Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
19.17 Mб
Скачать

60

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний транспортний університет Кафедра менеджменту курсова робота

на тему: «бізнес-план підприємства ТОВ Круча»

з дисципліни: Планування діяльності підприємства

Виконав: студент групи МН-ІV-

Перевірив: доц. Литвишко Л.О.

Київ-2020 р.

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………...3

1 Загальна характеристика галузі ТА підприємства………5

2 Характеристика продукції (послуг) та ринків збуту……12

3 Характеристика конкурентного середовища……………..24

4 План маркетингової діяльності………………………………….30

5 Виробничий план……………………………………………………….36

6 Організаційний план………………………………………………….45

7 Фінансовий план……………………………………………………….48

8 Оцінка ризику та страхування…………………………………...50

ВИСНОВКИ…………………………………………………………………….57

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………59

ВСТУП

Актуальність теми дослідження. З кожним роком зростає роль економічного аналізу господарської діяльності підприємств як складової системи економічної інформації та управління. Управління підприємством вимагає систематичної, точної і достовірної інформації про здійснювані господарські процеси, їх характер і обсяг; про наявність матеріальних, трудових та фінансових ресурсів, їх використання; про власний капітал, зобов’язання та фінансові результати діяльності.

Необхідною умовою реалізації основної мети підприємництва - отримання прибутку на авансований капітал - є планування відтворення капіталу, яке охоплює стадії інвестування, виробництва, реалізації (обміну) і споживання.

Бізнес як система функціонує і розвивається в результаті попередніх вкладень капіталу і, перш за все, в основні засоби. Отримання прибутку сьогодні це результат правильних рішень про пропорції вкладення капіталу в основні і оборотні кошти, прийнятих ще до початку операційної діяльності підприємства. Тому ефективне управління капіталом припускає ясне уявлення про специфіку їх функціонування і відтворення.

В умовах ринкової економіки бізнес-план є робочим інструментом, який використовується у всіх галузях підприємництва. Бізнес-план описує процес функціонування підприємства, показує, яким чином її керівники мають намір досягти своєї мети, насамперед підвищення прибутковості роботи. Бізнес-план не є сталим документом: він систематично поновлюється, до нього вносяться зміни, обумовлені змінами, що відбуваються всередині підприємства, змінами на ринку, в економіці в цілому. Для того, щоб бізнес-план був прийнятий, він має бути забезпечений необхідними фінансовими ресурсами. При пошуку партнерів, інвесторів і кредиторів добре виконаний та оформлений бізнес-план є найкращою візиткою підприємця: стає можливою стандартизація процесу ознайомлення з підприємством, що дає змогу зекономити час і впорядкувати контакти.

Об'єктом дослідження даної роботи є ринок продуктів для спортсменів.

Мета – розробити бізнес-план для діяльності виробничого підприємства ТОВ «КРУЧА».

Для вирішення поставленої мети були сформульовані наступні завдання:

  • описати досліджуване підприємство;

  • дослідити і проаналізувати ринок продуктів для спортсменів України та світу;

  • оцінити конкурентів;

  • розробити бізнес-план цеху для виготовлення морозива діючої організації ТОВ «Круча».

При написанні роботи використана навчальна і періодична література, статистичні дані.

У розділі 1 розглянуті теоретичні засади бізнес-планування, цілі написання, структура та мета написання бізнес – плану.

У розділі 2 визначено основний напрямок діяльності підприємства ТОВ «КРУЧА», продукцію та обсяг виробництва, також проведено аналіз положення справ у галузі морозива, динаміку розвитку та потреби споживачів. Також визначені основні конкуренти вітчизняного виробництва.

У розділі 3 розроблено бізнес – планування для ТОВ «Круча» щодо випуску морозива. Відповідно проведеного аналізу галузі виробництва морозива в Україні (розділ 2) розроблені – виробничий, організаційний, маркетинговий, фінансовий плани, а також плані капіталовкладень та витрат. У цьому розділі також проведен розрахунок оцінки ефективності бізнес-плану ТОВ «Круча».