Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
музей природної історії в Лондоні.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.10.2022
Размер:
33.36 Кб
Скачать
  1. Наявність фондосховища.

В музей є величезне нове фондосховище, в якому знаходяться тисячі експонатів. В ньому стоять найновіше обладнання, яке допомагає зберігати, реставрувати та дослідувати експонати. В фондосховищі постійно холодно, це потрібно для кращого зберігання експонатів. Крім того, бокси в яких знаходяться експонати оснащені датчиками температури, вологості, кольору світла, яскравості світла тощо, завдяки саме їм вміст цих боксів може зберігатися віками. Його постійно модернізують для нових експонатів.

  1. Науково-дослідна робота:

На базі музею постійно працюють різні дослідники з різних країн. Вони постійно випускають монографії, журнали, довідники та інші дослідницькі роботи у всіх сферах профільних наук. Основними напрями роботи зараз є:

Життя та геологію Землі, використовуючи колекції та передові методи

Біорізноманіття: створення молекулярних і цифрових інструментів для дослідження біорізноманіття.

Антропоцен і стійкість: вивчення нових джерел їжі, прогнозування поширення хвороб і пошук дефіцитних елементів.

Відкриття, походження та еволюція: вивчення природничих зразків розкриває минуле, теперішнє та майбутнє життя, Сонячної системи та Землі.

Цифрові колекції: Оцифрування 80 мільйонів екземплярів у колекціях Музею та надання відкритого доступу до цифрових даних через Портал даних.

Та інші.

У музейній сфері на сьогодні музей нічого не досліджує.

  1. Культурно-освітня діяльність. Форми

В музеї постійно проводяться екскурсії для туристів, школярів, студентів, наукових робітників тощо. У приміщенні музею кожного тижня відбуваються різні заходи, це можуть бути вистави, виставки, лекції з запрошеними гостями, конкурси, кіноперегляди та багато іншого. Всі школярі Лондона були в цьому музей, бо школи влаштовують екскурсії до нього. А школи, які знаходяться поряд, взагалі проводять деякі уроки на постійній основі в музею, наприклад, уроки природознавства. Також, музей постійно залучає нові таланти у різних сферах для виставок у приміщенні музею, бувають виставки фотографій, дослідних робот, малюнків тощо.

  1. Проблеми музею та перспективи його розвитку.

Помітних проблем музею я не побачила, сьогодні цей музей цікавий та сучасний, тому щось глобально змінювати йому непотрібно. Через те що цей музей дуже відомий, він є 4 музеєм за відвідуваністю у Великій Британії, тому фінансування йому не бракує. Хоча вхід до нього безкоштовний, але сувеніри та додаткові послуги, наприклад, аудіо-гіди, або підсвітка скелету динозавра,- платні, тому кожний турист все одно якісь гроші приносе музею. Також, музею постійно матеріально допомагають великі корпорації та благодійні організації. Музею потрібно продовжувати розвиватись, підтримувати будівлю та експонати у гарному вигляді, постійно доповнювати колекцію, та запроваджувати щось інтерактивне та нове. При виконанні цих пунктів музей буде існувати ще багато років та постійно приносити прибуток.

  1. Залучення музею до сфери туризму.

Музей дуже активно співпрацює з асоціацією туризму Великобританії. У Лондоні по всьому місту розміщені інформаційні точки, в яких туристи можуть дізнатися про все необхідне, наприклад, про маршрут до пам’ятки, або переклад слів, або просто рекомендація, що відвідати. В цих пунктах безкоштовно надають невеликі карти-гіди за якими можна визначитися куди та як піти. У цих картах обов’язково буде написано про музей природознавства. Також у музеї постійно проводять виставки, конкурси, вистави тощо, які допомагають залучити ще більше відвідувачів. Крім того, у цьому музеї знімалося багато фільмів, серіалів та мультфільмів, наприклад, Падінгтон та Ніч в музеї. Такі фільми додають відвідувачів, тому музей сам запропоновує приміщення, як знімальний майданчик. Також, будь-який екскурсовод в Лондоні порекомендує відвідати цей музей. Особливо всіх туристів заохочує безкоштовний вхід, тому музей є дійсно туристичним місцем.