Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гігієна / PITANIE-U / Vitamini-u.doc
Скачиваний:
169
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
365.06 Кб
Скачать

14. У малюка 9 місяців відмічається затримка розвитку зубів та подовжується термін зрощення тім’ячка, слабкість та пітливість. Який вид гіповітамінозу може бути у малюка?

1). Гіповітаміноз С

*2). Гіповітаміноз D

3). Гіповітаміноз B1

4). Гіповітаміноз B6

5). Гіповітаміноз A

15. У хворого виявлено порушення зору у вечірні часи доби. Лікар встановив діагноз – “куряча сліпота”. З недостатністю якого вітаміну пов’язана ця хвороба?

*1). Вітамін А

2). Вітамін B1

3). Вітамін C

4). Вітамін D

5). Вітамін PP

16. Під час медичного огляду в чоловіка було виявлено географічний язик. Цей мікро симптом свідчить про недостатність у харчуванні:

*1). Вітаміну С

2). Вітаміну D

3). Вітаміну А

4). Вітамінів групи В

5). Вітаміну РР

17. Жінка, 55 років, скаржиться на багаторазовий пронос, лущення та пігментацію шкіри на відкритих ділянках тіла (шиї, кистей та стоп), дратівливість і неспокій. Про яку вітамінну недостатність іде мова?

*1). Нікотинової кислоти.

2). Пантотенової кислоти.

3). Ретинолу.

4). Тіаміну.

5). Рибофлавіну.

18. Хворому з проявами гемералопії призначено дієту, до складу якої входить ряд рослинних продуктів, а саме: цибуля зелена – 50 г, перець червоний солодкий – 100г, салат – 100 г, горошок зелений – 50 г, обліпиха – 100 г. Який з перерахованих продуктів необхідно вживати в першу чергу?

*1). Обліпиха

2). Цибуля зелена

3). Перець червоний солодкий

4). Горошок зелений

5). Салат

19. Хворому з сечокислим діатезом та ознаками гіповітамінозу А призначена рослинна дієта, до складу якої входить ряд продуктів, а саме: цибуля зелена, перець червоний солодкий, салат, горошок зелений, морква. Який з перерахованих продуктів є основним джерелом каротину?

*1). Морква

2). Перець червоний солодкий

3). Салат

4). Горошок зелений

5). Цибуля зелена

20. У результаті поглибленого медичного огляду курсантів військового училища у деяких осіб виявлене порушення зору, кон’юнктивіт, сухість і лущення шкіри, пігментація і ламкість нігтів, ороговіння шкіри в області ліктьових і колінних суглобів. Для купірування подібних клінічних проявів у харчовому раціоні у першу чергу варто збільшити вміст:

1). М’яса

2). Гречаної крупи

*3). Печінки

4). Риби

5). Висівкового хліба

21. Пекарі хлібопекарного виробництва працюють в умовах високої температури повітря та інтенсивного теплового випромінювання. Для підвищення стійкості організму до несприятливого впливу цих шкідливих чинників виробничого середовища використовують:

1). Молоко

2). Пектин

*3). Вітамінні препарати

4). Лікувально-профілактичний раціон № 1

5). Лікувально-профілактичний раціон № 3

Соседние файлы в папке PITANIE-U