Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Моя майбутня професія - економіст.pptx
Скачиваний:
21
Добавлен:
14.11.2022
Размер:
309.48 Кб
Скачать

6.Організаторські здібності

7.Мати аналітичний склад розуму

8.Бути емоційно стійким

9.Вміти відстоювати свою думку

10.Мати здатність до вивчення іноземних мов

Фактори, що впливають на вибір професії

1.Позиція батьків, старших членів сім'ї.

2.Позиція друзів.

3.Позиція шкільних педагогів.

4.Особисті професійні плани.

5.Здібності.

6.Рівень домагань на суспільне визнання.

7.Інформованість про професії.

8.Схильності.

9.Перспективність

Особисті цілі: в освіті та кар'єрі

На даний момент, я ще не планувала на стільки заздалегідь, але думаю, що зможу гарно вчитися, щоб отримати якомога більше навичок потрібних мені у майбутньому. Отримавши диплом бакалавра, можливо піду далі здобувати магістра.

Справжня мета моя – побачити, а точніше, відчути результат своє праці, взяти руками те матеріальне, що я створив у процесі своєї діяльності, і зрозуміти, що ти потрібен людям, їм необхідна твоя порада, як фахівця, або просто порада людини, тямущої не тільки в бізнесі, а і в духовному світі йому подібних людей. “В дійсності, саме вони і правлять світом”, - Джон Мейнард Кейнс про економістів. Економіка – це моє. А я лише хочу взяти своє.

Висновок

Професія економіста заманює багатьом кількістю плюсів, але навіть не дивлячись на них, є ризик «Потонути» у цій професії або загальмувати на одному місці, або взагалі ніяк себе не реалізувавши.

Негативним моментом у професії економіста є те, що після кризи багато компаній перестали бачити необхідність у економістах, переклавши їх функції на головних бухгалтерів або фінансових директорів.

Як вже говорилося, вакансії економіста є, але влаштуватися за ним нелегко. Роботодавець хоче всього і відразу - хороший диплом престижного вузу, досвід роботи, низькі запити по зарплаті. І молодих фахівців не дуже охоче беруть, так як не хочуть витрачати час на їх навчання.

Але все таки більшість фахівців, які отримали диплом економіста не шкодують про зроблений вибір, адже важливою специфікою професії «економіста» є можливість знайти роботу не тільки в приватному економічному секторі, а й бути затребуваним науково-дослідними інститутами, державними і муніципальними установами та інших сферах життєдіяльності людини.

Дякую за увагу

Соседние файлы в предмете Введение в профессию