Скачиваний:
2
Добавлен:
02.07.2022
Размер:
23.45 Кб
Скачать
  1. Що являють собою нові технології накопичення та переробки сміття, їх переваги.

В Україні розроблено кілька технологій, які дають змогу зменшити кількість накопичених відходів. Наприклад,  технологія  дослідного  центру  "Георесурс"  призначена для детоксикації екологічно небезпечних твердих і рідких промислових відходів, ефективного очищення промислових стічних вод від усіх груп забруднюючих речовин, зокрема від важких металів та радіонуклідів. Вона дає змогу повернути у виробництво значну кількість чорних, кольорових і рідкісних металів.

Водночас впровадження сміттєспалювальних технологій потребує комплексного підходу поводження з побутовими відходами, зокрема одночасного застосування роздільного збирання побутових відходів, сміттєсортування та сміттєспалювання з дотриманням санітарно-екологічних вимог. Роздільний збір та сміттєсортування дадуть змогу скоротити обсяги ТПоВ, які потрапляють на полігони, на 20-30%. Тому немає альтернативи сміттєспалювальним заводам, які після сортування до 90% зменшують обсяг захоронення ТПоВ. Лише 10-15% шлаку та золи після спалювання ТПоВ іде на захоронення або використовується у дорожньому будівництві.

Сучасний сміттєспалювальний завод повинен мати обладнання для підготовки паливних брикетів із відходів з їх подальшим спалюванням та генерацією тепло-, електроенергії і 5-7 ступенів очищення газів після спалювання ТПоВ.

Соседние файлы в предмете Екологічна Безпека Харчової Промисловості