.

Робочою книгою. 30. Як перевірити правопис тексту у Word?

Для того, щоб перевірити правопис частини документа, виділіть цей текст. Інакше. Word стане перевіряти весь документ, починаючи з позиції, на якій встановлений курсор. Якщо ви хочете перевірити документ із самого початку, перемістіть курсор в початок документа, натиснувши клавіші <Ctrl+ Home>. Потім зробіть наступне.

1. Виберіть команду Сервіс -> Правопис або натисніть клавішу <F7>, або клацніть на кнопці Правопис на стандартній панелі інструментів. З'явиться діалогове вікно Правопис (див. мал. 21. 1). Якщо ви хочете перевірити тільки правопис, зніміть прапорець Граматики. Якщо ви так зробите, то буде запущена тільки перевірка правопису. Якщо не зробите — Word відзначатиме слова з граматичними помилками; про те, як їх виправити, ви взнаєте з цього уроку.

2. Якщо в тексті знаходиться слово, якого немає в словнику, воно з'явиться у області вікна Немає в словнику (див. мал. 21. 1). Можливі варіанти заміни виділеного слова з'являться в списку Варіанти. (Якщо варіантів немає — ця область вікна порожня.)

• Для того, щоб виправити слово уручну, відредагуйте його у області вікна Немає в словнику і клацніть на кнопці Замінити.

• Для заміни виділеного слова одним з варіантів виділіть слово-заміну в списку Варіанти і клацніть на кнопці Замінити.

• Для заміни всіх входжень слова на варіант, виправлений уручну або вибраний із запропонованого списку, клацніть на кнопці Замінити все.

• Якщо ви хочете пропустити це слово, клацніть на кнопці Пропустити.

• Якщо ви хочете ігнорувати всі входження цього слова, клацніть на кнопці Пропустити все.

• Щоб додати виділене слово в словник, клацніть на кнопці Додати.

3. Якщо потрібно, повторіть описані вище дії. Коли весь документ буде перевірений. Word виведе повідомлення про це. Якщо ж ви хочете перервати перевірку, клацніть на кнопці Відміна.

31. Як позначаються рядки,(стовпці), електронної таблиці? Латинськими великими літерами.

32. Як призначити АВТОФОРМАТ таблиці Exсel?

Для застосування автоформату виконайте наступне:

1. Виділіть діапазон комірок, який вам необхідно відформа­тувати, або виділіть будь-яку комірку всередині цього діапазону.

2. З меню Формат виберіть опцію Автоформат.

3. У діалоговому вікні зі списку форматів виберіть потрібний формат.

4. Щоб змінити вказаний формат, клацніть на кнопці Пара­метри і внесіть потрібні зміни.

5. Клацніть на кнопці ок. Виділений діапазон відформату­ється відповідно до вказаного формату.

33. Як розпочати нову сторіеку,новий розділ у word

Розривши сторінки

Розривши сторінки — це місце, в якому закінчується одна сторінка і починається інша. У режимі розмітки, попереднього перегляду і в надрукованому документі після розриву сторінки текст починається з нової сторінки. У звичайному режимі автоматичні розриви сторінок зображаються пунктирними лініями впоперек сторінки документа, а введені уручну розриви зображаються у вигляді пунктирної лінії з позначкою «Розривши сторінки».  Як правило, нову главу або таблицю, що займає велику частину аркуша, починають з нової сторінки. Аби помістити розривши сторінки в певне місце, введіть «примусовий» (твердий) розрив сторінки, виконавши наступні дії:

  •  клацніть місце, звідки слід почати нову сторінку;

  •  натискуйте клавіші Ctrl+Enter або виберіть команду Розривши (Break) у меню Вставка (Insert) встановите перемикач в групі Почати (Break Types) у положення нову сторінку (page break) (мал. l0.l) і натискуйте кнопку ОК .

Вставка розриву розділу

Розділом називається частина документа, що має однакові параметри форматування сторінки. Новий розділ створюється, якщо потрібно змінити такі параметри, як поля, колонтитули, орієнтацію сторінок, нумерацію рядків, послідовність номерів сторінок або число колонок. Кожен розділ може мати свій макет сторінки. Номер розділу в якому знаходиться курсор, відображується в лівій частині рядка стану. Якщо не вказати кордону розділу, весь документ форматуватиметься, як один розділ.  Для вставки розриву розділу виберіть команду Розривши (Break) у меню Вставка (Insert) і задайте одне з чотирьох положень перемикача в групі Новий розділ (Section break types) .

  •  з наступної сторінки (Nextpage) — починає новий розділ з наступної сторінки. Як правило, з наступної сторінки починають нову главу;

  •  на поточній сторінці (Continuous) — починає новий розділ, не починаючи наступної сторінки;

  •  з парної сторінки (Even page) — починає новий розділ з наступної парної сторінки. Якщо розділ закінчується на парній сторінці, то наступна непарна сторінка залишиться порожньою;

  •  з непарної сторінки (Odd page) — починає новий розділ з наступної непарної сторінки. Якщо розділ закінчується на непарній сторінці, то наступна парна сторінка залишиться порожньою.

Кінець розділу зображається подвійною пунктирною лінією, що містить слова «Розрив розділу (Section Break)» які не відображуються при друці. 

34 Як створити прогресію користувача у табличному процесорі .

Окрім простого автозаповнення осередків даними при необхідності можна створити і арифметичну прогресію. Excel 2007 може автоматично продовжувати заповнення прогресії числами, комбінаціями чисел і тексту, датами і часом, грунтуючись на встановленому зразку.

1 спосіб:

1. У вікні відкритого листа введіть початкові значення створюваного ряду прогресії в перший осередок і другий осередок діапазону.

Наприклад: 1, 2; 07:00, 08:00; пн, Вт; янв, фев.

2. Виділите ці осередки і наведіть курсор на правий нижній кут виділеної зони.

3. Курсором у вигляді тонкого чорного хреста при натиснутій лівій кнопці миші протягнете маркер заповнення по стовпцю (вгору або вниз) або по рядку (управо або вліво).

Примітка. Щоб використовувати принцип автозаповнення осередків, а не створення арифметичної прогресії, при використанні маркера заповнення натисніть і тримаєте клавішу Ctrl.

Вийде результат - 4,5; 09:00, 10:00; ср, чт; мари, апр.

2 спосіб:

1. У вікні відкритого листа в перший осередок діапазону введіть початкове значення створюваного ряду прогресії.

2. Наведіть курсор миші на правий нижній кут осередку і, коли курсор стане тонким чорним хрестом, при натиснутій ПРАВІЙ кнопці миші протягнете маркер заповнення вгору або вниз по стовпцю або управо, або вліво по рядку.

3. В кінці потрібного діапазону відпустите праву кнопку миші.

4. У контекстному меню виберіть пункт «Заповнити».

3 спосіб:

1. У вікні відкритого листа введіть початкові значення створюваного ряду прогресії в перший осередок і другий осередок діапазону.

2. Виділите ці осередки і наведіть курсор на правий нижній кут виділеної зони.

3. Курсором у вигляді тонкого чорного хреста при натиснутій ПРАВІЙ кнопці миші протягнете маркер заповнення по стовпцю (вгору або вниз) або по рядку (управо або вліво) і відпустите кнопку миші.

Мал. 2.108. Контекстне меню прогресії

 

4. У контекстному меню виберіть в списку пункт «Лінійне наближення» (мал. 2.108).

 

Соседние файлы в папке Новая папка