Добавил:
twitch.tv Заведующий методическим кабинетом, преподаватель на кафедре компьютерного спорта и прикладных компьютерных технологий. Образование - Магистр Спорта. Суета... Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
0
Добавлен:
04.06.2023
Размер:
110.08 Кб
Скачать

Користувачі

Менеджер відповідальний за інвентиризацію та облік обладнання.

Інженер з налаштування ПК.

Коротка форма

Облік обладнання.

Настає час проводження періодичної інветиризації і обліку. Менеджер в режимі онлайн перевіряє статус комп`ютерів підключених до локальної мережі. Менеджер вносить інформацію щодо статусу обладнання, ліцензій ПЗ і інших данних до бази данних. Проводиться аналіз зібраних даних. Приймається рішення щодо заміни комплектуючих, оновлення бази комплектуючих, оновлення існуючої бази обладнання, оновлення ПЗ і ліцензій.

Поверхнева форма

Облік обладнання.

Повторюються умови короткої форми:

Настає час проводження періодичної інветиризації і обліку. Менеджер в режимі онлайн перевіряє статус комп`ютерів підключених до локальної мережі. Менеджер вносить інформацію щодо статусу обладнання, ліцензій ПЗ і інших данних до бази данних. Проводиться аналіз зібраних даних. Приймається рішення щодо заміни комплектуючих, оновлення бази комплектуючих, оновлення існуючої бази обладнання, оновлення ПЗ і ліцензій.

В разі виникнення проблем відбуваються альтернативні сценарії:

Альтернативні сценарії:

1. Деяке обладнання не підключене до локальної мережі, вирішуєтьтя проблема з підключенням.

2. Проблема з відображенням інформації про статус обладнання чи ліцензій ПЗ, вирішується проблема з відображенням чи підключенням обладнання до локальної мережі, аналіз за данними, що доступні.

3. Технічний збій в системі. Видається повідомлення про наявну проблему.

4. Проблема з придбанням ліцензій на наступний рік, вирішується проблема з наданням коштів.

5. В наявності немає комплектуючих для заміни пошкодженних деталей, виріється проблема з придбанням потрібних деталей.

Висновок. Грамотно налаштований облік комп'ютерної техніки захистить вас від проблем в інфраструктурі і збереже десятки годин роботи та дозвілля. Ефектом від виконання цих дій стане: Консолідація закупівель та отримання вигідних цін з боку підрядників. Оптимізація для поповнення запасу. Консолідація за договорами підтримки. Спрощення механізмів контролю за різноманіттям видів техніки.Спрощення операцій з ІТ-активами. Якщо вимоги до обліку IT-техніки стандартні, оптимальним рішенням є придбання готового програмного забезпечення; при цьому аналізуються його можливості і необхідність наявності таких опцій, як визначення географічної позиції, необхідність врахування профілактичних робіт та заміни витратних матеріалів. Якщо ж організація висуває особливі вимоги до конфіденційності інформації, формату збереження результуючих даних або мають місце інші причини, завдання обліку техніки і програмного забезпечення вирішується шляхом розробки власних програм.

Контрольні питання.

1. Актуальність теми – обов'язкова вимога курсової роботи. Обґрунтовуючи вибір теми у своїй праці студент має висвітлити перш за все її важливість, суттєве значення, своєчасність і соціальну доцільність дослідження; має чітко зазначити, що з проблеми вже відомо, а що ним досліджується вперше.

2. Вхідні дані- інформація, передана системі (наприклад, вводиться з клавіатури). Така інфор мація може стати причиною змін постійних даних (вона може стати частиною постійних даних),але не є частиною БД як такої.

3. Вихідні дані - повідомлення і результати, що видаються системою. Вони, як правило, беруться з постійних даних, але їх не можна розглядати якчастина БД.

4. Вимоги до програмного забезпечення — набір вимог щодо властивостей, якості та функцій програмного забезпечення, що буде розроблено, або знаходиться у розробці. Вимоги визначаються в процесі аналізу вимог та фіксуються в специфікації вимог, діаграмах прецедентів та інших артефактах процесу аналізу та розробки вимог. Розробка вимог до програмної системи може бути розділена на декілька етапів: Знаходження вимог (збір, визначення потреб зацікавлених осіб та систем). Аналіз вимог (перевірка цілісності та закінченості). Специфікація (документування вимог). Тестування вимог.

Види вимог за рівнями: Бізнес-вимоги — визначають призначення ПЗ, можуть описуватися в документі про бачення (англ. vision) та документі про межі проекту (англ. scope). Вимоги користувача — визначають набір завдань користувача, які повинна вирішувати програма, а також сценарії їхнього вирішення в системі. Ці вимоги можуть мати вигляд тверджень, варіантів використання, історій користувача, сценаріїв взаємодії. Функціональні вимоги — визначають «що» повинен робити програмний продукт. Ці вимоги описуються в документі Специфікація вимог до програмного забезпечення (англ. SRS). Види вимог за характером: Функціональний характер — вимоги до поведінки системи. Бізнес-вимоги. Вимоги користувача. Функціональні вимоги. Нефункціональний характер — вимоги до характеру поведінки системи. Бізнес-правила — визначають обмеження, що витікають з предметної області. Системні вимоги — вимоги до програмних інтерфейсів, надійності, обладнанню. Атрибути якості. Зовнішні системи та інтерфейси. Обмеження.