Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
49.75 Кб
Скачать
  1. Відповідальність

Водій-радіолог (дозиметрист) несе відповідальність за:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

  1. Повинен знати

Водій-радіолог (дозиметрист ) повинен знати:

- основні властивості іонізуючих випромінювань і методи їх реєстрації;     - біологічний вплив іонізуючих випромінювань;     - принцип дії застосовуваних дозиметричних і радіометричних приладів, санітарні правила роботи з радіоактивними речовинами і джерелами іонізуючих випромінювань, прийоми радіометричних і дозиметричних вимірювань і відбирання проб зовнішнього середовища.

- елементарні відомості про будову атома, про радіоактивність, основні властивості іонізуючих випромінювань і методи їх реєстрації, способи і засоби захисту від уражаючої дії іонізуючих випромінювань, будову дозиметричних і радіометричних приладів середньої складності і методи контролю їх чутливості;     - методи дозиметричних і радіометричних вимірювань середньої складності; способи відбирання, приготування і вимірювання проб зовнішнього середовища;     - методику проведення радіометричної зйомки території.

- основні знання ядерної фізики;     - основні закони радіоактивності;     - властивості іонізуючих випромінювань і методи їх реєстрації;     - будову складних дозиметричних і радіометричних приладів і методи контролю їх чутливості;     - методи дозиметричних і радіометричних вимірювань;     - способи відбирання проб, їх приготування і вимірювання.

  - основи ядерної фізики; закони радіоактивності;     - властивості іонізуючих випромінювань і методи їх реєстрації;     - розрахунки захисту від іонізуючих випромінювань усіх видів;     - будову особливо складних дозиметричних і радіометричних приладів будь-якої складності, методику їх градуювання, еталонування, контролю їх чутливості;     - методи інтерпретації вимірювань.

  1. Кваліфікаційні вимоги

- 2-й розряд :

Повна загальна середня освіта та професійне навчання з одержанням освітньо-кваліфікаційного рівня “кваліфікований робітник” за відповідною робітничою професією. - Без вимог до стажу роботи.

- 3-й розряд:

Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві.

- Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією дозиметриста 2 розряду — не менше 1 року.

- 4-й розряд

Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією дозиметриста 3 розряду — не менше 1 року.

- 5-й розряд

Неповна вища освіта (молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією дозиметриста 4 розряду — не менше 1 року.

Соседние файлы в папке управління персоналом 3 курс