Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

kniha čapek

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.07.2021
Размер:
14.34 Кб
Скачать

Ahoj) mám pro vás cizojazyčný online zdroj, který lze používat při výuce ruského jazyka (tematická skupina V).

Stránka morfologija.ru nabízí více než 5 milionu slov ruského jazyka- je to morfologický gramatický slovník na základě slovníku Yaliznjaka, ruského vědce. Pomocí slovníku lze vyhledat jakýkoliv slovo nebo část slova, a získat podrobnou gramatickou analýzu.

Web-stránku lze používat na hodině ruského jazyka, a také samostatně žákem při řešení domácích úkolů. Slovník nabízí přehledné tabulky, kde je popsáno skloňovaní slova, k jakému větnému členu patří atd. Například, rozbor slova дидактика (didaktika) můžete sledovat na fotce.

http://www.morfologija.ru

Mám pro vás kratší propagační video nové knihy od Roberta Čapka Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně (tematická skupina III).

Jak učit dobře a efektivně a Cesta pedagogického hrdiny

Berte to jako motivační a oddechové video, kde pan Čapek (vystudovaný pedagog a psycholog) hovoří o svém pojetí dobrého a efektivního líného učitele. Autor akceptuje na umění kvalitně vzdělávat se ztracením minimum energie, používání dobré didaktiky a také vhodného osobního managementu.

V podstatě, autor na vlastní kůží potvrzují pořekadlo – líný vždycky najde tu nejlepší a nejefektivnější cestu, tzn. línější učitel odvede lepší práci. Pan Čapek ve své knize popisuje výuku jako proces, kdy se dětí vzdělávají pomocí aktivizujícím metodám, zábavnému přístupu, a učitel pomáhá dětem, aby všichni se z úspěchů mohlo těšit. A ve video říká, že my (pedagogové) musíme najít novou cestu pro kvalitní vzdělávání současných dětí s jinými problémy, než měly my v naším věku; považuje za důležité vytvoření dobré klima ve třídě a v kolektivu, a to všechno může udělat učitel!

https://www.youtube.com/watch?v=dDvui2pbO2A

Соседние файлы в предмете Obecná didaktika