Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
19.17 Mб
Скачать

1 Загальна характеристика галузі та підприємства

Бізнес-план присвячено обґрунтуванню ефективності впровадження на базі діючого підприємтва ТОВ "Круча" цеху з виробництва морозива.

Розглянемо показники діючого підприємства ТОВ «Круча», яке має власне виробництво печива та тортів потужністю 300 тисяч тон на рік. Виробництво знаходиться у м. Києві. Підприємство має власні основні засоби для здійснення виробничої діяльності, а саме виробничі приміщення, обладнання для виробництва, пакування, фасування готової продукції; склади для зберігання готової продукції і товарів; обладнану лабораторію для досліджень та розробок.

ТОВ «Круча» здійснює фінансово-господарську діяльність на підставі статуту, зареєстрованого розпорядженням Деснянської районної у м.Києві державної адміністрації 09.09.2002р. за №05337.

Повна назва підприємства згідно з даними установчих документів: Товариство з обмеженою відповідальністю «Круча».

Основними видами діяльності підприємства згідно з установчими документами та даними Довідки ЄДРПОУ від 09.09.2002р. № 19578 є :

Статистичний код

Вид діяльності

24.51.0

Виробництво харчових продуктів

73.10.0

Дослідження та розробки в галузі природних та технічних наук

51.55.0

Оптова торгівля продовольчими товарами

51.70.0

Інші види оптової торгівлі

В ДПІ у Дарницькому р-ні м. Києва підприємство зареєстровано як платник податків з 10.09.02 року. ТОВ «Круча» являється платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, тобто за ставкою 25%, а також - платником податку на додану вартість. Для здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Круча» має в установах банків поточні та валютні рахунки.

Організаційна структура ТОВ «Круча» (рис.2.1) представлена:

  • адміністративним апаратом (керівник, заступник керівника, головний бухгалтер);

  • відділом збуту (комерційний директор, менеджер збуту, зав. складом);

  • лабораторією ( стандартизатор, лаборант);

  • виробничим відділом ( технолог, апаратники, головний механік, різноробочі).

Керівник

Заступник Керівника

Головний Бухгалтер

Відділ збуту:

Лабораторія:

Виробництво:

-Комерційний директор;

-Менеджер збуту;

-Зав. Складом.

-Стандартизатор

-Лаборант

-начальник виробництва;

-технолог;

-головний механік;

-апаратники;

-різноробочі.

Рис.2.1 Організаційна структура управління ТОВ «Круча»

На підприємстві станом на 1 вересня 2020 року чисельність працівників склала 25 чоловік. В результаті невеликої кількості працівників більшість підрозділів підпорядковані безпосередньо керівнику підприємства.

Структуру управління ТОВ «Круча» можна віднести до лінійно-функціональної. Ця структура ґрунтується на розподілі сфер повноважень і відповідальності за функціями управління, а по вертикалі – за підлеглістю нижчих ланок вищим.

Відділ збуту досліджує ринок клієнтів, збирає, обробляє й аналізує дані з метою ухвалення рішення про нові заходи, вивчає конкурентів, шукає нових споживачів, укладає угоди з клієнтами. Вони організують і контролюють проходження замовлення на всіх етапах – від вихідного планування до остаточного виконання.

В лабораторії робиться аналіз кожної партії виготовленої продукції, виписуються сертифікати якості. Розроблюються і сертифікуються нові продукти за бажанням клієнтів.

На виробництві займаються безпосередньо випуском продукції згідно планів випуску, розроблених відділом збуту.

Всі відділи взаємодіють між собою, використовують у своїх цілях інформацію інших відділів, розробляють спільні заходи, поєднані єдиною концепцією.

ТОВ «Круча» випускає харчові продукти. Вся продукція сертифікована, тобто отримано підтвердження відповідності якості продукції та послуг вимогам стандартів, Державним комітетом України з питань харчового регулювання та споживчої політики. Це було зроблено з метою запобігання наданню послуг та реалізації продукції, небезпечних для життя, здоров'я та майна громадян і довкілля, сприяння споживачів у виборі продукції, створення умов для участі у міжнародному економічному, науково-технічному співробітництві та міжнародній торгівлі.

Асортимент продукції досить широкий:

  • печиво;

  • торти;

  • вафлі;

  • тістечка;

  • вироби на замовлення.