Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект лекций укр 2022.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
4.59 Mб
Скачать
  1. Предмет Угоди

Принципал справжнім призначає _______________________________ своїм Агентом, а _________________________________________ приймає на себе зобов'язання по розпорядженню Принципала обслуговувати судно/суда Принципала в порту ___________________________ включаючи (але не обмежуючись):

а) організацію та оформлення заходу/виходу судна/судів, врегулювання портових формальностей;

б) отримання/відправку вантажів, їх митне оформлення;

в) надання засобів зв'язку, надання транспортних послуг при замінах екіпажів, при доставці/відправленні вантажів і т.і .;

д) надання візової підтримки та інше сприяння при проведенні змін екіпажів;

е) надання складських та інших приміщень;

ж) забезпечення прийому підсланевих і фекальних вод, сміття;

з) вирішення питань навантаження, вивантаження, довантаження;

і) постачання водою і продовольством, організацію бункеровок паливом і маслами, поставок ЗІПа і іншого суднового постачання по судновим заявками;

к) надання сприяння в організації технічного обслуговування і інспекції/огляду суднового обладнання;

л) здійснення від імені Принципала оплати, в тому числі попередньої, за обслуговування агентіруемих судів в зазначеному порту з коштів, перерахованих Принципалом на розрахунковий рахунок Агента;

м) перевірка правильності рахунків, що виставляються портом і / або третіми особами.

2. Обов'язки Агента

2.1. Вирішувати всі питання, що входять у звичайні обов'язки суднових агентів, і на вимогу Принципала надавати інші послуги, включаючи, але не обмежуючись, перерахованими в п. 1 цієї Угоди.

2.2. Виявляти сумлінність, належну турботу і робити всі необхідні кроки для обслуговування судна/суден Принципала з максимальною ефективністю і гранично можливо низькими витратами.

2.3. Надавати пропозиції щодо стоянки, витрат і витрат, в тому числі пропозиції щодо їх мінімізації.

2.4. Своєчасно інформувати Принципала в письмовій формі про стан справ щодо судна і щодо звичаїв, правил і законодавства, що діють в порту ______________________. За запитом Принципала надавати Принципалу діючі місцеві законодавчі акти, а також портові тарифи.

2.5. Захищати і просувати інтереси Принципала в усіх відношеннях, представляючи Принципала перед офіційною владою і комерційними підприємствами.

2.6. Сприяти у вирішенні виникаючих юридичних, морських і технічних проблем (розливи, аварії, посадки на мілину, арешт, технічні пошкодження і т.д.).

3. Обов'язки Принципала

3.1. Своєчасно повідомляти Агенту інформацію, необхідну Агенту для належного виконання зобов'язань.

3.2. Дотримуватися встановлених у порту правил і звичаїв.

3.3. Оплачувати замовлені Принципалом і надані Агентом послуги за тарифами і цінами, письмово погодженим сторонами цієї угоди.

3.4. Переказувати грошові кошти для оплати витрат у зв'язку з перебуванням судна в порту згідно з рахунками/проформи Агента, виставленим в повній відповідності з умовами цієї Угоди.

3.5. Виконувати інші доцільні дії необхідні для підготовки судна в період його перебування в порту.