Добавил:
darkwarius13@gmail.com Рад если помог :). Можешь на почту спасибо сказать Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач2017.ru.uk.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.06.2021
Размер:
596.66 Кб
Скачать

4.4 Приклад редагування атрибута

Можлива структура бази даних, яка буде потрібно для реалізації CASE-засобу представлена ​​на зображенні ER-діаграми на рис. 4.5.

Мал. 4.5.ER-діаграма додатки

Узагальнена діаграма варіантів використання CASE-засобу представлена ​​на рис. 4.6.

Мал. 4.6.Діаграма варіантів використання

5 Проектування дизайну

При користуванні програмними додатками має сенс говорити про дружності інтерфейсу (usability). Дружність інтерфейсу означає забезпечення простоти роботи в поєднанні з реалізацією доступу до широких функціональних можливостях. Один з можливих шляхів підтримки простоти роботи - подання на екрані інформації, мінімально необхідної для виконання користувачем чергового кроку завдання. Інший шлях - розміщення та подання елементів управління на екрані з урахуванням їх смислового значення і логічного взаємозв'язку. Цей підхід орієнтується на асоціативне мислення користувача.

Значення також має не тільки зручність графічного інтерфейсу, але і його зовнішня привабливість.

Особливості дизайну: Має найрізноманітніший дизайн, який варіюються в залежності від специфіки порталу та політики компанії.

Було вирішено виконати дизайн сайту в простому, запам'ятовується стилі з гармонійним поєднанням кольорів. Це дозволить сконцентрувати увагу користувача і сприяти заспокоєнню нервової системи.

Робота веб-дизайнера починається з постановки задачі і розробки технічного завдання з урахуванням всіх вимог і побажань замовника щодо візуального оформлення. Відповідно до представленого технічного завдання фахівець створює один або кілька варіантів дизайну.

При розробці успішного веб-дизайну фахівець за допомогою програмних засобів в графічному редакторі створює дизайн головної сторінки і типових сторінок. Придумуються різні графічні елементи, підбираються відповідні тематиці сайту і його інформаційного наповнення колірні і стилістичні рішення. В кінцевому підсумку, веб-дизайнер готує кілька ескізів, які будуть виглядати рівно так, як майбутні сторінки Інтернет-ресурсу.

При цьому перед дизайнером стоїть завдання:

Унікальність. Веб-дизайн повинен зробити сайт унікальним, несхожим на інші. Для забезпечення унікальності дизайнери створюють оригінальні колірні і графічні рішення, незвичайну компоновку контенту.

У даній роботі веб-дизайнер переглядав найбільш відвідувані сайти аналогічної тематики, щоб виявити деякі загальні характеристики і на підставі цих даних продумати, які слід використовувати кольори, шрифти і графічні елементи.

Привернення уваги. Тут завдання веб-дизайнера полягає в тому, щоб привернути увагу якомога більшої кількості користувачів. Яскравість, незвичність і оригінальність графічних елементів допомагають привернути увагу користувачів, збільшуючи популярність Інтернет-ресурсу.

Донесення певної інформації. Веб-дизайн - це спосіб донести до відвідувачів повний обсяг інформації на сайті.

При виконанні цієї вимоги веб-дизайнер працював зі шрифтами, міжстроковими інтервалами, довжиною рядків, обрамленням і іншими моментами.

Робота веб-дизайнера велася в графічному растровому редакторі Adobe Photoshop, результатом якої стали шаблони головною, а також типових сторінок в форматі PSD.

Мал. 5.1 -Шаблон головної сторінки

Мал. 5.2 -Шаблон створення нового проекту

Шаблон виду сутності

Мал. 5.3 -Шаблон редагування атрибута