Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переклад англійської.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
57.1 Кб
Скачать

Наркотики

І. Отримання .

Наркотики хімічні речовини , використовувані в медицині в лікуванні , лікування або профілактики хвороб людини і тварин. * Крім того наркотиків полегшити страждання і біль. Ці хімічні речовини можуть надходити з різних джерел. Наркотики отримані з різних частин рослин , таких , як коріння, листя і плоди. Приклади . Iii'h препаратів є антибіотики , такі як пеніцилін і стрептоміцин ( з рослин званих форми).

Препарати також можуть бути отримані з тварин , наприклад , гормони і виділення з залоз тварин. Препарати можуть бути виготовлені з хімічних речовин , які синтезованих в лабораторії. Деякі препарати містяться в харчових речовин; ці ГПЗ ПСГ називають вітаміни.

II . Імена.

Препарат може мати три різні назви :

1 . Хімічна назва хімічний формульної для препарату. Наприклад , добре відомо , антибіотик ампіцилін препарат має хімічна назва як альфа -аміно- бензил - 1 ».

2 . Родова назва є державною власністю і будь-який виробник лікарського засобу може використовувати його. Наприклад , загальна назва * вище лікарського засобу є ампіцилін . Існує тільки наша загальна назва для кожного препарату .

3 . Бренд є приватною власністю середині окремого виробника препарат не конкурент не може використовувати його. Більшість препаратів мають кілька торгових марок. Наприклад ,

11 U * фірмові найменування для антибіотиків ампіцилін наркотиків є: Amcill капсули , Omnipen , I * с * nhritin , Polycillin , Principen / Н.

III . Стандарти .

Є певні стандарти для ліків , встановлених незалежної комісії , яка R. називається * Фармакопеї США ( USP) . Два важливих стандарти I IS ) ' в тому , що препарат повинен використовуватися в клінічній практиці і * доступні в чистому вигляді.

IV . Класифікація наркотиків.

Препарати можуть бути згруповані * відповідно до дією вони мають . Основним Я ' , roups є: антисептичну та дезінфікуючі засоби; відхаркувальні ; кашель сумішей; проносне і проносне ; анальгетики : тоніки : додаток для шкіри та слизової оболонки включає мазі , лосьйони і мазі.

В. Основні характеристики препаратів:

1 Терапевтичний ефект - . Це здатність діяти вибірково на органі , на тканинах організму або на хвороби і * , щоб відновити нормальну функцію тіла.

2 * Побічна дія - . Крім терапевтичного засобу ефект може викликати нудоту , блювоту і т.д.

3 Алергічні реакції - . Якщо у людини є алергія він може показати * несподівану реакцію , коли він дається препарат.

* Слід взяти до уваги дію ліків на організм. Занадто мало препарату змушує його бути неефективними в той час як передозування може призвести до летального результату. Діти і літні люди більш чутливі до наркотиків і тому вимагають меншу дозу , ніж інші.

Ліки , найбільш часто вводять в чотирьох способів : орально (через рот) , парентерально ( ін'єкцією ) , ректально (у пряму кишку) , а при вдиханні через легені.

Депресія .

Депресія є хворобою всього тіла - вона включає в себе тіло , нервову систему , настрої , думки та поведінку . Це впливає на те , що ви їсте і сон , що ви відчуваєте nlmilt себе , і те , як ви реагуєте на і думати про людей , і всі курган вас . Симптоми можуть тривати протягом тижнів , місяців або років. Є багато типів Ілійського депресії , з варіаціями в кількості симптомів , їх тяжкості , і наполегливість.

Люди з депресією зазвичай зняти і заховати від суспільства. Вони втрачають інтерес до речей навколо них , і стають нездатними відчуває задоволення . Симптоми депресії хронічна втома , порушення сну ( або безсоння

• і надмірна сонливість) , зміни апетиту , головні болі , болі в спині , розлади травлення , неспокій , дратівливість , швидкості на гнів , втрата інтересу або задоволення в хобі , і відчуття власної неповноцінності і неадекватності. Багато хто думає про смерть і и УПІ ; Айдер самогубство. Речі з'являються похмурим і час , здається , проходить повільно. Людина з депресією може бути хронічно злий і дратівливою , сумно чи відчай , або не відображати мало привіт ніяких емоцій взагалі. Деякі намагаються " відіспатися " депресію , або нічого не робити , але сидіти або лежати itmiind .

Два основних класифікацій депресивних розладів , однополярний і біполярний .

1111 ipolar розлади характеризуються депресивних епізодів , які найчастіше повторюються принаймні кілька разів протягом життя людини. Біполярні розлади зазвичай починаються як депресія , але , як вони прогресують , вони пов'язані змінного епізоди депресії і манії. В результаті , біполярну депресію , що зазвичай називають маніакальної депресії .

Причини депресії повністю не зрозумілі , але вони , ймовірно , численні і різноманітні. Депресія може бути стало початком напругою , стресом , травматичного події життя , rhemical дисбаланс у мозку , захворювання щитовидної залози , розлад шлунка , головний біль , нестача харчування , погане харчування , споживання цукру , мононуклеоз , недолік фізичних вправ , ендометріоз , будь-яка серйозна фізична розлад або алергії. Одним з найбільш

поширеними причинами депресії харчові алергії. Гіпоглікемія ( низький цукор крові ) є ще однією поширеною причиною депресії.

Спадковість є важливим фактором в цьому безладі . В до 50 відсотків людей , які страждають від повторюваних епізодів депресії , один або обидва з батьків також випробували депресію.

Якими б не були чинники , які викликають його , депресія починається з порушення в частині мозку , яка управляє настрою. Більшість людей може обробляти повсякденних стресів ; їх тіла пристосуватися до цього тиску . Коли стрес занадто велика для людини і його або її механізм регулювання не відповідає , депресія може бути стало початком .

Можливо, найпоширеніший тип депресії є хронічна депресія низькосортних називається дистимия . Ця умова передбачає довгострокове і / або повторюваних симптомів депресії тайська не потрібні відключення , але тримати людину нормально функціонувати і заважати соціальних взаємодій і задоволення від життя. Дослідження показали , що цей тип депресії часто є результатом ( несвідомих ) негативних звичок мислення . Подвійна депресія є варіацією дистимии , в якому людина з хронічним низькосортне депресії періодично відчуває великих депресивних епізодів , ніж повернеться до його або її "нормальної" , м'яко пригніченому стані.

Деякі люди стають більш пригніченим в зимові місяці , коли дні коротше і темніше. Цей тип розлади відомий як сезонне афективний розлад ( САР) . Жінки частіше страждають від SAD , ніж чоловіки. Люди , які страждають цей тип депресії в зимові місяці втрачають свою енергію , страждають напади тривоги , набирати вагу в результаті тяга неправильні продукти , спати дуже багато , і мають знижену сексуальний потяг. Багато людей в депресії навколо грудневих свят; в той час як більшість з них , ймовірно , просто є " святковий блюз" , деякі з них , можливо, страждає від сезонного афективного розладу . Самогубства , здається , самим високим протягом цього часу року.

Деякі дослідники вважають , що депресія може бути " спійманий " , як застуда або грип . У своїй книзі інфекційних Емоції : Перебування Ну , коли ваша кохана людина перебуває в депресії , доктор Рональд М. Поделл каже , що в шлюбі , якщо один з партнерів є хронічної депресії , і, ймовірно , буде .

Дослідники виявили , що деякі люди є потужними передавачами настрою і mlHTS є настрої приймачі . Настрій передавачів може контролювати настрій сім'ї або і » » робітників тільки будучи в кімнаті. Настрій приймачі дуже чутливі до І грудок настрою оточуючих. Це підсвідомість взаємодія найбільш ■ IMIIJ ' IMOUS коли передавач настрій проявляє депресії через постійне и noodiness , гніву , тривоги або печалі. ; він чи вона може "дати " випадок депресії I " інших .