Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
50.37 Кб
Скачать

3. Розрахунок кількості транспортних засобів.

Для організації перевезень необхідно визначити кількість транспортних засобів та водіїв.

Для запропонованої схеми перевезень:

1. Кількість автомобілів:

- добовий обсяг перевезень, т;

- добовий обсяг перевезень 1 автомобілем, т.

Висновок

Виконуючи розрахунково-графічну роботу № 2 було проведено розрахунок норм праці та потрібної чисельності транспортних засобів для виконання заданого добового обсягу перевезень на підставі запропонованих умов виконання перевезень та нормування пробігу і часу простою під операціями навантаженням-розвантаженням.

Був проведений аналіз вихідних даних та запропонованих умов виконання автомобільних перевезень. Також було побудовано схему перевезень вантажів.

Наступним кроком було здійснено розрахунок праці та норм виробітку на виконання вантажних автоперевезень. Середньозважена технічна швидкість руху на вказаному маршруті – 42 км/год. Швидкість руху по місту при виконанні нульового пробігу становить 23 км/год. Далі був проведений розрахунок таких показників: норма часу на 1 транспортний цикл становить 47 хв. Штучна норма часу на перевезення тони вантажу становить 0,042 год./т. Штучна норма часу на виконання тоннокілометру транспортної роботи становить 0,005 год./т.км. Необхідна кількість транспортних циклів – 13. Обсяг перевезень склав 117 т. Транспортна робота – 994,5 ткм. Виходячи з вище порахованого можна скорегувати час на 1 зміну який склав приблизно 10,75 годин. Далі був проведений розрахунок кількості транспортних засобів. Кількість автомобілів становить 4 авто.

Соседние файлы в папке 37204