Добавил:
twitch.tv Заведующий методическим кабинетом, преподаватель на кафедре компьютерного спорта и прикладных компьютерных технологий. Образование - Магистр Спорта. Суета... Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
0
Добавлен:
04.06.2023
Размер:
110.08 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 4

Вивчення предметної області та формування вимог до програмного забезпечення. Написання варіантів використання системи. Форми - корокта, поверхнева.

1 Мета роботи

    1. Вивчити задану предметну область згідно індивідуального завдання.

    2. Сформувати вимоги до програмного продукту.

2 Завдання

2.1 Написати вступ до записки обраної теми.

2.2 Написати постановку задачі.

2.3 Сформулювати функціональні вимоги.

2.4 Сформулювати нефункціональні вимоги.

2.5 Сформулювати системні вимоги.

2.6 Відповідно до обраної теми на основі проведеного аналізу прикладної галузі розробити два різні usecases (по одному в коротокій, поверхневій формах відповідно) для своєї системи.

Порядок виконання роботи

В-2

Проектування автоматизованої системи по обліку обладнання організації та проведення інвентиризації

1. Опрацював літературу по предметній області

2. Сформулював актуальність теми

Вступ

Навіщо ІТ-службі потрібно вести свій облік комп'ютерного обладнання? Адже вся комп'ютерна техніка враховується на рахунках організації і дані про обладнання вже є в бухгалтерській системі. Справа в тому, що зібрані в бухгалтерській системі дані не врятують вас від проблем, наприклад, при вірусній атаці. В умовах конкурентного ринку життєздатність організації визначається її здатністю ефективно вирішувати стратегічні і тактичні завдання. Чим більше часу буде витрачено на з'ясування, в якому закутку стоїть заражена машина, тим нижче

шанси зупинити поширення вірусу і деградацію інфраструктури. Як ви розумієте, фінансові та репутаційні втрати від зупинки бізнес-процесів будуть на порядок вище витрат на ведення обліку ІТ-обладнання. У свою чергу, якість роботи

менеджменту сильно залежить від організації роботи з документами. У сучасній практиці бухгалтерського та управлінського обліку набули широкого поширення системи обліку устаткування. Вони покликані надавати менеджменту необхідну для вироблення рішень достовірну інформацію про його стан.

Інформаційна система обліку обладнання включає в себе відомості про найменування наявного обладнання, інвентарних номерах, матеріально-відповідальних осіб і результати інвентаризації. В цілому ж розробка системи обліку устаткування відноситься до категорії складних управлінських процесів, що вимагають залучення фахівців різної кваліфікації. З метою підвищення організації доцільно впроваджувати сучасні автоматизовані системи обліку обладнання, побудовані як розподілені корпоративні мережі, вузлами якої є всі структурні підрозділи організації. Система автоматизації обліку обладнання має ряд переваг. Вона дозволяє виключити можливість подвійного введення даних, скоротити час і витрати на обробку інформації, дозволяє проводити аналіз про потребу в обладнанні. Впровадження автоматизованих систем сприяє скороченню штатів, дає можливість залучити персонал високої кваліфікації, оперативно вирішувати виникаючі проблеми. Завдяки автоматизованій системі у підприємства з'являються незаперечні конкурентні переваги.

Мета

1.Створити пз, для спрощення системи по обліку обладнання організації і інвентиризації.

2.Створити бази даних з поточним статусом обладнання, що використовує організація .

3.Створити ПЗ для обліку фінансових справ на фірмі.