Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.03.2021
Размер:
3.24 Mб
Скачать

Перелік скорочень, умовних позначок

ЕОМелектронно обчислювальна машина;

ПЛК – програмований логічний контролер;

Т – транспортер;

USBUniversal Serial Bus;

GSM – Global System for Mobile Communications

ADSL – Asymmetric Digital Subscriber Line

ВСТУП

Автоматизація виробництва завжди була однією з основних складових прискорення науково-технічного прогресу, як в агропромисловому комплексі, так і в інших сферах народного господарства.

В сучасних умовах системи автоматичного керування стали невіддільною частиною практично всіх сфер матеріального виробництва. Найбільш широко вони використовуються в промисловості, на транспорті, все помітнішими вони стають у сферах сільського господарства та побуту. Системи автоматичного керування застосовуються як для управління окремими машинами, так і для управління складними автоматичними комплексами, в яких ці машини та агрегати об‘єднуються у зв‘язану сукупність.

Термін автоматизація виробництва має різні тлумачення залежно від того, який аспект загальної проблеми розглядається в окремій ситуації – розробка, проектування, впровадження систем автоматизації, тощо. У загальному плані, автоматизація виробництва – це етап машинного виробництва, що характеризується звільненням людини від безпосереднього виконання функцій, управління виробничими процесами та їх передачі технічним засобам – автоматичним пристроям та системам. У більш загальному визначенні, автоматизація – це один з основних напрямів науково-технічного прогресу, пов‘язаний з впровадженням автоматичних та автоматизованих систем управління, які замінюють людину при керуванні різними об‘єктами. В основі поняття автоматизації лежить термін управлінняцілеспрямована дія на процес (об`єкт), яка забезпечує оптимальний чи заданий режим роботи.

Автоматизація виробництва дає найкращі результати лише при системному підході, коли досконало вивчаються властивості об‘єкта автоматизації, розробляється функціональна структура, як сукупність виконуваних системою функцій.

Системи управління виділяються в особливий клас систем, які мають самостійні функції й задані цілі, а також високий рівень спеціальної системи організації, необхідної для реалізації цих функцій і завдань. Система управління завжди є взаємозв`язаною сукупністю об‘єкта управління (керованої підсистеми) та регулятора в широкому значенні цього слова (управляючої підсистеми). Об‘єкт управління є відкритою підсистемою і взаємодіє із зовнішнім середовищем, яке, у свою чергу може порушувати режим функціонування об‘єкта внаслідок впливу збурень.

Розробка систем автоматичного керування повинна передбачати задоволення ряду необхідних умов, котрі ставляться перед ними, а саме умовам стійкості, якості та надійності. Крім того, розроблювані системи повинні мати вигідні економічні показники, що зумовлювало б вигідне їх використання в процесі виробництва[1].

Для того щоб поліпшити працю людини та прискорити її роботу було вирішено розробити проект для модернізації автоматизованої системи керування машиною наклеювання ручки. ТОВ ПІІ «Еконія».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]