Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

2 Рівень - Геодезія ч

.3.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.06.2022
Размер:
59.9 Кб
Скачать

Питання другого рівня

Блок: Геодезія ч.3,

Для точки з геодезичними координатами B = ______, L=______, H=___м обчислити просторову геоцентричну координату Х. Результат заокруглити до метрів. Параметри еліпсоїда – f= 1/298.3, a=6378245м.

Обчислити широту точки (в нульовому наближенні) для точки з такими просторовими геоцентричними координатами X= _____ м, Y= _____ м, Z= ____м. Параметри еліпсоїда – f= 1/298.3, a=6378245м.

Обчислити мередіального еліпсу в точці з широтою В = ___. Параметри еліпсоїда – f = 1/298.3, a =6378245м. Результат заокруглити до метрів.

Обчислити геодезичну довготу для точки з такими просторовими геоцентричними координатами X= _____ м, Y= ___м, Z= ___ м. Параметри еліпсоїда – f = 1/298.3, a =6378245м. Результат заокруглити до секунд

Обчислити квадрат другого ексцентриситету для еліпсоїда з стисненням – f = ______. Відповідь заокруглити до 6-ти знаків після десяткового розділювача.

Обчислити радіус кривини першого вертикалу N в точці з широтою B=___________. Параметри еліпсоїда – f = 1/298.3, a =6378245м. Результат заокруглити до метрів.

Точка розташована у 8-мій триградусній зоні. У яких шестиградусних зонах може бути розташована ця точка?

Обчисліть номер шестиградусної зони у якій розташована точка з геодезичними координатами В=___o____’, L = ____o___’.

Обчисліть дирекційний кут лінії, якщо її магнітний азимут становить ______' (схилення магнітної стрілки східне = _____', зближення меридіанів західне = _____').

Обчисліть дирекційний кут лінії, якщо її магнітний азимут становить ______' (схилення магнітної стрілки східне = ___0___', зближення меридіанів східне = _____').

Точка в проекції Гауса-Крюгера розташована на відстані ____ км на захід від осьового меридіану. Обчисліть її повну координату у, якщо відомо, що точка з довготою ______'____" лежить у цій самій координатній зоні.

Точка в проекції Гауса-Крюгера розташована на відстані ____ км на схід від осьового меридіану. Обчисліть її повну плоску координату y, якщо відомо, що точка з довготою ____º____'_____" лежить у цій самій шестиградусній зоні.

Обчисліть плоску координату х точки (6-ти градусна зона) в проекції Гауса-Крюгера, яка розташована на осьовому меридіані на широті ___º___'. При обчисленнях припустити, що Земля куля, з радіусом 6371 км. Результат заокруглити з точністю до кілометра.

Повне значення координати у точки в проекції Гауса-Крюгера становить _______км, на якій відстані від осьового меридіану в проекції Гауса-Крюгера розташована ця точки? Яке її розташування відносно осьового меридіану? У яких шести та триградусних зонах розташована ця точка?

Повне значення координати у точки ______км в шестиградусній зоні проекції Гауса-Крюгера. Як розташована ця точка відносно осьового меридіану зони.

Обчисліть геодезичні координати точки (широту та довготу), якщо її плоскі прямокутні координати в 6-ти градусній зоні становлять х=__________м, у= _________м. При обчисленнях припустити, що Земля куля з радіусом 6371 км. Геодезичні координати навести з точністю до секунди.

Обчисліть номер сусідньої шестиградусної зони в проекції Гауса-Крюгера для точки з координатою у = _______км.

Обчисліть номер сусідньої шестиградусної зони для точки з довготою ___º___'___".

Обчисліть широту точки, яка лежить на осьовому меридіані і її координата на площині в проекції Гауса-Крюгера х = ______ км. При обчисленнях припустити, що Земля куля, з радіусом 6371 км. Результат навести з точністю до мінути

Обчисліть геодезичні координати точки, якщо її плоскі прямокутні координати в 6-ти градусній зоні становлять х = _____км, у= _____км. При обчисленнях припустити, що Земля куля з радіусом 6371 км. Геодезичні координати навести з точністю до мінути.

Площа ділянки в проекції на площині Гауса-Крюгера становить ____ га. Чому буде дорівнювати площа цієї ділянки на поверхні еліпсоїда, якщо відносна помилка спотворення довжини лінії становить 1/____? Відповідь заокруглити до цілих гектарів

В проекції Гауса-Крюгера в певній ділянці відносна помилка спотворення довжини лінії становить 1/_____. Чому буде дорівнювати довжина лінії на поверхні еліпсоїда, якщо відповідна їй довжина лінії в проекції Гауса-Крюгера дорівнює ____ метрів. Відповідь заокругилити до сантиметрів.

Обчисліть відстань між пунктами при відсутній видимості між ними. Елементи позацентрового встановлення приладів відомі 1= ____о і 2= ____о та l1= ____м і l2 = ____м. Довжина виміряної лінії Sв = ____м.

Обчисліть горизонтальне прокладення лінії, якщо відомі нормальні висоти точок стояння тахеометра та відбивача ____м та ____м відповідно, а довжина лінії на поверхні еліпсоїда становить _____м.

Обчисліть довжину лінії на поверхні еліпсоїда, якщо відомі нормальні висоти точок стояння тахеометра та відбивача _____м та ____м відповідно, а горизонтальне прокладення лінії становить _____м.

Нахилена довжина лінії становить _____м. Нормальна висота точки стояння тахеометра ____м, висота тахеометра ______м. Нормальна висота точки стояння відбивача ______м, висота відбивача ____м. Обчисліть горизонтальне прокладення лінії. Відповідь заокруглити до сантиметрів.

Обчисліть горизонтальне прокладення лінії, якщо відомі геодезичні висоти точок стояння тахеометра та відбивача _____м та _____м відповідно, а довжина лінії на поверхні еліпсоїда становить _____м. Припустити, що Земля – куля радіусом 6371км. Результат навести з точністю до сантиметрів.

Обчисліть довжину лінії на поверхні еліпсоїда, якщо відомі нормальні висоти висоти точок стояння тахеометра та відбивача _____м та _____м відповідно, а горизонтальне прокладення лінії становить _____м. Припустити, що Земля – куля радіусом 6371км. Результат навести з точністю до сантиметрів.

Довжина лінії на поверхні еліпсоїда ____м. Абсолютгна помилка за перехід від еліпсоїда до площини в проекції Гауса-Крюгера становить 1м. Обчисліть на якій відстані від осьового меридіану розташована ця лінія, результат заокруглити до кілометрів. При обчисленнях припустити, що Земля – куля радіусом 6371 км.

Соседние файлы в предмете Геодезия