Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма 4курса ГРС 2012 .doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
272.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти науки, молоді та спорту україни

Державний заклад

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА”

Інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму

Кафедра туризму та готельного господарства

Ю. В. Безрученков

ПРОГРАМА

ТЕХНОЛОГІЧНОЇ (ВИРОБНИЧОЇ) ПРАКТИКИ

Для студентів 4 курсу спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа»

денної та заочної форми навчання

Луганськ

ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”

2012

УДК [378.091.12:005.963.5]:338.488.2

ББК 65.43.р3

Б 40

Рецензенти:

Дітковська С.О. кандидат педагогічних наук, доцент кафедри туризму та готельного господарства Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зінченко В.О. кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фінансів Інституту економіки та бізнесу, заступник директора з навчальної роботи Інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Шейко В.І.  доктор біологічних наук, професор кафедри анатомії, фізіології людини та тварини, учений секретар Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Безрученков Ю. В.

Б Програма технологічної (виробничої) практики для студентів III курсу спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання / Ю. В. Безрученков, ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”. – Луганськ : Вид-во ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, 2012. — 34 с.

Програма технологічної (виробничої) практики має на меті надати допомогу студентам під час проходження та захисту обов’язкової практики на ІІІ курсі денного й заочного відділень спеціальності 6.140101 „Готельно-ресторанна справа”.

Програма практика передбачає безперервність та послідовність при одержанні необхідного обсягу практичних знань та навичок. Програмою практики передбачено виконання комплексу типових завдань з організаційної, планово-економічної, та управлінської діяльності підприєм­ства, програма технологічної (виробничої) практики містить основні положення та загальні вимоги щодо змісту та правил оформлення практики, пропонує етапи виконання завдань, та дає поради стосовно оформлення, захисту, звітної документації.

Рекомендовано для студентів ІІІ курсу денного й заочного відділень спеціальності 6.140101 „Готельно-ресторанна справа”.

УДК [378.091.12:005.963.5]:338.488.2

ББК 65.43.р3

Б 40

Рекомендовано до друку навчально-методичною радою

Луганського національного університету

імені Тараса Шевченка

(протокол № __ від ___ 2012 р.)

© Безрученков Ю. В.

© ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка, 2012 р.

З м і с т

ВСТУП 4

МЕТА І ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ 5

ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КЕРІВНИЦТВО ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ 5

ЗМІСТ ПРОГРАМИ 8

Підготовка звіту про проходження практики 21

Додаток А 25

Додаток Б 26

Додаток В 27

Додаток Г 29

Додаток Є 31

Додаток З 33

ВСТУП

Проходження студентами виробничої практики на підприємствах ресторанного господарства передбачається навчальними планами підготовки бакалаврів з напряму 6.140101 «Готельно-ресторанна справа».

Виробнича практика студентів проводиться на третьому курсі протягом п’яти тижнів, проводиться на підприємствах ресторанного господарства, в навчально-виробничих підприємствах незалежно від форм власності, типів господарської діяльності, організаційно-правового статусу, які є юридичними особами і функціонують на ринку не менше двох років. На підприємствах, обраних об'єктами практи­ки повинні застосовуватися передові форми та методи управління і організації планово-економічної роботи, маркетингової діяльності, а також впроваджуватися прогресивні техно­логії виробництва, організації праці та управління; працювати висококваліфіковані фахівці, які здатні створити відповідні умови студентам у здобутті професійних навичок.

Програму практики розроблено з урахуванням ступеневої освіти відповідно до навчального плану підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр на основі ст.ЗО Закону України "Про освіту" , Положення "Про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу підготовку), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1998 року № 65, „Методичними рекомендаціями щодо розробки програм практики студентів вищих навчальних закладів України" Головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки України від 14. 02. 96 №31-5/97 та положення про організацію та проведення практики студентів у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка від 24.09.2010р.№2.