Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

testi_po_alfavitu

.docx
Скачиваний:
81
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
55.71 Кб
Скачать

Амбулаторна акушерсько-гінекологічна допомога сільському населенню може надаватися у: (ФАП, лікарські амбулаторії, дільничі лікарні.)

Антропометричні ознаки фізичного розвитку: Зріт, вага, обвід ГК і голови

Виберіть показники функціонального стану людей літнього віку за рекомендаціями ВООЗ. (повсякденна діяльність, психічне здоров*я, фізичне здоров*я, соціальний статус, економічний статус)

Виберіть роки життя, які відповідають віку довгожителів. (90 і більше)

Виберіть роки життя, які відповідають похилому віку.(60-74)

Виберіть роки життя, які відповідають старечому віку.(75-89)

Виберіть спеціальні показники, які характеризують стан здоров'я людей літнього віку. (збереження рухової активності, здатність до самообслуговування.)

Вивчення лікарняної летальності дітей до 18-ти років від хвороб органів дихання включає:

Види експертиз, які проводяться в психоневрологічному диспансері: (медико-соціальна експертиза працездатності, військово-лікарська, судово-психічна)

Види лікувально-профілактичної допомоги дітям(первинна,вторинна, третинна)

Види судово-психіатричної експертизи(первинна, додаткова, повторна)

Визначення наявності або відсутності психічного розладу у особи, що обстежується, є винятковою компетенцією (МСЕК спеціалізованого профілю, для огляду осіб з психічними розладами, до складу якої входять два лікарі психіатри,терапевт,чи невропатолог, у разі військовослужбовця СБУ – лікар військово мед служби спецю профілю)

Визначіть принципи надання психіатричної допомоги: (1) законність;2) гуманність;3)додержання прав людини і громадянина4)добровільності,5)доступності та відповідності до сучасного рівня наукових знань,6)необхідності й достатності заходів лікування з мінімальними соціально-правовими обмеженнями)

Відбір хворих для госпіталізації до госпіталю здійснюють: (районні та міські лікарні за місцем проживання ветерана Підставою для направлення на лікування до госпіталю є направлення встановленого зразка. Перевага при цьому надається інвалідам війни і учасникам бойових дій.)

Вкажіть показники діяльності станції шмд, які належать до показників адекватності (питома вага непрофільних викликів, питома вага виїздів до хворих з хронічною патологією, показники пробільності роботи бригад, питома вага безрезультатних виїздів, коефіцієнт використання бригади, показники вартості одного виїзду бригад)

Вкажіть показники діяльності станції шмд, які належать до показників забезпеченості: (забезпеченість населення бригадами, медичними кадрами, укомплектованість кадрами, забезпеченість санітарним транспортом, зв‘язком, апаратурою)

Вкажіть показники діяльності станції шмд, які належать до показників оперативності роботи (своєчасність доїздів бригад ШМД на екстрені виклики, питома вага запізнень, середній час затрачений бригадою на один виїзд, середній кілометраж на один виклик, показник навантаженості однієї бригади (за рік, місяць, добу), середньодобовий показник завантаженості.)

Вкажіть показники обсягу діяльності станції шмд (рівень звернень (потреби населення у екстреній медичній допомозі), показники виїздів бригад ШМД в цілому та окремих бригад, структуру виїздів за причинами)

Вкажіть показники оцінки якості медичної допомоги, яка надається станцією шмд: (Показники забезпеченості; Показники обсягу діяльності; Показники оперативності; Показники адекватності; Показники оцінки якості медичної допомоги.)

Гінекологічні відділення можуть входити до складу: (поліклініка, стаціонар, пологовий будинок)

Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку здорову доношену дитину. На сьомий день після пологів мати і дитину виписали. При виписці матір попередили про необхідність зареєструвати дитину в органах реєстрації актів громадянського стану. Протягом якого часу з дня народження дитини це потрібно зробити згідно із чинним законодавством України ? (не пізніше одного місяця)

Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку мертву дитину. Згідно із чинним законодавством України необхідно зареєструвати випадок мертвонародження в органах реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можливо зробити ? (лікарське свідоцтво про перинатальну смерть)

Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку мертву дитину. Згідно із чинним законодавством України необхідно зареєструвати випадок мертвонародження в органах реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можливо зробити ? (лікарське свідоцтво про перинатальну смерть)

Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку мертву дитину. Згідно із чинним законодавством України необхідно зареєструвати випадок мертвонародження в органах реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можливо зробити ? (лікарське свідотство про перинатальну смерть)

Дані, які необхідні для визначення індексу здоров’я дітей першого року життя: число детей к 1-го года, которые не болели на протяжении года х 100, число детей к 1-го года жизни

Джерелами фінансування госпіталю ІВВ є: (кошти державного бюджету в межах затвердженого кошторису, доходи від здачі в оренду приміщень, обладнання та іншого майна; доходи від плати за лікування; надходження за користування банками тимчасово вільними позабюджетними коштами; дотації місцевих бюджетів;добровільні грошові внески та благодійні пожертвування підприємств, установ, організацій та окремих громадян, іноземних юридичних та фізичних осіб.)

Диспансеризація дитячого населення включає: (амбулаторне лікування,санаторно-курортне лікування,стаціонарне лікування)

Диспансеризація дітей шкільного віку передбачає: (*Періодичні профілактичні огляди груп здорових дітей, *об’єднаних віково-фізіологічними ознаками;*Активне динамічне спостереження за хворими;*Своєчасне комплексне проведення необхідних лікувально-оздоровчих заходів)

Диспансеризація здійснюється у вигляді: (1) надання психіатричної допомоги населенню;2)спостереження за хворими кожних 6 міс.3)взяття хворихна облік)

Для розрахунку рівня диспансеризації необхідні такі дані:

До лікувально-профілактичних закладів Міністерства охорони здоров'я належать: (*психоневрологічні диспансери; *диспансерні відділення; *кабінети лікаря психіатра в Центральній районній лікарні (поліклініці);*психіатричні лікарні; *дитячі психіатричні лікарні (відділення); *психіатричні відділення загально-соматичних лікарень.)

До показників біологічного розвитку належать: (зріст (довжина тіла стоячи), динаміка маси тіла протягом року, термін зміни молочних зубів на постійні, осифікація кисті за даними рентгенограми, ступінь розвитку вторинних статевих ознак, термін першої менструації у дівчат.)

До психіатричних лікувально-профілактичних закладів освіти і науки належать: (школи для осіб з психічними вадами, школи-інтернати для психічно хворих з хронічним перебігом (для дітей і дорослих), дитячі садки для дітей з психічними вадами, школи для хворих на епілепсію)

До складу медико-соціальних експертних комісій спеціалізованого профілю для огляду осіб з психічними розладами входять: (2лікарі психіатри і терапевт чи невролог, а у разі розгляду медичних справ пенсіонерів з числа військовослужбовців СБУ – лікар військової медичної служби відповідного профілю)

До спеціалізованих бригад швидкої медичної допомоги належать: (кардіологічні, неврологічні, психіатричні, бригади інтенсивної терапії (БІТ-бригади))

До характеристик якості мед. допомоги не належать: (!!!!НАЛЕЖИТЬ!!!!професійна компетентність, доступність, економічна ефективність, особисті взаємини, результативність, безперервність, послідовність, безпечність, зручність, раціоналізм, справедливість)

Жіноча консультація здійснює: (Забезпечення звертання жінок до жіночої консультації в ранні терміни вагітності (до 12 тиж). 1. Огляд вагітної в обов'язковому порядку проводять такі лікарі:а)акушер-гінеколог: 13—15 разів за нормального перебігу вагітності (один раз у першій половині вагітності, двічі на мі­сяць у другій половині вагітності, тричі на місяць після 32 тиж вагітності);б)терапевт (двічі, в тому числі перший огляд до 12 тиж вагітності)в)стоматолог, отоларинголог, окуліст;г)інші спеціалісти за показаннями.2. Проведення досліджень:а)аналіз крові 3—4 рази;б)загальний аналіз сечі (12-13 разів). У першій половині вагітності – під час кожного відвідування; у другій половині вагітності — три рази на місяць;в)реакція Вассермана до ЗО тиж — двічі;г)УЗД до 28 тиж — двічі д)медико-генетичне консультування — за показаннями3. Жінці, що працює в шкідливих умовах, потрібно вида­ти відповідний висновок (згідно з чинним законодавством), ф. № 084/О 4. Після пологів жінка повинна відвідати жіночу консульта­цію протягом двох тижнів після виписування зі стаціонару 5. Антенатальний патронаж проводить медпрацівник дитя­чої поліклініки з 28 тиж вагітності.)

З метою наближення лікарської кваліфікованої акушерсько-гінекологічної допомоги сільському населенню створюється: (Консультативну допомогу сільському жіночому населенню забезпечують міські жіночі консультації, центри планування сім’ї, акушерсько-гінекологічні кабінети міських, обласних, республіканських поліклінік, консультативні поліклініки.??))

За територіальним принципом диспансери поділяються на: (обласні,міські, міжрайонні та районні (у великих районах))

Завдання жіночої консультації ((-соціальний захист родини, матері та дитини, адресне надання соціальної допомоги;-першочергове спрямування відповідних ресурсів на розвиток лікувально-профілактичних і оздоровчих закладів;-впровадження медичного страхування та реорганізація діючої системи лікувально-профілактичної допомоги;-антенатальна охорона плода;-впровадження сучасних ефективних медичних технологій;-профілактика інфекційних захворювань, здійснення в повному обсязі імунопрофілактики;-формування здорового способу життя.

Завдання кабінету (відділення) здорової дитини дитячої поліклініки:(*Формування та збереження здоровя дітей*Здоровий спосіб життя дітей;*профілактична робота з дітьми* Батьківський догляд(масаж, харчув., гімнаст.,плавання)

Заклади, які надають акушерсько-гінекологічну допомогу: (* ФАПах, у лікарських амбулаторіях та дільничних лікарнях;* сільської амбулаторії та ДЛ, лікар акушер-гінеколог РЛ і ЦРЛ;*обласні лікарні;)

Заходи з антенатальної охорони плоду, які виконує СЕС: (При підозрі на наявність інфекційного захворювання у вагітної чи в разі її контакту з хворим на інфекційне захворю­вання жінку направляють на пологи до обсерваційного відді­лення (такого порядку госпіталізації дотримують також, якщо за жінкою не спостерігали в жіночій консультації, вагітна не мала обмінної картки чи пологи розпочалися поза лікарняним закладом).

Зміст протиепідемічної роботи дільничного лікаря-педіатра:(Обстеження дітей перед проведенням щеплень та контроль їх стану після щеплення,Рання діагностика інфекційних захворювань, Госпіталізація за потреби в інфекційну лікарню,Заповнення екстрених повідомлень та сигналізація в СЕС про інфекційного хворого,Організація спостереження за контактними з хворим на інфекційне захворювання,Організація ізоляції інфекційного хворого)

Зміст профілактичної роботи дільничного лікаря-педіатра: (* Надання кваліфікованої педіатричної допомоги дітям в поліклініці та вдома, діагностика хвороб;* Профілактична робота серед дітей своєї дільниці;* Протиепідемічні заходи на дільниці;*Диспансеризація дитячого контингенту*Санітарно –освітня робота;*Звітно-статистична робота*Розрахунок вартості мед послуг)

Інформація, необхідна для визначення повноти охоплення дитячого населення профілактичними оглядами: количество осмотренных детей за год х 100,количество детей, подлежавших проф.осмотру

Інформація, необхідна для визначення показника летальності новонароджених від окремих захворювань:

Інформація, необхідна для визначення рівня захворюваності новонароджених на окремі захворювання:

Інформація, необхідна для розрахунку рівня захворюваності хворобами ШКТ серед дітей 15-річного віку за місяць: (*Кількість вперше зареєстрованих хвороб ШКТ серед дітей 15-річного віку за рік, *кількість дітей 15 років,* 1000)

Інформація, необхідна для розрахунку рівня поширеності хвороб органів дихання серед дітей 6-річного віку за рік: (*Кількість усіх зареєстрованих хвороб органів дихання серед дітей 6-річного віку за рік,*кількість дітей до 6 років, *1000)

Летальність дітей першого року життя від хвороб органів дихання за рік розраховується за даними:

Лікар сільської лікарської амбулаторії був викликаний до громадянки О., жительки віддаленого села, яка вдома без надання медичної допомоги народила дитину. Який документ повинен оформити лікар для того, щоб зареєструвати цей випадок народження дитини? (Медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу )

Метою вивчення фізичного розвитку є : (: для оцінки розвитку і формування організму в процесі його росту.)

На прийом до педіатра прийшла мати з дитиною зі скаргами на поганее самопочуття дитини. Лікар виявив у дитини ангіну. Який з документів, що заповнює лікар, використовується для розрахунку показника первинної захворюваності?( Звіт про захворювання, зареєстровані у хворих, які проживають у районі обслуговування лікувального закладу (ф.№ 12).)

На яку з характеристик якості медичної допомоги в Україні найбільш впливає низький рівень реальних доходів населення? (економічна ефективність)

Назвіть основні первинні облікові документи, які використовуються в дитячій поліклініці. (*Медична карта стаціонарного хворого (ф.№ 003/0);*Статистична карта хворого, який вибув із стаціонару (ф.№ 066/0);*Виписка з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 027/о)*Карта розвитку новонароджених (ф.№ 102/0;)

Назвіть основні первинні облікові документи, які використовуються в стаціонарі дитячої лікарні(*Медична карта стаціонарного хворого (ф.№ 003/0);*Статистична карта хворого, який вибув із стаціонару (ф.№ 066/0);*Виписка з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 027/о)*Карта розвитку новонароджених (ф.№ 102/0;*Обмінна картка відомості пологового будинку, пологового відділення лікарні про новонародженого (ф. № 11З/о).

Найбільш велика небезпека ускладнення після аборту виникає при вагітності: (на терміні 16 тижнів, вік 35 років)

Напрямки розвитку державної геріатричної допомоги за рекомендацією ВООЗ є: (геріатричні центри, ліка­рні і поліклініки; лікарні сестринського догляду і сестринських скринінгових бригад; кризові центри, нічні служби медико-соціальної допомоги літнім людям, служби "перепочинку", телефонні інформаційно-консультативні лі­нії; герореабілітаційні центри і денні структури для психічно хворих; цент­ри геротехнічного обладнання і промислових товарів.)

Обліково-звітна документація жіночої консультації: (Звіт про аборти; Звіт про медичну допомогу вагітним, роділлям і породіллям; Звіт про контингент хворих на сифіліс, гонококову інфекцію, грибкові, шкірні і інші хвороби, що передаються статево, коросту; Звіт про проведення медико генетичної допомоги; Звіт медико-генетичного центру)

Обов’язки лікаря-педіатра з антенатальної охорони плоду: (* вибірковий контроль за виконанням вагітними призначень акушера-гінеколога та лікарів інших спеціальностей;* контроль за своєчасним виконанням дільничною медсестрою антенатального патронажу;* оцінка соціально-психологічного)

Обстеження вагітних обов’язково проводять лікарі: (акушер-гінеколог 13-15 р за нормального перебігу; терапевт 2р; стоматолог; ЛОР; Офтальмолог; інші за показаннями)

Оптимальне число відвідувань жіночої консультації вагітною жінкою, яка немає ускладнень вагітності: (13-15)

Організаційно-структурне забезпечення та форми розвитку, взаємозв'язку і наступництва у роботі медичних і соціальних служб обумовлюють: (амбулаторно-поліклінічна допомога, допомога вдома, стаціонарна допомога, допомога сільським літнім мешканцям, нові форми геріатричної допомоги населенню.)

Основні види захворюваності населення літнього віку (1. Захворювання серцево-судинної системи, 2. Захворювання нервової системи, 3. Захворювання органів чуття, 4. Захворювання кістково-м*язової системи, 5. Захворювання органів травлення і дихання, 6. Психічні розлади)

Основні види захворюваності населення літнього віку: (1. Захворювання серцево-судинної системи, 2. Захворювання нервової системи, 3. Захворювання органів чуття, 4. Захворювання кістково-м*язової системи, 5. Захворювання органів травлення і дихання, 6. Психічні розлади)

Основні завдання долікарського кабінету дитячої поліклініки: ( *проведення контрольних годувань дітей;*проведення антропометричних досліджень;*видача направлення на обстеження перед вступом у дошкільні заклади та школи;*взяття мазка з зіву для бактеріологічних досліджень*вимірювання артеріального тиску;)

Основні міжнародні документи, що регулюють питання медичної допомоги хворим на психічні розлади: (1.гавайська декларація, 2.положення та погляди всесвітньої психіатричної асоціації про права юридичний захист психічних хворих, 3.рекомдації комітету міністрів ради європи державам стосовно захисту осіб, що страждають від психічних розладів, примусово госпіталізованих як пацієнти, 4. Принципи захисту осіб з психічними захворюваннями та поліпшення психіатричної допомоги, 5. Гельсінська декларація, 6. Меранська декларація, 7. Флорентійська декларація )

Основні облікові документи, що ведуться на станціях і підстанціях швидкої медичної допомоги: карта виклику (ф. 109/0 – електронний варіант); карта виїзду бригади ШМД (ф 110/о); відривний талон до супровідного листа (ф 114/о) – заповнюється при госпіталізації хворого, доставленого бригадою ШМД. В подальшому ЛПЗ повертають талони, що дозволяє вивчати якість діагностики, виявляти дефекти при наданні медичної допомоги службами ШМД.; Журнал реєстрації амбулаторних хворих (ф. 074/о); Щоденник роботи станції (відділення) ШМД (ф.115-1/о).

Основні причини низького рівня здоров’я дітей : (* несприятливе економічне оточення ;* нераціональне , недостатнє харчування;* психологічний дисбаланс в школі та сім’ї;* гіпокінезія;* низький рівень санітарної культури;* шкідливі звички з раннього віку.)

Основні розділи роботи дільничного лікаря-педіатра (профілактичного, протиепідемічного, лікувальна, робота з формування здорового способу життя, робота з медичною документацією)

Основні тенденції показників фізичного розвитку протягом останніх десятиліть: протягом останніх десятиліть крім термінів «акселерація розвитку» частіше зустрічається «децелерація розвитку», «ретардація розвитку»

Основні чинники, що впливають на підвищення рівня здоров’я дітей: (*безкоштовне, систематичне, кваліфіковане, доступне спостереження за здоровими дітьми;*первинна та вторинна профілактика захворювань;*раннє виявлення та своєчасне лікування хворих дітей;*реабілітація хворих;*просвітницька робота з питань виховання здорової дитини, забезпечення її нормального фізичного та психічного розвитку.)

Особливості смертності осіб літнього віку є: (Понад 80% причин смерті людей літнього віку припадає на захворювання серцево-судинної системи і новоутворення.)

Оцініть показник індексу маси тіла у дорослих, якщо він дорівнює 23. (норма)

Періодичність відвідування жіночої консультації вагітною жінкою, яка немає ускладнень вагітності: (один раз у першій половині вагітності, двічі на мі­сяць у другій половині вагітності, тричі на місяць після 32 тиж вагітності)

Під наглядом жіночої консультації протягом року знаходилося 620 вагітних жінок, 310 з них стали на облік у термін до 12 тижнів вагітності. Вкажіть назву показника за допомогою якого найкраще оцінити діяльність жіночої консультації в даній ситуації? (* Своєчасність постановки на облік вагітних у жіночій консультації )

Повнота охоплення дітей дошкільного віку профілактичними оглядами включає: (*питома вага профілактичних відвідувань серед загального числа амбулаторно-поліклінічних відвідувань педіатра,*повнота охоплення дитячого населення профілактичними оглядами)

Показники, що характеризують профілактичну роботу педіатрів і сімейних лікарів дитячої поліклініки: (*Повнота охоплення дитячого населення профілактичними оглядами, *питома вага профілактичних відвідувань серед загального числа амбулаторно-поліклінічних відвідувань педіатра, *своєчасність охоплення диспансеризацією,*повнота охоплення диспансеризацією, *охоплення дітей щепленнями )

Принципи організації відновлювального лікування в дитячій поліклініці: (* своєчасний початок лікування;* комплексність;* індивідуальний підхід;* наступництво;* безперервність;)

Профільними викликами для бригад шмд вважаються: (: *Виникнення гострих захворювань.,*Загострення хронічних захворювань.* Погіршення стану пацієнтів, лікування яких проводиться в домашніх умовах (стаціонар вдома), а також для активного нагляду за їх станом у вечірньо-нічний час. *Передачі з Станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф викликів для виконання чи активного нагляду за пацієнтами, які після надання екстреної медичної допомоги залишені вдома або відмовились від госпіталізації. *Викликів від дільничних лікарів поліклінік про активний нагляд за пацієнтами, стан яких потребує цього.)

Профільними викликами для пункту невідкладної допомоги вважаються: (Виникнення гострих захворювань.; Загострення хронічних захворювань.; Погіршення стану пацієнтів, лікування яких проводиться в домашніх умовах (стаціонар вдома), а також для активного нагляду за їх станом у вечірньо-нічний час.; Передачі з Станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф викликів для виконання чи активного нагляду за пацієнтами, які після надання екстреної медичної допомоги залишені вдома або відмовились від госпіталізації.; Викликів від дільничних лікарів поліклінік про активний нагляд за пацієнтами, стан яких потребує цього.)

Психіатрична допомога вважається добровільною, якщо вона надається: (госпіталізація та лікування повинно бути добровільним за виключення випадків коли пацієнт страждає серйозним псих захв. І може бути не безпечним собі і оточуючим у випадках передбачених конституцією України)

Рекомендована чисельність жінок на акушерській дільниці: (3300на 1 лікаря гінеколога)

Розрахунок розподілу дітей в поточному році за групами здоровя включає:

Розташування в яких інтервалах номограми показників фізичного розвитку свідчить про гармонійний фізичний розвиток дитини за центильним методом? (4 і 5 інтервали номограми)

Система, основним завданням якої є забезпечення хворих якісним лікуванням, що ґрунтується на методах раціональної фармакотерапії поширених захворювань, має назву: Доказова медицина????

Ситуація щодо психічних розладів в Україні характеризується (тенденція до поступового зниження)

Соціальна допомога особам літнього віку повинна бути спрямована на: (збереженість рухової активності і здатність до самообслуговування.)

Стандартний термін лікування в госпіталі становить: 24 доби

Станція швидкої медичної допомоги має право: (Відмовляти населенню у викликах, які за суттю є необґрунтованими для станції ШМД згідно з її профільністю та передавати, при потребі, ці виклики в амбулаторно-поліклінічні заклади.; Направляти виїзні бригади ШМД тільки до меж вогнища ураження, яке становить загрозу для життя або здоров’я членів бригад. Пацієнтів з цих вогнищ зобов’язані доставляти до місця знаходження бригад спеціальні рятувальні служби.; Госпіталізувати пацієнтів у разі загрози їх життю у найближчий лікувально-профілактичний заклад, незалежно від наявності вільних ліжок, підпорядкованості та форм власності.; Вимагати від лікувально-профілактичних закладів надавати інформацію про ліжковий фонд.; У разі виникнення надзвичайних ситуацій із загрозою життю чи здоров’ю людей мобілізувати та направляти, в тому числі в інші регіони України, своїх працівників для участі в ліквідації медико-санітарних наслідків.; Проводити роботу і взаємодіяти з державними і недержавними установами для планування і проведення заходів щодо надання екстреної медичної допомоги.

Станція швидкої медичної допомоги не має права (!!! МАЄ ПРАВО!!! Відмовляти населенню у викликах, які за суттю є необґрунтованими для станції ШМД згідно з її профільністю та передавати, при потребі, ці виклики в амбулаторно-поліклінічні заклади.; Направляти виїзні бригади ШМД тільки до меж вогнища ураження, яке становить загрозу для життя або здоров’я членів бригад. Пацієнтів з цих вогнищ зобов’язані доставляти до місця знаходження бригад спеціальні рятувальні служби.; Госпіталізувати пацієнтів у разі загрози їх життю у найближчий лікувально-профілактичний заклад, незалежно від наявності вільних ліжок, підпорядкованості та форм власності.; Вимагати від лікувально-профілактичних закладів надавати інформацію про ліжковий фонд.; У разі виникнення надзвичайних ситуацій із загрозою життю чи здоров’ю людей мобілізувати та направляти, в тому числі в інші регіони України, своїх працівників для участі в ліквідації медико-санітарних наслідків.; Проводити роботу і взаємодіяти з державними і недержавними установами для планування і проведення заходів щодо надання екстреної медичної допомоги.)

Структура денного стаціонару для дітей (*процедурний кабінет;*кабінет психологічного розвантаження та відпочинку хворих;*кабінет лікаря;*палати для хворих;)

Структура лікарні швидкої медичної допомоги: (приймальне відділення з довідково-інформаційною службою; діагностичні підрозділи; травмпункт; операційний блок; відділення анестезіології та інтенсивної терапії; спеціалізовані клінічні відділення; організаційно-методичний відділ (кабінет) та відділ медичної статистики; адміністративно-господарська частина; допоміжні підрозділи)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]