Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПР Технології менеджменту у сфері соціально-культурної діяльності.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
02.04.2021
Размер:
60.15 Кб
Скачать

8. Завдання контролювання

Завдання контролю розділяються на загальні й конкретні. Конкретні завдання поширюються тільки на якусь певну сторону діяльності об'єкта (фінанси, дотримання трудового законодавства, вірогідність звітних даних), а загальні – всебічна діяльність об'єктів, які контролюються.

Основними завданнями контролю є:

  • визначення фактичного стану об'єкта або його частини в цей момент часу;

  • прогнозування стану й поведінки об'єкта і його частини на певний майбутній період часу;

  • зміна стану й поведінки об'єкта або його частини так, щоб при зміні зовнішніх умов у припустимих межах були забезпечені необхідні й оптимальні значення характеристик об'єкта або його частини;

  • завчасне визначення місця й причин відхилень значень характеристик об'єкта від заданих (тих, що передбачалися);

  • збір, передача, обробка інформації про стан об'єкта;

  • забезпечення стійкого стану об'єкта при досягненні критичних значень характеристик об'єкта.

9. Мотивування: сутність та поняття

Мотивація – це процес спонукання себе й інших до діяльності для досягнення особистісних цілей і цілей організації. Мотивувати персонал – це торкатися важливих інтересів, дати людям шанс реалізуватися в процесі трудової діяльності.

10. Функція мотивації

Функція мотивації заключається у спонуканні персоналу до ефективної, сумлінної діяльності для досягнення цілей організації, тобто у визначенні потреб персоналу, розробці систем винагороди за виконану роботу, використанні різних форм оплати праці.

11. Економічні методи менеджменту

Економічні методи менеджменту – сукупність прийомів і способів, що забезпечують використання об'єктивних економічних законів і інтересів у діяльності організації на основі товарно-грошових відносин з метою досягнення її цілей. Ці методи реалізуються через об’єктивні економічні закони і інтереси, які властиві конкретному способу виробництва. В систему економічних методів входять практично всі важелі механізму господарювання: ціна, кредит, фінанси, прибуток, економічні стимули (заробітна плата, премії, тощо), податки, бюджет, плани.

12. Управлінська процедура: сутність та поняття

Управлінська процедура – система послідовно реалізованих приписів (правил) про виконання в певному порядку організаційних, інформаційних та інших операцій, що призводять до вирішення завдань, що стоять перед системою управління. Роль процедур в ефективному процесі управління дуже велика. У рамках однієї функції управління процедури можуть бути внутрішніми і зовнішніми. До внутрішніх процедур управління як процесу відносяться: інформаційна підготовка, розробка варіантів рішень, прийняття рішення керівником, організацій його виконання, контроль.

13. Управлінська операція: сутність та поняття

Управлінська операція – це частина управлінської процедури, яка виконується керівником, спеціалістом або технічним виконавцем апарату управління із застосуванням або без застосування технічних засобів управління для вироблення, обгрунтування чи прийняття управлінських рішень.

Соседние файлы в предмете Менеджмент социокультурной деятельности