Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_Godina.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
32.48 Кб
Скачать

Через це суворо забороняється:

  • торкатися до екрану і тильного блоку дисплея, проводів живлення і пристроїв заземлення, з’єднувальних кабелів;

  • порушувати порядок ввімкнення і вимкнення апаратних блоків, намагатись самостійно усунути виявлену несправність в роботі апаратури;

  • класти на апаратуру сторонні предмети;

  • працювати на комп’ютері у вологому одязі і також вологими руками.

В разі появи запаху горілого, незвичайних звуків або самовільного вимкнення треба негайно вимкнути комп’ютер. Робота за комп’ютером потребує постійної уваги, чітких дій, і самоконтролю. Через це за комп’ютером не можна працювати при недостатньому освітленні і високому рівні шуму.

Під час роботи на комп’ютері необхідно:

  • суворо дотримуватись положень інструктажів, з експлуатації апаратур;

  • уважно слідкувати за справністю основних блоків і пристроїв;

  • працювати за клавіатурою чистими сухими руками, не натискувати на ті чи інші клавіші без потреб або навчання;

  • працювати з дискетами, оберігати їх від ударів, та й магнітного поля або тепла не торкатись дискети, яка виступає з куверта, вставляти дискету в дисковод тільки після його ввімкнення, переконавшись в правильному орієнтуванні диски та відносно щілини дисковода.

  • Під час перерви в роботі вимикати комп’ютер лише в тому разі, коли обробка точних даних інформації завершення і вміст оперативної пам’яті занесеш) на магнітні диски (в противному випадку неминуча втрата інформації).

Під час роботи комп’ютера електронно-променева трубка дисплея є джерелом електромагнітного випромінювання, яке при роботі близько від екрана руйнівно діє на зір, викликає втому і знижує працездатність. Через це треба працювати на відстані 60- 70 см. від екрана, дотримуючись правильної постанови, не сутулячись і не нахиляючись.

Потрібно пам’ятати, що тривала робота за комп’ютером призводить до перенапруження зору, через це тривалість безперечної роботи для дітей не повинно перебільшувати 25 хв.

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ

НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Навчальне приміщення на підприємстві повинне бути таким, щоб створювало сприятливі умови для ефективності проходження практики студентів обраної професії. Сюди входить: оснащення, обладнання робочого місця керівника та студента, а також під час практики необхідно дотримуватись режиму праці студентів в приміщенні.

Освітлення вважається важливим фактором, який впливає на здоров’я студентів, тому керівник повинен слідкувати за цим і забезпечувати ці санітарні норми. Температура в приміщенні повинна бути взимку 15-200С, влітку не вище 200С. Підлога повинна бути теплою, зручною для прибирання. Стіни мають бути пофарбовані в світлі тони, а стеля в білий колір.

В приміщенні, де проходить практика повинна бути аптечка з ліками і холодна переварена вода. Обов’язково повинні знаходитись протипожежні засоби. Крім цього повинні бути наочні посібники, кваліфікаційна характеристика, і різні наочні посібники (натуральні).

Важливе значення має організація робочого місця керівника виробничого навчання.

Робоче місце керівника є взірцем для студентів, тому йому треба приділити належну увагу.

ОПИС ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ПЕРІОД ПРАКТИКИ

Так як практика складає всього місяць то це дозволить мені виконати лише частину обслуговування ПК а саме: провести щоденне, щонеділі та щомісяця.

Щоденне обслуговування включало в собі : перевірка вентиляції комп’ютера,переконатися що документи не на столі і не перекривають доступ до повітря комп’ютера, перевірити чи немає інших носіїв тепла поблизу комп’ютера.

Щонеділі включає в себе необхідність почистити наружні покриття комп’ютера (комп’ютера та професійного обладнання). Протирання поверхності необхідно проводити вогкою ганчіркою. Матерія може бути злегка змочена мильним розчином. Для попередження виникнення статичного розряду використовується антистатичний аерозоль. Далі запустили утиліту для всіх жорстких дисків для того щоб виявити і знищити з дисків любі втрачені кластери.

Ця утиліта доступна в усіх ОС Windows. Для того, щоб перевірити чи не заряджений жорсткий диск вірусом, я завантажив програму перевірки вірусів.

В кінці місяця мною було проведено останню перевірку яка включала чистку для видалення пилі. Для видалення пилі з системного блоку можна використовувати м’яку кісточку. За допомогою утиліти виконати де фрагментацію жорсткого диску. Після цього я знищила з жорсткого диску всі тимчасові файли.