Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГЗ МЗЗО Гаврилюк О.Д.ТТ35.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2023
Размер:
459.94 Кб
Скачать
    1. Завантаження контейнеру (транспортного засобу)

Чаї слабкою прожарювання і ферментації:

Чаї з досить щільною (алішань, ті гуанинь) або просто компактної скручуванням треба зберігати у вакуумній упаковці.

Тендітні, ламкі чаї - навряд чи ви коли-небудь побачите Лун Дзін, упакований у вакуум. Його, і багато інших (особливо такі ж красиві, як колодязь), у вакуум не пакують, оскільки так вони поламаються, втратять сортність. Краса дуже важлива для чаю (і взагалі важлива). Тому для збереження краси такі чаї упаковують в герметичну (або герметично закривається, начебто зіп-локов) упаковку, але без вакууму. При цьому зберігати їх бажано в холоді (від 2-7 градусів за Цельсієм).

Чаї середньої або високої ступеня ферментації або обжарювання:

Якщо процес "вбивства зелені" (так називається цей технологічний етап) дійшов до високого ступеня (вище 50%) або був інтенсивно зупинений (чаю робили або сильно гаряче, або довго гаряче), то він буде набагато стійкіше до впливів навколишнього середовища. Якщо при цьому сировину було сильним (зміцнілі зрілі листя, або з сильних дерев, або виростало на багатих мінералами ґрунтах), то ще стійкіше.

Всі ці чаї з часом змінюються повільно, і не завжди в гіршу сторону. Вони не вимагають зберігання в холоді, їм не потрібна вакуумна упаковка. Цілком досить міцною, не обов'язково навіть герметичної упаковки.

Оптимальна температура для зберігання:

Білий чай — при -5°С.

Улунский чай (слабоферментированный) — при -5°С.

Улунский чай (сильноферментированный) — кімнатна.

Червоний чай – кімнатна.

Зелений чай — при -5°С.

Пуер — кімнатна.

Це правильна температура для тривалого зберігання чаю на складі.

Чай відносяться до категорії дорогих вантажів, що перевозяться морем. Його упаковують в фанерні ящики трьох типів місткістю від 18,7 до 117,4 дм3 і масою від 51 до 80 кг. Питомий навантажувальний обсяг: плиткового чаю и= 1,5 м3/ Т, чай байховий и= 3,0-3,92 м3/ Т. При тривалому транспортуванні і багаторазових перевалках конструкцію ящиків підсилюють додатковими планками. Дно ящика вистилають папером або фольгою. Чай, що відвантажується в райони Крайньої Півночі, попередньо упаковують в зупинено бляшані коробки або іншу герметичну тару.

Чай необхідно зберігати в сухому, чистому, добре провітрюваному приміщенні, в якому не допускається тримати швидкопсувні вантажі та вантажі, що мають запах. Ящики розміщують на стелажах з просвітом від підлоги складу 5-10 см і на відстані не менше 50 см від стіни. Допустима висота штабелювання 4-5 рядів. Не допускається вентиляція складських приміщень в сиру погоду або відразу після дощу. Рекомендована відносна вологість при зберіганні 70%.

Завантаження транспортного засобу для перевезення вантажу:

Для подальших розрахунків було обрано чай Цейлон – фанерний ящий по 60 кг, розміром см. Транспортування буде проводитись у 40-ка футовому стандартному контейнері.

Для розрахунків кількості місць у контейнері слід врахувати внутрішні параметри контейнеру 11,988 2,33 2,35 м

По довжіні можна розмістити:

19 шт. (2.1)

де 𝑁(𝑙)– кількість розміщених пакетів по довжині контейнеру, шт; 𝐿 конт - довжина контейнеру, м; 𝑙пак - довжина вантажного місця,м.

По ширині можна розмістити:

5 шт. (2.2)

де 𝑁(𝑏)– кількість розміщених пакетів по ширині контейнеру, шт; 𝐵конт – ширина контейнеру, м ; 𝑏пак - ширина вантажного місця,м.

По висоті можна розмістити:

4 шт. (2.3)

де 𝑁(h)– кількість розміщених пакетів по довжині контейнеру, шт; 𝐻контдовжина контейнеру, м; hпак - довжина вантажного місця,м.

Всього можна розмістити в одному контейнері :

N = = 380 шт. (2.4)

Розрахуємо загальну вагу вантажу в одному контейнері

Q = P*N = 380*60 = 22800 (2.5)

де 𝑃 - вага одного вантажного місця, кг; 𝑁- кількість вантажних місць у контейнері, шт. Загальна вага для партії в 10х40 :

𝑄заг =10∗22800=228000 кг (2.6 )

Результати зведено в табл. 2.1.

Таблиця 2.1 – Характеристики вантажу, що транспортується

Вантаж

Чай

Тип пакування

Фанерний ящик

Параметри вантажного місця

Вага вантажного місця

60

Кількість місць у контейнері

380

Загальна вага на 1 контейнер

22800

Загальна вага партії вантажу

228000

Таким чином, було розраховано завантаження вантажу чая у контейнер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]